با سلطان سبزیها آشنا شوید
اسفناج و کم خونی دو عنوانی هستند که همیشه با هم شنیده می شوند. اسفناج با برگ های پهن و تیره اش ارزش غذایی بی شماری دارد که خواص آن تنها به تامین آهن بدن منجر نمی شود.
محمدی متخصص تغذیه درباره خواص اسفناج می گوید: اسفناج از نظر تغذیه ای سرشار از آهن، ویتامین ها و مواد معدنی است که به ندرت در مواد غذایی دیگر یافت می شود.
این سبزی که ارزش غذایی بالایی دارد سرشار از ویتامین هایی مانند A، C، E، K، B و مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و فولات است. اسفناج به عنوان منبع غنی آهن شناخته می شود به طوری که ۱۸۰ گرم اسفناج پخته ۴۳.۶ میلی گرم آهن دارد که بیشتر از سایر منابع گیاهی و حیوانی مانند گوشت است.
اسفناج یکی از گیاهانی است که خاصیت ضد سرطانی بسیار بالایی دارد و به عنوان سلطان گیاهان برای پیشگیری از سرطان شناخته می شود. به گفته دانشمندان، سرطان روده بزرگ، سرطان رکتوم، سرطان معده، سرطان پروستات، سرطان حنجره، سرطان آندومتر و سرطان را کاهش می دهد. سرطان گردن، مری و به ویژه سرطان ریه نقش اصلی را ایفا می کند.
اسفناج کلسترول خون را کاهش می دهد و مقدار زیاد پتاسیم و مقدار کم سدیم در این سبزی برای حفظ تعادل فشار خون ضروری است، زیرا پتاسیم باعث کاهش و سدیم باعث افزایش فشار خون می شود.
این متخصص تغذیه می گوید: بسیاری از افراد فواید هویج را برای سلامت چشم می دانند ضمن اینکه اسفناج به دلیل داشتن ویتامین (A) بالا از بیماری هایی مانند آب مروارید، شب کوری و عفونت ها نیز پیشگیری می کند و باعث تشکیل و رشد استخوان می شود. کمک می کند. برای حفظ خواص و مواد مفید موجود در اسفناج، بهتر است آن را نجوشانید و بهترین راه حل، تفت دادن اسفناج است.