اخبار اقتصاد ایران

تابش سالانه گیلان به مراتب بیشتر از كشور آلمان است | گیلان مستعد سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر

در جلسه هم اندیشی توسعه انرژی های تجدیدپذیر موارد زیر مورد بحث و بررسی قرار گرفت:

مدیرعامل توزیع نیروی برق گیلان گفت: وزارت نیرو برنامه تامین ۵ درصد انرژی صنعتی از برق تجدیدپذیر را ابلاغ کرده است و مشترکین صنعتی علاوه بر خودکفایی برق می توانند از محل فروش برق نیز درآمدزایی کنند.

افق میهن، به همت شرکت توزیع نیروی برق استان گیلان جلسه بررسی فرصت های توسعه انرژی های تجدیدپذیر در استان با حضور دکتر هادی حق شناس استاندار گیلان برگزار شد. جمع کثیری از مدیران و مسئولان دستگاه های اجرایی به میزبانی استانداری گیلان.

استاندار گیلان در این دیدار با تاکید بر لزوم توجه به ایجاد نیروگاه های خورشیدی در کشور و استان، گفت: با توجه به مشکل عدم تعادل انرژی، توسعه نیروگاه های خورشیدی می تواند راهکاری برای رفع این مشکل باشد. مشکل

وی با بیان اینکه وزارت نیرو و شرکت های زیرمجموعه این وزارتخانه باید به ساخت نیروگاه های خورشیدی در کشور توجه کنند، اظهار داشت: وزارت نیرو باید با استفاده از مشاوره کارشناسان، ساختمان های مناسب برای ساخت پنل های خورشیدی را شناسایی کند. و بهره گیری از طرح های مشوق توسعه. انرژی های تجدیدپذیر کمک می کند.

وی با تاکید بر لزوم توجه به ایجاد نیروگاه های خورشیدی در کشور از جمله گیلان گفت: باید با توسعه این نیروگاه ها موضوع عدم تعادل برق را در کشور مدیریت کنیم در غیر این صورت این مشکل حل نمی شود.

همچنین در این جلسه جعفر محمدنژاد سیگارودی مدیر کل سامانه های مقیاس کوچک شرکت ستبا اظهار داشت: عدم تعادل برق کشور در سال ۱۴۰۲ معادل ۱۳۰۰۰ مگاوات، در سال ۱۴۰۳ معادل ۱۸۰۰۰ مگاوات بوده و بر اساس برآوردها این رقم به ۲۵۰۰۰ مگاوات خواهد رسید ۱۴۰۴. .

وی همچنین به وضعیت تولید برق در کشور و وضعیت بهره مندی از انرژی های تجدیدپذیر در ایران و جهان اشاره کرد و گفت: استان گیلان از شرایط نسبتاً مناسبی برای تولید برق از انرژی های تجدیدپذیر برخوردار است و بر اساس محاسبات، از انرژی های تجدیدپذیر بزرگ برخوردار است. مقیاس انرژی خورشیدی ۲۰۰ مگاوات، باد ۳۰۰ مگاوات مگاوات، ۳۰۰ مگاوات برق و ۱۰۰ مگاوات زیست توده در استان گیلان موجود است.

محمدنژاد سیگارودی افزود: به عنوان مثال تشعشعات سالانه گیلان بسیار بیشتر از آلمان است و شرایط آب و هوایی مشابه ترکیه است که این کشور از نظر استفاده از انرژی های تجدیدپذیر وضعیت خوبی در منطقه دارد.

مدیرکل سامانه های کوچک مقیاس سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق (ساتبا) در ادامه به تشریح دیگر ظرفیت های معرفی شده استان گیلان در زمینه تولید انرژی های تجدیدپذیر و همچنین برخی اقدامات انجام شده در گیلان از جمله ساخت سامانه های خورشیدی ۵ کیلوواتی پرداخت. ، طرح حمایت از اقشار وی به مستضعفان اشاره کرد.

همچنین عبدالرضا حسینی مهر مدیر پروژه توسعه نیروگاه خورشیدی شرکت توانیر نیز در این جلسه به مهمترین اقدامات صنعت برق در بحث استفاده از ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر اشاره کرد و گفت: ۱۴ مگا پروژه توسط وزارت نیرو توسعه یافته است. انرژی برای ساخت ۳۵۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر تا اوج سال ۱۴۰۴، مشکلات صنعت برق را در مناقشه حل کرد.

وی افزود: انتظار شرکت توانیر برای توسعه نیروگاه های خورشیدی در بخش توزیع از استان ها این است که به این موضوع توجه ویژه داشته و ضمن اطلاع رسانی از مزایای اجرای این طرح ها، حمایت های عملی لازم را انجام دهند.

مسعود صادقی خمامی مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق گیلان ضمن ارائه فایلی جامع از مزایای انرژی خورشیدی خاطرنشان کرد: سند راهنمای سرمایه گذاری در ساخت نیروگاه های خورشیدی (تولید و توزیع برق) توسط این سازمان تهیه و منتشر شده است. شرکت و منبع بسیار مناسبی برای کسب اطلاعات می باشد. در این زمینه به ویژه برای منطقه گیلان است.

وی افزود: ایجاد اشتغال و توانمندسازی اقشار مستضعف جامعه (روستایان و حاشیه شهرها)، توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر و کمک به افزایش ظرفیت شبکه برق کشور، کمک به پیک برق در فصول گرم سال، کمک به کسب و کارها. تحت تاثیر خشکسالی، حفظ محیط زیست و کاهش گازهای گلخانه ای از طریق توسعه انرژی های سبز، حمایت از تولید داخلی و ایجاد اشتغال در صنعت ساخت تجهیزات در حوزه انرژی های تجدیدپذیر، ارتقای امنیت انرژی و پدافند غیرعامل علاوه بر تنوع بخشیدن به سبد انرژی از مهمترین مزایای استفاده از انرژی های تجدیدپذیر برای کل کشور است.

صادقی ضمن اشاره به ویژگی ها و ضمانت های فنی طرح حمایت از ساخت سامانه خورشیدی گفت: علاوه بر بهره مندی از مزایای این انرژی پاک، طی تفاهم نامه و قرارداد راه اندازی سامانه مذکور، به متقاضیان تسهیلات پرداخت شده و مازاد تولید انرژی با فرمول دقیق خریداری می شوند.

مدیرعامل توزیع نیروی برق گیلان گفت: وزارت نیرو برنامه تامین ۵ درصد انرژی صنعتی از برق تجدیدپذیر را ابلاغ کرده است و مشترکین صنعتی علاوه بر خودکفایی برق می توانند از محل فروش برق نیز درآمدزایی کنند.

وی همچنین بیان کرد: طرح تامین ۲۰ درصد انرژی ساختمان های دولتی از منابع تجدیدپذیر ابلاغ شده و دستگاه های دولتی نیز موظف به اجرای آن هستند.

صادقی با اشاره به اینکه استان گیلان مستعد سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر است، افزود: طرح های دیگری از سوی صنعت برق برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر در دست اجراست که از جمله آن می توان به شناسایی محل های ساخت و ساز برای نصب سیستم های فتوولتائیک، نصب پنل های خورشیدی برای مناطق کم جمعیت اشاره کرد. روستاها و عشایر و طرح ساخت شهرک های صنعتی تخصصی انرژی خورشیدی.

لازم به ذکر است در این جلسه فرمانداران و دستگاه های اجرایی شهرستان ها از طریق ویدئو کنفرانس حضور داشتند و برخی از مسئولین استان نظرات و پیشنهادات خود را در زمینه توسعه انرژی های تجدیدپذیر گیلان ارائه کردند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا