ورزشی

برای برون رفت از وضعیت فعلی فوتبال باید پوست اندازی شود

جلسه کارگروه ورزش حزب موتلفه با حضور امیررضا واعظ آشتیانی برگزار شد. در ابتدای این جلسه محمدرضا تهرانی رئیس کارگروه با انتقاد از ثبت نام برخی از چهره های تکراری برای تصدی ریاست فدراسیون فوتبال خاطرنشان کرد: کارگروه حزب موتلفه اسلامی یکی از اعضا است. مجمع فدراسیون فوتبال او می خواهد به فردی رای دهد که دارای تعهد، تخصص، تخصص و تجربه در امور اجرایی باشد.

فردی که بتواند با مدیریت پویا و همه جانبه تحولی جدی در عرصه فوتبال ایجاد کند. در ادامه این جلسه تعدادی از اعضای کارگروه ورزش نیز در خصوص وضعیت فعلی فوتبال، شرایط مساعد آن، لزوم رفع نواقص اساسنامه و آیین نامه انتقاد و اظهار نظر کردند. انتخابات، ضعف در عملکرد و فعالیت هیأت های استانی، ضرورت مبارزه با فساد و دلالی در فوتبال، نقش رسانه ها در انتقاد از عملکرد مسئولان فدراسیون، لزوم بازنگری در وظایف و وظایف مجامع انتخاباتی و بهره مندی از تجربیات موفق فدراسیون های فوتبال سایر کشورها و ضرورت توجه نهادهای نظارتی به موضوع انتخابات و عملکرد فدراسیون ها از جمله فوتبال را بیان کردند.

آخرین سخنران این جلسه امیررضا واعظ آشتیانی از مدیران با سابقه فوتبال و ورزش بود که ابتدا به اختصار به سوابق مدیریتی خود در حوزه ورزش و صنعت و اقدامات خود در سمت ریاست فدراسیون دوچرخه سواری، قائم مقام فدراسیون اشاره کرد. سازمان تربیت بدنی، مدیرعامل باشگاه استقلال و عضویت. وی در شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد.

وی ادامه داد: مشکل این است که متولیان ورزش از حوزه مسئولیت خود اطلاعی ندارند. آن روز گفتیم فردی که محکومیت دارد نمی تواند کاندیدای فدراسیون شود. در هیچ جای دنیا اجازه نمی دهند متخلف در رأس فدراسیون باشد. وقتی مسئولان ورزش اراده کافی ندارند و منفعلانه عمل می کنند، هیئت ها نیز با رای نادرست خود اساس انتخابات، پرچم و تشکیلات کشور را زیر سوال می برند. تاکید مقام معظم رهبری بر این است که افراد نامحرم را نباید در مسئولیت قرار داد.

تا زمانی که در رأس هرم و بدنه ورزش چیزهای خوبی نبینیم، انتظار موفقیت بیهوده خواهد بود. مدیرعامل سابق باشگاه استقلال اضافه کرد: امروز مردان در ورزش به خوبی به سوالات پاسخ می دهند اما راه حل مشکلات را بلد نیستند زیرا قادر به ایجاد تغییر نیستند. شما وضعیت فرهنگی ورزش را نگاه کنید، نه تنها پیشرفت نکرده ایم، بلکه پسرفت هم کرده ایم.

مدیری که برای امور فرهنگی، اقتصادی و سیاسی احترام قائل نیست، قافیه را باخته است. وقتی لومپنیسم به وجود آمد، باید فاتحه ورزش را خواند. وقتی مقادیر تغییر می کنند، تغییرات ارزش پیدا می کنند. بسیاری ممکن است در ورزش مشهور باشند اما محبوب نباشند. در دنیای امروز ورزش را نماد موفقیت کشورها می دانند اما ما روی این موضوع حساب راهبردی باز نکرده ایم و همچنان مثل پنجاه سال پیش فکر می کنیم.

معاون اسبق سازمان تربیت بدنی در بخشی دیگر از سخنان خود خاطرنشان کرد: در مدت کوتاهی که به عنوان معاون سازمان تربیت بدنی خدمت می کردم، تاکید کردم که مسئولیت ورزش همگانی به شهرداری ها سپرده شود. این کار در دنیا انجام شده و موفق بوده است، بعد استعفا دادم و برگشتم، طرح بایگانی شد، اما مشکل ورزش همگانی همچنان پابرجاست. اگر مسیر ورزش درست طی می شد امروز شاهد حضور دلالان و فساد در ورزش نبودیم. شرایط امروز فوتبال نشات گرفته از فضای عمومی ورزش است.

دلیل عدم ورود افراد توانمند به عرصه انتخابات فوتبال به خاطر فضایی است که ترسیم شده است. اعلام می کنند کاندیداها باید چهار سال سابقه مدیریت داشته باشند، وقتی فردی این ویژگی را داشت، گرفتن پنج تاییدیه از روسای هیئت ها معنایی ندارد جز اینکه رئیس فدراسیون مدیون آنهاست. صحبت های آشتیانی به این شرح است: متأسفانه در این میان خیلی ها در فوتبال از یکدیگر متنفرند.

وقتی از استقلال رفتم فکر می کردم فردی توانمندتر از من جایگزین من می شود اما دیدیم چه شد. باید مشخص شود چرا مربیان خارجی که در کشورهای دیگر با ارقام بسیار پایین کار می کنند در ایران حقوق هنگفتی دریافت می کنند؟ برخی از آنها به تازگی ارقام نجومی دیگری را تحت عنوان خسارت و تاخیر به دلیل بی تدبیری ما و تنظیم قراردادهای غیر کارشناسی دریافت کرده اند. آنها فوتبال را رها نمی کنند.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در پایان با تاکید بر وضعیت ورزش در کشور خاطرنشان کرد: درست است که ما یک فرد خوب در عرصه ورزش می خواهیم اما این فرد خوب باید قدرت و اقتدار هم داشته باشد.

وقتی مسئولان ورزش منفعل هستند، روسای فدراسیون ها هم خودمختاری را تمرین می کنند. برخی از روسای فدراسیون ها کار را به جایی رساندند که با اساسنامه من ورزش کشور را به چالش کشیدند اما مسئولان ورزش از آنها دلجویی کردند و این وضعیت همچنان ادامه دارد.

بسیاری از روسای فدراسیون های ما از شرح وظایف خود آگاهی و اطلاعات کافی ندارند. فکر می کنند باید در تمام مسائل فنی و اجرایی دخالت کنند در صورتی که این امور بر عهده دبیر کل فدراسیون ها است. وظیفه رئیس فدراسیون تامین منابع، برقراری ارتباط و ترسیم سیاست های کلی فدراسیون است. اتخاذ استراتژی کلی ورزش بر عهده سازمان ورزش است اما متاسفانه این سازمان راهبرد مشخصی ندارد.

در ورزش ما رایج است که می گویند اگر حق پخش تلویزیونی داده شود، باشگاه ها مشکل مالی ندارند، اما برخلاف تصور عموم، میزان حق پخش تلویزیونی با هزینه باشگاه ها برابری نمی کند. در هر کجای دنیا یعنی حق پخشی که باشگاه های بزرگ دنیا پرداخت می کنند مقدار کمی از هزینه های آنها را تامین می کند، اما ما در ایران سال هاست که بر سر حق پخش با مسئولان رسانه ملی دعوا داریم. در هر صورت حرف آخرم این است که برای برون رفت از وضعیت فعلی کل ورزش و فوتبال نیازمند تحول هستیم تا زمانی که این تحول و تحول صورت نگیرد و افراد توانمندی که کار بلد هستند و سالم هستند. چهره های ضعیف و مشاوران عالی را جایگزین کنید. اگر متخصصی را استخدام نکنند، امید چندانی به بهبود وضعیت نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا