ارزهای دیجیتال

برنامه جایگزینی خودروهای پرمصرف / طرحی بلندپروازانه در تله چالش‌های زیرساختی

در حالی که دولت در تلاش است با جایگزینی خودروها با نمونه های الکتریکی ، هیبریدی و گاز ، مصرف بنزین را کاهش دهد ، کارشناسان نسبت به عدم وجود زیرساخت های لازم برای توسعه CNG هشدار داده اند ، و عدم توانایی در خرید خودروهای جدید ، اما چرا دستورالعمل های دولتی نیست و محلول پیشنهادی چیست؟

براساس اخبار تجاری ، کرامات ویسکرامی ، مدیرعامل شرکت ملی توزیع محصولات نفتی ایران ، دو کشش موازی را برای کاهش مصرف سوخت در یک جلسه ویژه “گزینه های سرمایه گذاری برای بخش خصوصی در شرکت ملی چاپ مجدد و توزیع نفت ایران” پیشنهاد کرد.

مدیرعامل شرکت توزیع ملی محصولات نفتی بر لزوم سرمایه گذاری برای توسعه سوخت تأکید کرد و به ظرفیت های موجود در منطقه CNG مراجعه کرد.

وی همچنین از مصوبات شورای اقتصادی و جایگزینی اتومبیل های بنزینی با اتومبیل های برقی نقل کرد. با استفاده بیشتر از اتومبیل های برقی و ترکیبی ، تعداد ایستگاه های شارژ در کشور باید گسترش یابد و ایستگاه های سوخت مایع و CNG باید به عنوان مکان های مناسبی برای ساخت ایستگاه های شارژ برقی معرفی شوند.

اظهارات ویسکرام در مورد استراتژی شورای تجارت CNG و توسعه ، اگرچه هدف آنها کاهش مصرف سوخت است ، اما با چالش های اساسی که توسط سازندگان تصمیم گیری مورد غفلت واقع شده بودند ، مواجه شدند.

پارادوکس بین اهداف دولتی و اتومبیل های برقی افراد حتی برای دهک های بالا خطرناک است

به گفته ویس کری ، این یکی از استراتژی های بلند مدت شورای اقتصادی برای جایگزینی خودروهای بنزینی بالا در جهت اتومبیل های برقی و ترکیبی است.

در حالی که اتومبیل های الکتریکی و ترکیبی به عنوان گزینه های جایگزین برای اتومبیل های بلند توصیف می شوند ، این واقعیت که بخش بزرگی از افراد بالا و فقیر در جامعه هستند که نمی توانند این اتومبیل ها را خریداری کنند.

قیمت بالای اتومبیل های برقی ، عدم وجود گزینه های داخلی مقرون به صرفه و عدم وجود تسهیلات جدی ، اجرای این پروژه را با توجه به مدت کوتاهی و تا زمان اصلاح اقتصاد سیاسی غیرممکن کرده است.

فقدان خدمات آشتی گسترده ، عدم وجود قطعات یدکی و عدم دانش فنی در مورد تعمیر این خودروها نیز باعث شده است که اتومبیل های برقی خطرناک باشد.

اتومبیل های برقی هنوز در مراحل اولیه قرار دارند / عدم وجود زیرساخت های مناسب ، و چالش های فنی و عملیاتی از کارآیی اتومبیل های برقی در ایران سوال کرده است.

از طرف دیگر ، زیرساخت های شارژ اتومبیل های برقی هنوز در مراحل اولیه است و حتی توسعه این ایستگاه ها ، که در آن حداقل یک ایستگاه شارژ تک نازل به پمپ های سوخت اضافه می شود ، نمی تواند راهی دائمی برای ترغیب عموم مردم به استفاده از این اتومبیل ها باشد.

اتومبیل های برقی با مزایایی از قبیل کاهش انتشار گازهای گلخانه ای ، هزینه های کم نگهداری ، بهره وری بالا و صدای پایین جایگزینی مناسب برای اتومبیل های داخل خانه هستند. در ایران ، فقدان زیرساخت های مناسب و چالش های فنی و عملیاتی ، کارآیی این خودروها را زیر سوال برده است.

مهمترین چالش ها شامل عدم وجود ایستگاه های شارژ ، تمرکز این ایستگاه ها ، اختلال در خدمات شارژ ، فشار مضاعف بر شبکه برق ، عدم دانش فنی داخلی و تعویض ناکارآمد است. علاوه بر این ، زمان فرآیند بارگیری و باتری های محدود باتری ها می تواند به اتلاف وقت قابل توجهی برای رانندگان منجر شود.

توسعه CNG یک راه حل موقت با عواقب قوی است

به گفته مدیرعامل شرکت توزیع محصولات نفتی ملی ، ۶۰۰۰ وسیله نقلیه عمومی برای بخش های انفرادی به یک سوخت مضاعف تبدیل شده است و هدف ۶۰۰۰ اتومبیل همچنان ادامه دارد.

اگرچه این سیاست در کاهش مصرف بنزین مهم است ، اما عواقب این راهنما را نمی توان در حضور چالش های فنی و اقتصادی برای صاحبان خودرو نادیده گرفت.

اگرچه سوخت CNH به دلیل پایین آمدن قیمت به عنوان بنزین ، توجه رانندگان را نیز به خود جلب کرده است ، اما مشکلی که مصرف کنندگان همیشه از آن انتقاد می کردند ، عواقب استفاده مداوم از این سوخت در موتورهای اساسی است.

عملکرد سوخت در موتورهای آماده گاز به مراتب بهتر از موتورهای اساسی است ، اما تعداد کم و گردش این موتورها تحت تأثیر قرار می گیرد ، به طوری که سوخت CNG نمی تواند جایگزینی مناسب برای بنزین باشد. برای توسعه CNG ، توسعه اتومبیل هایی با موتور آماده گاز ابتدا باید در دستور کار قرار بگیرد.

موتور دسترسی به گاز به چه معناست؟

موتورهای مبتنی بر گاز بنزین موتورهایی هستند که سوخت گاز آنها یک سوخت اساسی محسوب می شود. بنابراین ، سیلندر و بلوک سیلندر و همچنین سیستم سوخت گیری با گاز و عملکرد بهتر متناسب است.

در ایران ، موتور EF7 به عنوان موتور آتش نشانی شناخته می شود که نیروی محرکه اتومبیل هایی مانند Samand ، Dena و Rira را تحویل می دهد. طبق آمار برنامه نویسی ، میزان تولید تجمعی این اتومبیل ها از ابتدای سال ۲۰۰۴ کمتر از ۲ میلیون و ۵۰۰ واحد بوده است.

بنابراین ، درصد کمی از اتومبیل های ترافیکی در ایران مجهز به موتور گاز با گاز است. تبدیل خودروها با موتور سوخت مضاعف ، علاوه بر افزایش استهلاک و کاهش راندمان موتور ، قیمت کاروتیک در بسیاری از موارد در بازار دوم و هزینه های نگهداری بالاتر کاهش می یابد.

این مخزن همچنین بخش قابل توجهی از پارکینگ اتومبیل را اشغال می کند و فاصله کمتری از فضای اشغال شده ارائه می دهد. از آنجا که CNG -GA به دلیل حجم چگالی بالا انرژی کمتری تولید می کند.

بحران فقط بنزین نیست! / آیا شبکه برق کشور می تواند نسبت به توسعه زیرساخت های بار برای اتومبیل های برقی واکنش نشان دهد؟

یکی دیگر از جنبه های غفلت شده این سیاست ، وضعیت انرژی در کشور است. توسعه اتومبیل های برقی به این دلیل است که شبکه برق کشور اندکی قبل از سکوت در بسیاری از فصول ، به ویژه در تابستان است. آیا شبکه فعلی می تواند نسبت به توسعه زیرساخت های شارژ برای اتومبیل های برقی واکنش نشان دهد؟

از طرف دیگر ، حرکت به سمت CNG نیز موانعی دارد. تجربه چند سال گذشته در منطقه صف های طولانی ، بسته شدن مکرر پمپ بنزین ها و اولویت مصرف خانه در زمستان ، خواه افزایش تعداد اتومبیل های آماده بنزین با تأمین گاز پایدار همراه باشد.

راه حل هایی برای کاهش وابستگی سوخت های فسیلی

حرکت هدفمند به سمت جریان ناوگان

به دلیل غش انرژی ، فشار بر شبکه برق و عدم وجود زیرساخت های جامع شارژ ، باید به تدریج ، باهوش و واقع بینانه به سمت جریان ناوگان حمل و نقل حرکت کند.

به این ترتیب ، غلظت واردات و توسعه خودروهای ترکیبی کامل (ترکیبی کامل) می تواند یک گام اصلی و مؤثر برای کاهش مصرف سوخت ، کاهش آلودگی و بهینه سازی مصرف انرژی ، بدون فشار باشد.

وسایل نقلیه ترکیبی کامل با کمک موتورهای برقی ، موتورهای بنزین یا ترکیبی از هر دو ، بدون بار خارجی ، می تواند یک راه حل عملی و اقتصادی در وضعیت فعلی کشور باشد. این خودروها انرژی خود را از طریق تولید Bremsergiewer و در موتور خانگی ارائه می دهند و بدون بارگیری زیرساخت ها گزینه خوبی برای شهرها هستند.

در مرحله بعدی و شرایط توسعه زیرساخت های الکتریکی توسعه شهری و تولید بار برقی ، واردات و توسعه اتومبیل های هیبریدی پلاگین نیز می تواند یک افزودنی کارآمد برای کاهش مصرف بنزین باشد.

افزونه های هیبریدی باتری های بیشتری دارند که دارای برق هستند و قادر به مسافت های قابل توجهی هستند. این اتومبیل ها باعث کاهش مصرف سوخت فسیلی می شوند و همچنین انعطاف پذیری بیشتری را به رانندگان ارائه می دهند.

پس از توسعه کافی این دو مرحله و ادغام تولید برق و زیرساخت های توزیع ، سرانجام می تواند گسترده باشد.

اگرچه اتومبیل های برقی در فاصله کامل سوخت های فسیلی نقش اساسی دارند ، اما به یک شبکه بار پایدار ، برق قابل اعتماد و ویژه برای فروش نیاز دارند.

در شرایط فعلی ، توسعه اتومبیل های برقی می تواند با چالش های عملیاتی ، محدودیت در استفاده و نارضایتی مصرف کنندگان بدون زیرساخت های کافی همراه باشد.

توسعه LPG به جای CNG

گاز مایع (LPG) ، ترکیبی از بوتان و پروپان ، در بسیاری از کشورهای صنعتی به عنوان سوخت تمیز در اتومبیل ذکر شده است که از آن به عنوان LPG یاد می شود.

این سوخت علیرغم مزایای آن مانند ناوبری بالا ، احتراق بهتر از CNG و سازگار با موتورهای بنزین ، هنوز به طور رسمی در ایران توسعه نیافته است و اغلب در غیر استاندارد و به طور پیش فرض استفاده نمی شود.

در حالی که LPG می تواند جایگزین مناسبی برای بنزین باشد و مشکلات فنی مکرر در CNG -Dual -fu -Cars کاهش یافته است ، نگرانی در مورد ایمنی این سوخت ، به ویژه در صورت نشت ، بیان شده است.

با این حال ، کارشناسان بر این باورند که با سرمایه گذاری در ایمن سازی و ایجاد زیرساخت های استاندارد ، خطرات آنها قابل بررسی است و توسعه هدفمند LPG می تواند یک راه حل عملی برای کاهش اعتیاد به بنزین در کشور باشد.

در نهایت ، به نظر می رسد که سیاست مبادله خودروها با نسبت بالا ، موفقیت پرهزینه و کم موفقیت است ، بدون در نظر گرفتن واقعیت های اقتصادی مردم ، عدم کفایت زیرساخت های انرژی و تجربه گذشته.

کارشناسان معتقدند که دولت باید از تمام ظرفیت های موجود با نگاهی متعادل استفاده کند و زیرساخت های لازم را قبل از قریب الوقوع مردم تحمیل یک سیاست جدید توسعه دهد.

برای اطلاعات بیشتر ، گزارش های زیر را در اخبار تجاری مشاهده کنید:

“باتلاق اتومبیل های برقی که انرژی را وارد می کنند”

“آیا اتومبیل های ایرانی برای استفاده از سوخت های ساخته شده از سوخت طراحی شده اند؟”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا