بدهی دولت آمریکا از رکورد جنگ جهانی دوم عبور می کند
دفتر بودجه کنگره آمریکا (CBO) در آخرین گزارش بودجه و چشم انداز اقتصادی خود که روز چهارشنبه منتشر شد، هشدار داد که انتظار می رود بدهی ملی این کشور در دهه آینده به بالاترین سطح خود برسد.
بر اساس گزارش این دفتر، بدهی ملی ایالات متحده در پایان سال مالی ۲۰۲۳، ۲۶.۲ تریلیون دلار بوده است که ۹۷ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می دهد.
انتظار می رود این رقم در سال جاری به ۹۹ درصد برسد و از تولید اقتصادی سالانه ایالات متحده فراتر رود و در سال ۲۰۲۵ به ۱۰۱.۷ درصد برسد.
تا سال ۲۰۲۸، بدهی ملی ایالات متحده به سرعت از رکورد ۱۰۶ درصد تولید ناخالص داخلی در جنگ جهانی دوم فراتر خواهد رفت و تا سال ۲۰۳۴ به ۴۸.۳ تریلیون دلار خواهد رسید که ۱۱۶ درصد از تولید اقتصادی کشور و تقریباً دو و نیم برابر میانگین ملی است. ۵۰ سال گذشت.
به گفته دفتر بودجه کنگره آمریکا، افزایش بدهی ملی نتیجه مستقیم کسری بودجه فزاینده این کشور است.
انتظار می رود کسری بودجه فدرال در سال ۲۰۲۴ به ۱.۵ تریلیون دلار یا ۵.۳ درصد از تولید ناخالص داخلی ایالات متحده برسد و در دهه آینده به افزایش خود ادامه دهد.
انتظار می رود کسری انباشته بین سال های ۲۰۲۵ تا ۲۰۳۴ به ۲۰.۰ تریلیون دلار برسد و همچنان به رشد خود ادامه دهد و بدهی ها را تا سال ۲۰۵۴ به ۱۷۲ درصد تولید ناخالص داخلی برساند.
بدهی ملی اکثریت کل بدهی ملی ایالات متحده از جمله بدهی داخلی را تشکیل می دهد. بدهی فدرال عمدتاً شامل اوراق بهاداری است که توسط خزانه داری ایالات متحده برای تأمین مالی عملیات دولت فدرال و پرداخت بدهی های آن در زمان سررسید صادر می شود.
کل بدهی ایالات متحده در پایان دسامبر سال گذشته برای اولین بار در تاریخ به ۳۴ تریلیون دلار رسید.
بر اساس این گزارش، این رقم در حال حاضر ۳۴.۲ تریلیون دلار یا حدود ۱۰۱۸۰۰ دلار به ازای هر ساکن ایالات متحده است.
ماه گذشته، جانت یلن، وزیر خزانه داری آمریکا هشدار داد که بدهی های این کشور به “اعداد وحشتناک” رسیده است و از دولت خواست تا برای کاهش کسری بودجه اقدام کند.
جیمی دیمون، رئیس بزرگترین بانک آمریکایی جی پی مورگان نیز اخیرا هشدار داده است که اگر واشنگتن رشد انباشت بدهی را کنترل نکند، اقتصاد این کشور در راه یک بحران بزرگ است.
انتهای پیام/