تابلوهای نقاشی اصل در موزهها مغز را بیشتر از نسخههای چاپی آنها تحریک میکنند
دانشمندان کشف کرده اند که تجربه تماشای هنر واقعی چیزی نیست که بتوان آن را شبیه سازی کرد. نقاشی موجود در موزه ۱۰ برابر بیشتر از همان اثر چاپ شده روی کاغذ معمولی مغز را تحریک می کند.
در یک مطالعه عصبروانشناختی که به سفارش موزه موریتشویس در هلند انجام شد، محققان از فناوری ردیابی چشم و اسکنهای MRI برای ثبت فعالیت مغزی داوطلبانی که به آثار هنری اصلی و نسخههای بازسازیشده آنها نگاه کردند، استفاده کردند.
به گزارش گاردین، در این آزمایش، مغز ۲۰ داوطلب با تماشای نقاشی های واقعی ۱۰ برابر بیشتر از زمانی که نسخه های آن را تماشا می کردند، تحریک شد. محققان می گویند که این نشان می دهد که وقتی هنر واقعی را تماشا می کنید، چه بلد باشید چه ندانید، از نظر فکری ثروتمندتر می شوید. زیرا ارتباطات بیشتری در مغز شما ایجاد می شود.
Martine Gosselink، رئیس موزه Mauritshuis، می گوید که قبل از این آزمایش از نتیجه مطمئن بود، اما می خواست تفاوت را بررسی کند. او اکنون می تواند با اطمینان بگوید که تماشای هنر واقعی متفاوت است.
تاثیر نقاشی های اصلی بر مغز
این تحقیق دارای ۲ بعد مجزا می باشد. داوطلبان ۲۱ تا ۶۵ ساله به یک دستگاه نوار مغزی و یک ردیاب چشم متصل شدند و از آنها خواسته شد به ۵ نقاشی در موزه و سپس پوسترهای همان نقاشی ها در فروشگاه موزه نگاه کنند.
محققان همچنین تصاویری از آثار اصلی و کپی های آنها را از طریق عینک واقعیت مجازی در حالی که در یک دستگاه MRI دراز کشیده بودند به داوطلبان نشان دادند.
آثار اصلی واکنش مثبت و شدیدی را در «پراکونئوس» یا پراکونئوس برمی انگیزند. بخشی از مغز که درگیر هوشیاری، بازتاب خود و خاطرات شخصی است. به عنوان مثال، نقاشی “ویولونیست” اثر گریت ون هانتهورست یک محرک مثبت با امتیاز ۰.۴۱ از ۱ ایجاد کرد، اما اثر کپی آن تنها ۰.۰۵ بود.
نقاشی دیگر «دختری با گوشواره مروارید» اثر یوهانس ورمیر بود که محققان دریافتند که نگاه بیننده را به صورت مثلثی جلب کرده است. آنها این مثلث را “حلقه توجه پایدار” می نامند که بین چشم نزدیکتر، گوشواره و دهان دختر شکل می گیرد.
محققان می گویند این نتایج اهمیت زندگی در یک محیط فرهنگی را نشان می دهد. تماشای نقاشی یا اثر هنری اصلی مغز را به شکلی منحصر به فرد تحریک می کند و این محیط می تواند نقش مهمی در روند رشد کودکان داشته باشد.