بانک و بیمه

بعد از آتش بس اعتماد به اقتصاد ایران باز می گیرد؟

سمی تجزیه بازار: چند روز پس از آتش بس بین ایران و اسرائیل ، انتظار می رفت با شروع فضای روانی جنگ از طریق شروع جو روانی ، به ثبات و حتی سعادت منجر شود. بر خلاف این اصطلاح ، با این حال ، بازار سرمایه به کاهش شاخص ها متصل شد و به این ترتیب “قرمز” باقی ماند. در عین حال ، بازارهای ارز و طلا افزایش شدید قیمت ها را تجربه کرده اند. این افزایش و ناپایداری سؤالات بسیاری را در مورد دلایل این واکنش متفاوت بازارها و راه حل های دولتی ایجاد کرده است.

در حالی که ایده عموم مردم این بود که بورس اوراق بهادار در پایان جنگ دوازده روزه در ایران و اسرائیل نه تنها رشد می کند بلکه در روزهای پس از آتش بس. عدم اعتماد به سرمایه گذاران در آینده اقتصادی ، عدم دیدگاه شفاف به سیاست اقتصادی دولت و فشار برای تغییر در برخی از صنایع کلیدی باعث شد تا به جای پرش ، بازار سرمایه راکد شود.

با توجه به رکود بازار سرمایه ، ما افزایش قابل توجهی در قیمت های موجود در بازار ارز و طلا را ثبت کردیم. دلار قبل از شروع تنش ها به سطح بالاتری افزایش یافت و طلا با پرش رکورد های جدیدی را ثبت کرد. این واکنش نه تنها بازتاب عوامل خارجی مانند عدم اطمینان ژئوپلیتیکی بلکه در سؤالات اقتصادی داخلی است. مهمترین عامل این پرش قیمت افزایش عدم اعتماد عمومی به ثبات اقتصادی و آینده ارزش ریال است. به دلیل عدم وجود سیگنال های قوی از دستورالعمل های پول و ارز ، سرمایه گذاران و افراد عادی باعث شده تا مشتری های دولتی در بازارهای موازی مانند ارز و طلا برای حفظ ارزش دارایی های خود باشند.

استراتژی که دولت برای مهار نوسانات بازار ارز باید انجام دهد.

افزایش شفافیت دستورالعمل های ارز. مردم و فعالان اقتصادی باید بدانند که دولت در این بازار چه آغاز خواهد کرد ،

۲. ذخایر ارز و افزایش پیشنهاد موجود در بازار باید با تزریق ارز مدیریت شده ، از بانک مرکزی التهاب مصنوعی بازار جلوگیری کند.

۲. کنترل نقدینگی و مهار انتظارات تورم ، افزایش مبنای پولی و کسری بودجه مزمن عوامل اصلی در رشد نرخ ارز است. کنترل این عوامل در میان مدت تأثیر بالایی دارد.

با توجه به آتش بس ، بازار ارز و طلا ملتهب است و بازار سهام از این اتاق خارج نشده است. آتش بس به تنهایی برای بازگرداندن صلح در بازار اقتصادی کافی نیست. در عوض ، دولت باید با دستورالعمل های شفاف ، عملی و هدفمند به بازارها اعتماد کند. روند صعودی بازارهای غیرمولد و رکود بازارهای تولیدی بدون چنین اقداماتی ادامه خواهد یافت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا