اخبار بورس

بدون افق سیاسی و حمایت پایدار، رونق بورس رؤیاست!

ابهام سیاسی ، موانع بزرگ برای سرمایه گذاری های خارجی ؛

در مصاحبه ای با مبادلات بورس اوراق بهادار ، امیر سیدی از فقدان افق روشن در آموزش سیاست های اقتصادی و خارجی این کشور انتقاد کرد و وی را به عنوان یک مانع مهم برای سرمایه گذاران خارجی که وارد بازار ایران شدند ، توصیف کرد. وی تأکید کرد که ادامه افسردگی بازار سرمایه نتیجه ترکیب دستورالعمل های انقباض پولی ، بی ثباتی ژئوپلیتیکی و دستورالعمل های پشتیبانی نیمه مالی است.

امیر سید کارشناس بازار سرمایه در مصاحبه با بورس اوراق بهادار وی با توجه به شرایط اقتصادی و سیاسی فعلی کشور ، ورود سرمایه گذاری های خارجی در بازار ایران را بسیار بعید و غیرمنطقی توصیف کرد.

وی با توجه به محیط مبهم سیاست خارجی کشور ، گفت: “ما در شرایطی قرار داریم که به جای رسیدن به صلح پایدار یا توافق ، شبیه آتش بس ناپایدار است.” همین کلمه به تنهایی منعکس کننده وضع موجود است. فضایی مبهم که نه صلح است و نه جنگ و مطمئناً برای سرمایه گذاران خارجی جذاب نیست.

تحریم ها ، مکانیسم تحریک و عدم شفافیت

سیدی ادامه داد: مباحثی مانند مکانیسم ماشه ، تحریم ها و سرنوشت ناشناخته درگیری ها و تنش های منطقه ای همه در وضعیت عدم اطمینان قرار دارند. ما نه افق روشنی از آینده داریم و نه اطلاعات واضح در مورد طراحی سیاسی.

کارشناس بازار سرمایه گفت: “در چنین محیطی که آینده سیاسی و اقتصادی کشور مشخص نیست ، سرمایه گذار خارجی نمی تواند رخ دهد.” شفافیت سیاست و کاهش تنش های ژئوپلیتیکی پیش نیاز برای استخراج سرمایه خارجی است.

امیر سیدی دلایل رکود اقتصادی را در بازار سرمایه مورد بررسی قرار داد و توضیح داد: “آنچه در شرایط فعلی واضح است این است که طبق رویدادهای اخیر ، تغییر ویژه ای در سیاست خارجی کشور رخ نداده است و ما زمان بیشتری را بدون تغییر می بینیم.”

وی افزود: تجزیه و تحلیل مثبت آینده بازار عمدتاً فواصل میان مدت را کنترل می کند و افزود که برخی از وقایع می توانند در دو تا سه ماه آینده اثرات خود را نشان دهند و نشانه نتیجه رکود اقتصادی باشد ، اما اکنون ، حتی اگر برخی از شرکت ها از نظر مالی در شرایط خوبی باشند – در بسیاری موارد – این هنوز هم یک شکست است.

دستورالعمل های انقباضی و مورد فروش

سیدی گفت: یکی از دلایل این وضعیت: “در گذشته ، ما دستورالعمل هایی را مشاهده کرده ایم که در واقع ضرایب افزایش یافته و کاهش حجم گردش را کاهش می دهد.” به طور خاص ، دستورالعمل هایی مانند کنترل ترازنامه بانکی و نرخ بهره بالاتر از نرخ رشد ترازنامه نوعی سیاست انقباض است که عرضه پول را محدود کرده است.

وی تأکید کرد که فضای سیاسی مبهم و محدودیت های مالی نه تنها در شرایط فعلی بازار سرمایه را رشد می دهد ، بلکه در رکود عمیق تری قرار می گیرد ، حتی اگر برخی از شرکت ها با توجه به سودآوری خوب عمل کنند.

دستورالعمل های مداوم انقباض و بی اعتنایی به رکود اقتصادی ؛ یک تهدید جدی برای بازار سرمایه

در طی تجزیه و تحلیل وضعیت فعلی بازار سرمایه ، سیدی به تأثیر سیاست های پولی و محدودیت در تصمیمات اقتصادی اشاره کرد و گفت: “در حال حاضر ، به دلیل دستورالعمل های مختلف ، چرخه پول در تجارت ، روند ثبت سفارش و بسیاری از فعالیت های کلان اقتصادی مجهز نشده است.” از طرف دیگر ، وقایع منطقه ای و جنگ نیز این رکود اقتصادی را دامن زده است.

وی ادامه داد: “هنگامی که بازار سرمایه به نوعی شکست ساختاری متحمل شد ، عملاً تقاضای جدیدی صورت نگرفت.

سیدی با انتقاد از تمرکز یک طرفه سیاست گذار در بازار ارز: در حالی که هدف اصلی تصمیم سیاسی -سازنده در حال حاضر کنترل نرخ ارز است ، رکود اقتصادی در سایر بخش های اقتصادی کافی نیست. دستورالعمل هایی مانند ثبت نام های نهایی ، معرفی محدودیت های ارزی و ادامه سیاست جدی انقباض پولی و همچنین پیامدهای روانشناختی شرایط جنگ عملاً از رکود استقبال کرده است.

وی تأکید کرد: مهمترین عاملی که اکنون بازار سرمایه را سایه می زند ، ترکیبی نامتعادل از سیاست های انقباضی و بی اعتنایی به علائم عمیق رکود اقتصادی در اقتصاد است. تا زمانی که ماکروپولیتیک های رکود اقتصادی مطابقت داشته باشد ، شما نمی توانید انتظار بازده پایدار را داشته باشید.

سیاست حامی نیمه تمام و یک افق سیاسی نامشخص ؛ ناتوانی بازده رونق در بازار سرمایه

امیر سیدیدی خاطرنشان کرد: برای بازگرداندن رونق در بازار سرمایه ، باید این دستورالعمل ها تعریف شود و توضیح داد: “چندین پیش نیاز مهم برای بازگرداندن پایداری و تقویت تقاضا در بازار سرمایه وجود دارد که هیچ کس تحقق نیافته است.” شرط اول روشن کردن افق سیاسی کشور و حرکت به سمت ثبات و تکیه بر ابهام و تنش است. اما چنین نشانه ای در وضعیت فعلی وجود ندارد.

وی گفت: دومین عامل اساسی تجدید نظر در دستورالعمل های کلان اقتصادی است و افزود که دستورالعمل های کلان باید به دلیل رکود عمیق در تحولات اخیر ، از جمله جنگ و محدودیت های خارجی ، دوباره تعریف شوند. با این حال ، به نظر می رسد که تولید کننده سیاسی نیز در قیمت تعمیق رکود در کنترل نرخ ارز و کنترل تورم باقی مانده است.

سیدی به سیاست تزریق نقدینگی اشاره کرد: “کمترین نکته مثبت در این اتاق شروع نقدینگی در بازار سرمایه بود. البته ، بازار طبق وقایع اخیر بازگشایی شد ، اما این دستورالعمل ادامه نمی یابد. با این حال ، اگر این روند به بازگشت تدریجی تقاضا و ترمیم اعتماد سرمایه گذاران ادامه یابد.

وی تأکید کرد: “اگر در دو حوزه اصلی اجرائی وجود نداشته باشد: سیاست خارجی و دستورالعمل های کلان اقتصادی ، حداقل انتظار می رود که حمایت از پول نقد پایدار را دنبال کند.” در غیر این صورت ، با وجود ارزش بالای بسیاری از شرکت ها ، هیچ چشم انداز مثبتی برای بازار وجود ندارد.

در پایان ، سیدی هشدار داد که فقدان اقدامات مؤثر و طولانی مدت در این سه زمینه به معنای ادامه رکود اقتصادی در بازار سرمایه است و سرمایه گذاران ، به ویژه ریزگردها ، نه تنها در صورت عدم چشم انداز مشخصی از بازار ، تمایلی به بازگشت به بازار ندارند.

پایان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا