بانک و بیمه

باید از سیاست‌های شوک‌درمانی پرهیز کنیم| تقویت بازار رسمی و تامین همه نیازهای ارزی

به گفته بازار محمد شیجیان ؛ معاون رئیس سیاست پولی بانک مرکزی در جلسه تحلیلی برای بررسی آسیب شناسی و آسیب شناسی در سیاست های پولی در ایران از سری کنفرانس های سیاست پولی و پولی گفت: “در طی ده سال گذشته ، من در ده سال گذشته سطح بالایی از تورم داشته ام که به اندازه کافی در تورم در استقلال باعث شد تا استقلال انجام شود.

وی افزود: از طرف دیگر ، مردم تقاضای ارز را برای حفظ ارزش پول افزایش می دهند. ” ترس ، انتظارات منفی و افزایش تقاضا منجر به افزایش نرخ ارز و در نهایت افزایش تورم می شود. در این شرایط ، حجم نقدینگی شرکت ها افزایش می یابد که منجر به رشد نقدینگی بیشتر و تشکیل چرخه تورم می شود.

Shirijian ادامه داد: در کوتاه مدت ، رابطه بین مرکز نرخ ارز و نرخ تورم تولید کننده بسیار زیاد است. ۵ ٪ از واردات کشور الزامات تولیدی است و در صورت افزایش مرکز مبادله ، ما در معرض افزایش تورم قرار خواهیم گرفت. این دو متغیر همبستگی حدود ۲ ٪ دارند. اگر به سمت شوک درمانی حرکت نکنیم ، تورم شاخص قیمت تولیدی را کاهش می دهد ، اما تجربه نشان داده است که شوک درمانی باعث افزایش تورم تولید کننده می شود و تورم مصرف کننده پس از مدتی افزایش می یابد.

وی گفت: در نیمه دوم سال گذشته ، افزایش نرخ ارز به ارز ایران و مرکز تبادل طلا ، نرخ تورم تولید کننده را به چند درصد افزایش داد. تورم تولید کننده در مارس امسال از ۱ ٪ به ۵ ٪ افزایش یافت. این نشان می دهد که نرخ رسمی ارز تأثیر بسیار بالایی بر تورم دارد.

معاون مدیر سیاست های پولی گفت: “ما باید از سیاست درمانی شوک جلوگیری کنیم زیرا اثرات ارتجاعی دارد.” از آنجا که چنین رهنمودها هیچ تاثیری ندارند و پس از مدتی به خانه اول باز می گردیم و این تنها هزینه ها را افزایش می دهد. تجربه نشان داده است که ما باید به تدریج متغیرهایی را در اقتصاد ایران انجام دهیم تا شرکت ها بتوانند برنامه ریزی کنند.

شیرجیان افزود: “ما باید به مقام رسمی بازار بدهیم.” اگر با تحریم ها و افزایش جریان سرمایه روبرو شویم ، نمی توانیم به سمت ارز انحصاری حرکت کنیم. زیرا بازار غیررسمی همیشه شکل می گیرد. در چنین شرایطی ، ما باید به بازار رسمی برویم و نیازهای موجود در بازار رسمی را برآورده کنیم. شرکت های مالی بانک ها ، تأمین مالی دولت و نیازهای مالی.

وی گفت: ۵ ٪ از بار تأمین مالی دولت بر دولت دستگاه های بانکی و بانک های بانکی است که افزایش این افزایش تأمین مالی با کیفیت بالا نخواهد بود. این شرکت ها را با توجه به مدت کوتاهی تأمین می کند ، اما در دراز مدت منجر به تورم خواهد شد. بانک ها به مکانی برای تخلیه سایر بخش ها تبدیل شده اند و این باعث افزایش تورم می شود.

معاون مدیر سیاست های پولی گفت: “متأسفانه ، ما با قاعده پادشاهان مختلف در اقتصاد این کشور روبرو هستیم و همه ابزارها از جمله ابزارهای مورد علاقه قابل استفاده نیستند.” در چنین نرخ بهره پایین ، تقاضا برای سیستم های بانکی افزایش می یابد و تخصیص بهینه شده دشوار خواهد بود.

وی افزود: “از طرف دیگر ، نسبت خانوارهای دارای تسهیلات بانکی نیز در سالهای اخیر افزایش یافته است. تا سه سال گذشته ، نسبت خانوارها در امکانات بانکی حدود ۲ ٪ بوده است ، اما اکنون ۲ ٪ به دست آمده است. این امر همچنین برای تأمین مالی شرکت ها دشوار است.

شیرجیان گفت که نسبت دولت در اقتصاد و تأمین مالی بانک ها در سالهای اخیر افزایش یافته است. نسبت بانکها در اوراق بهادار دولتی در سالهای اخیر حدود ۲ درصد بود ، اما سال گذشته پنج اوراق قرضه دولتی خریداری شد. این بدان معنی است که میزان انتشار دولت ۵ ٪ افزایش یافته است و علاوه بر این افزایش ، نسبت بانک ها از ۲ ٪ به حدود ۲ درصد افزایش یافته است. این منجر به نقدینگی و تورم می شود. حجم REIPO نیز در مقایسه با سال قبل ۵ ٪ افزایش یافته و افزایش یافته است.

وی گفت: “امکانات کار منجر به تشدید می شود.” بانک مرکزی باید به سمت تأمین اعتبار غیر توجیهی حرکت کند و در برابر آن به گونه ای که شرکت ها بتوانند زنجیره ای را تأمین کنند تا فشار بر رشد نقدینگی را کاهش دهند و ما می توانیم کاهش تورم را ثبت کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا