اخبار بورس

به روز بودن اطلاعات کدال؛ اتفاق خوبی برای بورس

شاهین احمدی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با افق میهن:

چیزی را گزارش کنید نبض بازار سهامدر روزهای اخیر مطالب مختلفی در خصوص اجاره اطلاعات و انتشار دیرهنگام اطلاعات در سایت کدال منتشر شده است.

در این منطقه مجید عشقی رئیس سازمان بورس هفته گذشته مصاحبه ای داشت و در بخشی از آن گفت و گو گفت: در سال ۱۳۹۴ اطلاعات در سامانه کدال با ۲۵ روز تاخیر دریافت شد که اکنون به ۱۴ ساعت کاهش یافته است و قصد داریم این عدد را به صفر برسانیم.

در این مورد گفتگو کنید شاهین احمدی به نمایندگی از بازار سرمایه با کارشناسان گفت وگویی انجام داده ایم که در ادامه این گفت وگو ارائه می شود.

گاهی پیک ماشین کدال جلوتره!

شاهین احمدیاین کارشناس بازار سرمایه درباره تاثیر به روز نبودن کدال در بورس توضیح داد: اتفاقی که در مورد کدال می افتد این است که مسائل مهمی مانند گزارش های اعلامی شرکت ها، محاسبات سود هر سهم، سود حسابرسی شده است. و حساب‌های زیان، افشای A و B، ارزیابی‌های مجدد هیئت مدیره و تصمیم‌گیری‌ها قبل از قرار گرفتن در کدال سفری را طی می‌کنند و در این فرآیند برخی افراد به آنها دسترسی پیدا می‌کنند. به عنوان مثال، زمانی که صورت های مالی حسابرسی شده در شرف انتشار است، تیم مالی شرکت، حسابرسان، پیک های خودرو و … از قبل این صورت های مالی را مشاهده می کنند و هیئت مدیره و حسابرس نیز از افزایش سرمایه و افزایش سرمایه مطلع می شوند. دلیل درخواست حسابرس در حین حسابرسی، گزارش توضیحی ارائه خواهد کرد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: در خصوص افشای الف و ب باید گفت که حتی شرکت برنده مزایده آن نیز اطلاعاتی دارد. به عنوان مثال، اگر یک شرکت در مزایده ای برای یک قرارداد یا محصولی برنده شود که سود خوبی برای آن به ارمغان می آورد، آن شرکت از این اطلاعات مطلع می شود و در این بین، برخی از افرادی که این اطلاعات را می دانند می توانند سود خوبی در مزایده داشته باشند، زیرا یکی از آنها است. دارد. برای کسب درآمد یعنی قبل از انتشار خبر افزایش سرمایه، شرکت از ابتدا آماده خرید است. مثلاً افزایش سرمایه در بازه زمانی ۱۱:۳۰ تا ۱۲:۰۰ روی کدال می نشیند در حالی که سهام از همان صبح در نوبت بوده و گیر نکرده است و این در مورد سودآوری و موارد دیگر نیز صدق می کند. .

کوتاه کردن زمان از ایجاد تا انتشار به نفع سهامداران

احمدی تاکید کرد: هر چه فاصله زمانی بین وقوع رویداد و انتشار اطلاعات تا افشای آن کمتر باشد، برای سهامداران بهتر است. چون میدونن اخبار تو شرکت مثبته یا منفی؟! و آیا این روند رو به افزایش است یا نزولی؟ بنابراین، کوتاه کردن زمان افشای اطلاعات بسیار مهم است. بنابراین هر چه فاصله زمانی بین رویداد و افشای اطلاعات کمتر باشد، بهتر است و بازار سرمایه از آن استقبال می کند.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: جریان اطلاعات در گذشته چندان سریع نبود. زیرا فناوری امروزی توسعه لازم برای افشای هر چه سریعتر اطلاعات را نداشت. البته شاید تا ۳۰-۲۰ سال پیش نیاز به این موضوع تا این حد احساس نمی شد، اما امروزه با توجه به سرعت بالای جریان اطلاعات، این موضوع مهم تلقی می شود.

به سختی می توان زمان اعلام و انتشار را به صفر رساند

احمدی خاطرنشان کرد: اکنون به محض اینکه شرکت ها داده ها را در کدل آپلود می کنند قابل مشاهده است، اما این سوال است که چه زمانی همزمان با رویداد ارسال می شود. به عنوان مثال، شرکت ها موظفند گزارش های ماهانه را ظرف مدت ۱۰ روز، صورت های مالی حسابرسی نشده ظرف مدت یک ماه، صورت های مالی حسابرسی شده را ظرف مدت دو ماه یا صورت های مالی سالانه را ظرف مدت ۴ ماه ارائه دهند. در این صورت از بیشترین فرصت ممکن استفاده می‌کنند و در عین حال ممکن است بین تهیه گزارش و افشای اطلاعات فاصله زمانی وجود داشته باشد. حالا گزارش مالی دو روز بعد تهیه و در کدال آپلود می شود و همه این موارد موجود است، البته این فاصله زمانی را می توان کمی کوتاه کرد. اما به صفر رساندن آن بسیار سخت است و اگر موفق شود واقعا به بازار سرمایه کمک می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا