بیمهها هفت ماه در پرداخت بدهیها تاخیر دارند
به گزارش افق میهن، سعید کریمی روز دوشنبه در گفت وگویی افزود: از سوی دیگر شورای عالی بیمه اجازه افزایش واقعی تعرفه ها را نمی دهد، اما در واقع در صورتی که خریدار قیمت را واقعی و قیمت ارزان تر باشد اجازه افزایش قیمت نمی دهد. . سرمایه گذاری کرد زیرا او باید خودش پول را پرداخت کند و این اقدام نشان دهنده تضاد منافع واقعی است.
وی توضیح داد: در سالهای اخیر به دلیل فشارها، بیمهها اجازه نمیدادند تعرفهها اجرایی شود و اکنون به جایی رسیدهایم که ویزیت پزشک متخصص در بیمارستان دولتی ۳۷ هزار تومان هزینه دارد و ۷۰ درصد این مبلغ به حساب دکتر و به مالیات. کسر می شود یعنی حدود ۲۲۰۰۰ تومان که بعد از نکول بیمه به پزشک پرداخت می شود.
کریمی تصریح کرد: چرا بیمه قبل از پرداخت حقوق کارکنان و کارگران و تسویه مطالبات بیمارستان ها با تاخیر هفت ماهه در حالی که بیمارستان ها با مشکلات جدی مواجه هستند و باید سریعا اقدام کنند، سهم خود را دریافت می کند؟ پول شما باید پرداخت شود
معاون درمان وزارت بهداشت و درمان با تاکید بر اینکه تعرفه ها واقعی نیست، خاطرنشان کرد: مردم مطالبه گر هستند و از جیب آنها پول در نمی آوریم. بیمه ها پول دریافتی خود را در پوشش درمان خرج کنند «البته تعرفه های معالجه واقعی باشد» و از طریق بیمه پرداخت شود و طبق قانون ظرف یک ماه ۶۰ درصد و کل مبلغ را ظرف یک ماه پرداخت کنند. ۳ ماه؛ متأسفانه شرکت های بیمه همیشه به اصل تعادل منابع و هزینه ها استناد می کنند و می گویند به دلیل کمبود منابع نمی توان نرخ ها را واقعی دانست. در این زمینه به دلیل کمبود منابع نمی توانیم از قیمت واقعی عدول کنیم بنابراین باید به فکر منابع باشند.
وی یادآور شد: در حال حاضر هزینه عمل آب مروارید توسط استاد تمام یا دانشیار در بیمارستان دولتی ۳۲ هزار یورو و هر کدام ۲۲ هزار تومان است. در واقع هزینه عمل حدود ۶۰۰ هزار تومان است اما طبق مصوبه شورای عالی قضایی و حقوق فقط ۴۰ درصد از این مبلغ به پزشک پرداخت می شود و پس از کسر فقط ۲۰۰ هزار تومان از این پول، خواهد شد. ۷ ماه بعد به پزشک پرداخت شود. با توجه به شرایط فعلی پرداخت این مبلغ منطقی است؟ استادیار یا استاد تمام پس از سال ها آموزش، جراحی چشم را با ۲۰۰ هزار تومان انجام می دهد و در صورت مشاهده عارضه، فقط برای یک چشم باید حدود ۵۰۰ میلیون تومان بپردازد! در این زمینه، ما درخواست می کنیم که تعرفه های سال ۱۴۰۳ واقعی تلقی شود.
کریمی تصریح کرد: البته کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به این موضوع رسیدگی خواهد کرد. همچنین از سازمان برنامه و بودجه می خواهیم منابع مناسبی را برای تحقق این امر اختصاص دهد تا تعرفه های واقعی در دستور کار قرار گیرد. اگر به این موضوع توجه نکنیم نمی توان انتظار داشت که پزشک عمومی با انگیزه به کار خود ادامه دهد.
معاون درمان وزارت بهداشت و درمان همچنین بیان کرد: تعرفه مراقبت ها بر اساس حقوق سرانه یکسان است و بستگی به هزینه دارد. امیدواریم در سال آینده با تعرفه گذاری مناسب شورای عالی بیمه، سازمان برنامه و بودجه و هیات وزیران، عقب ماندگی تعرفه ای که در ۲۰ سال گذشته رخ داده، جبران شود.