اخبار اقتصاد ایران

برگزاری اولین حراج چای در تهران +جزئیات :: افق میهن

معاون سازمان فروش املاک گفت: سه شنبه ۲۹ آبان اولین حراج چای در ماه جاری در تهران برگزار می شود و بیش از هزار تن به ارزش ۵۳۵ میلیارد ریال به حراج گذاشته می شود.

به گزارش افق میهن، سعید غلامی باقی معاون بهره برداری و فروش املاک با موضوع مزایده های آتی و ارائه گزارش تعیین تکلیف اموال املاک که صبح امروز (شنبه) در محل سازمان املاک برگزار شد، گفت: ماموریت اصلی سازمان جمع آوری و فروش اموال، واگذاری به موقع کالاهای تحصیل شده قانونی برای فروش از طریق روش های رقابتی و شفاف مانند مزایده و مزایده اموال ملی است.
سلام

وی با اشاره به سوابق موفق سازمان جمع آوری و فروش اموال گفت: اقدامات سازمان آثار بسیار خوبی داشته و از دفن اموال بیت المال جلوگیری شد. و توانستیم بخشی از نیاز بازار را از این طریق تامین کنیم و هزینه های دولت را کاهش دهیم.

معاون بهره برداری و فروش اموال تملک شده خاطرنشان کرد: یکی از پرونده های مهم و ملی ما پرونده مربوط به گروه اقتصادی دباش است و مهم ترین محصول آن چای است که در مدل ها و برندهای مختلف در اختیار سازمان قرار گرفت. دادستانی محترم تهران بازدید مستقیم داشتند و سه اصل مزایده فروش و مذاکره را به اطلاع ما رساندند.

غلامی باقی گفت: سازمان مدیریت املاک اولین مزایده زنده چای در استان هرمزگان را دوازدهم ماه جاری افتتاح کرد. در این تاریخ بیش از ۵۲ دستگاه چای به فروش رسید و توانستیم بخشی از نیاز تولیدکنندگان را تامین کنیم. برای ادامه آن در روز سه شنبه ۲۹ آبان اولین حراج چای در ماه جاری در تهران برگزار می شود و بیش از هزار تن به ارزش ۵۳۵ میلیارد ریال به حراج گذاشته می شود.

وی افزود: ابتدا فروش به صورت پیشنهاد نقدی خواهد بود. این پرونده یکی از پرونده های خاص بود که بلافاصله مرجع رسیدگی به آن وارد شد و بدون توجه به نتیجه پرونده تاکید شد که کالایی در گمرک رها نشود تا خراب شود. زمینه عرضه کالا و تزریق آن به بازار فراهم شد.

معاون بهره برداری و فروش مالکیت املاک تصریح کرد: سازمان اموال مالکانه باید از جامعه حمایت کند و کالاها را با شناسنامه فنی سلامت عرضه کند. در این مورد به شدت بیشتر از این موضوع برخورد شد. در استان هرمزگان از حدود ۱۰۰ کانتینر در فاز اول، سهم بسیار محدود و در تهران تنها یک کانتینر برای مصرف انسان غیرقابل استفاده بود. مصرف انسانی ندارد و سعی می شود به صورت ثانویه استفاده شود.

غلامی باقی گفت: در مجموع ۲۵ هزار تن در چهار استان تهران، هرمزگان، البرز و کرمانشاه به سازمان اموال تملیکی تحویل شد. ۱۱ تن در کرمانشاه عرضه شد که بیش از ۱۸ میلیارد ریال فروخته شد. در استان تهران از ۱۷ هزار تن تحویلی به سازمان بیش از ۵ هزار تن فروخته شده است که بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان است.

وی افزود: تاکنون از مجموع ۲۵ هزار تن تحویل شده به سازمان، ۶ هزار و ۶۹۵ تن فروخته شده و ارزش آن بیش از ۸۷۲ میلیارد تومان است که به خزانه داری کشور تحویل شده است.

معاون بهره برداری و فروش تملکات ادامه داد: سازمان تملک دارای سه روش عمده برای فروش است و از مزایده حضوری و مذاکره برای تعیین تکلیف کالا به صورت همزمان و در مزایده های ملی و در هر یک استفاده می کنیم. حراج ملی بخشی از چای به صورت عمده عرضه می شود. که روش اصلی سازمان است و به صورت کاملا الکترونیکی برگزار می شود. روش دیگر معاملات حضوری است که بخشی از فعالان تجاری نیز می توانند در آن حضور داشته باشند. در مورد کالاهای با تاریخ انقضا پایین نیز مذاکرات انجام می شود.

معاون تملک اموال خاطرنشان کرد: تا ساعت ۱۶ روز دوشنبه ۲۸ آبان امکان بازدید از کالا وجود دارد و روز سه شنبه حراج حضوری در دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران برگزار می شود. ۲۲ دسته به وزن ۳۵۴ تن با ارزش پایه بیش از ۳۰ میلیارد تومان که عمدتاً چای سیاه شکسته است در انبارهای کارخانه در شهرک صنعتی اشتهارد و ۳۷ دسته به وزن حدود ۶۰۰ تن در استان هرمزگان نگهداری می شود.

غلامی باقی تصریح کرد: مراسم مزایده به این صورت است که قیمت پایه دسته حراج اعلام می شود و در نهایت فردی که بالاترین قیمت را ارائه می دهد به عنوان برنده مزایده انتخاب می شود و ۱۰ درصد هزینه باید به صورت نقدی در مزایده پرداخت شود. جلسه مابقی قیمت باید حداکثر ظرف سه روز پرداخت شود.

وی افزود: در صورت عدم پرداخت در مدت سه روز به برنده، ده درصد وجه در روز مزایده توسط دولت ضبط خواهد شد. در روش بلندمدت، مردم می توانند ده درصد از پرداخت خود را در مجلس بپردازند و مابقی را ظرف چهار ماه پرداخت کنند و برای آن ضمانت در نظر گرفته می شود. و متقاضیان هفت روز اداری برای تحویل گرفتن و خروج کالا از انبار فرصت دارند.

غلامی باقی بیان کرد: در استان هرمزگان تمامی متقاضیان چای دباش را نقدا خریداری کردند و حراج استان تهران دومین حراج حضوری چای دباش است.

معاون بهره برداری و فروش ملک تصریح کرد: از چای شکر گرفته تا چای کله مورچه ای و تقریباً ۱۰ گرید اصلی چای در بین این املاک موجود است و نزدیکترین تاریخ انقضا آنها تا پایان سال ۲۰۲۴ و دورترین آنها اعتبار دارد. تاریخ ۲۰۲۷ است. با توجه به تایید آزمایشگاه، امکان تمدید این انقضا وجود دارد. تاریخ انقضایی که روی چای درج شده است تاریخ انقضای عرضه به تولید است نه تاریخ مصرف مصرف کنندگان و هیچ کدام آماده مصرف خانگی نیستند. بسته بندی چای ها بزرگ و حجیم است.

غلامی باقی گفت: آنچه به عنوان خط قرمز در سازمان مدیریت املاک به آن توجه می کنیم این است که حتی یک درصد چای فاقد اعتبار را در فرآیند تولید عرضه نمی کنیم.

وی افزود: علاوه بر چای، ماشین آلات خط تولید چای و تجهیزات بسته بندی چای در اختیار سازمان قرار گرفته و عمدتاً اموال متروکه است. برخی از کالاهای مربوط به چای دباش مشکوک به قاچاق، برخی اموال و برخی کالاهای گمرکی است.

معاون بهره برداری و فروش اموال کشور ادامه داد: چای های حراجی همه به تولیدکنندگان فروخته می شود و تاکنون شرکت های معتبر تولید و بسته بندی چای در مزایده شرکت کرده اند و چای ها قابل استفاده خانوارها نیستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا