بسته ۲۰۰ همتی نقدینگی به واحدهای تولیدی تزریق میشود
به گزارش افق میهن، در نشست مشترکی با حضور صمد حسن زاده رئیس اتاق ایران، اعضای هیات عامل و روسای کمیسیون های ۲۰ گانه اتاق ایران در مقر اتاق بازرگانی و صنایع، معاون رئیس جمهور و وزیر کشور محمدرضا فرزین، معاونت کشاورزی در خصوص موضوعاتی مانند التهاب و نوسانات بازار گفت و گو کرد. در این زمینه، نرخ ارز و مدیریت بانک مرکزی، موضوع قراردادهای ارزی و ناهماهنگی واحدهای تولیدی در رابطه با تولید با نرخ آزاد، مشکل تورم و چالش های آن برای واحدهای تولیدی و نقدینگی واحدهای تولیدی تحت تأثیر بانک مرکزی بودند.
وی افزود: در بحث ارز نیز سیاست های خود را در چند ماه گذشته اعلام کرده ایم و در حال حاضر در مرحله نهایی سازی هستیم. در نهایت ارز را به بازار ارز منتقل می کنیم و نرخ ارز در چارچوب نظام همسان سازی شکل می گیرد و امیدواریم این امر به ثبات بازار کمک کند.
نشانه گذاری اقتصاد از طریق بازار ارز توافق شده
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: دو سال پیش که نوسانات ارز شدت گرفت، سامانه نیما را معرفی کردیم و سعی کردیم به قابل پیش بینی بودن نرخ ارز در سامانه نیما پی ببریم. این در حالی است که نیما یک بازار نبود، بلکه فقط یک سیستم بود و نرخ اصلی در بازار توافقی شکل میگیرد و کشف نرخ اصلی در بازار توافقی ارز شکل میگیرد که مشخصه بازار با بازار توافقی است.
فرزین تصریح کرد: میخواهیم اقتدار نرخ غیررسمی بازار را کاهش دهیم و تلاش کنیم در بازار توافقی ارز به اقتدار رسمی ارز در کشور برسیم.
وی خاطرنشان کرد: در مورد قرارداد ارزی نیز این موضوع یک قانون است. اما با فعال شدن بازار توافقی ارز، همه تولیدکنندگان می توانند ارز خود را در بازار توافقی عرضه کنند که این امر روند تامین ارز را برای تولیدکنندگان و تجار تسهیل می کند.
سیاستگذار پولی این کشور تصریح کرد: در مورد نقدینگی واحدهای تولیدی قبول داریم که کنترل نقدینگی تا حدودی واحدهای تولیدی را مسدود کرده است. با این حال تصمیم بر این است که بسته بیش از ۲۰۰ سهمی برای تامین منابع جدید نقدینگی واحدهای تولیدی راه اندازی شود.