تاثیر جنگ تحمیلی ۱۲ روزه بر بازار خودرو/ اعلام افزایش قیمتها در شرایط جنگی کشور مناسب نبود :: افق میهن
بازار خودرو در سالهای گذشته وارد یکی از عمیق ترین دوره های رکود شده است. کارشناسان معتقدند که خرید و فروش در بازار به حداقل می رسد و بیشتر بازیگران منتظر بازگشت ثبات هستند.
به گفته ناجواخ ، بازار خودروهای ایران ، که همیشه با نوسانات قیمت ، تصمیمات متقاطع و عدم وجود سیاست طولانی مدت روبرو بوده است ، رکود عمیق تری نسبت به گذشته تجربه کرده است.
وقایع مرتبط با جنگ دو روزه رژیم صهیونیستی علیه ملت ایران ، عرضه و تقاضا را در بازار کاهش می دهد. با این حال ، بررسی وضعیت قبل از درگیری های اخیر همچنین نشان می دهد که بازار خودرو برای مدت طولانی در انتظار بوده است.
عدم اطمینان در اعلام قیمت کارخانه ، محدودیت های عرضه و عدم چشم انداز روشن برای واردات یا رقابت در تولید داخلی از جمله عواملی است که قبل از تحولات اخیر فضای بازار را رکود کرده است.
در همین راستا ، Mashe Farzaneh ، یک متخصص بازار خودرو ، با اشاره به تأثیر جنگ دو روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران در بازار خودرو ، گفت: “این بازار که به عنوان یک بازار سرمایه شناخته می شود ، با افزایش خطرات اقتصادی و سیاسی فعالیت خود را در چنین شرایطی متوقف کرده است.”
وی افزود: پس از شروع پرخاشگری رژیم صهیونیستی ، بسیاری از شرکت کنندگان در بازار ، از جمله غرفه داران و دفاتر فروش ، خودروهای ایمن مشتریان را برای جلوگیری از خطرات احتمالی بازگردانده اند. در چنین شرایطی ، هیچ تضمینی برای سلامتی خودروها وجود ندارد و این باعث رکود بازار شده است.
فرزان با اشاره به ثبات قیمت خودرو طی پنج روز گذشته ، گفت که قیمت ها در مقایسه با آغاز جنگ تحمیل شده دو روزه تغییر نکرده اند. در حالی که نرخ ارز تا حدودی در نوسان بوده است ، اما این تغییر هنوز منجر به افزایش قیمت خودرو نشده است.
به گفته کارشناس بازار خودرو ، تأثیر نرخ ارز بر قیمت خودرو رد نمی شود ، اما مهمتر از همه کاهش قدرت خرید مردم و دستمزد پایین از تورم است که باعث کاهش چشمگیر تقاضا در بازار خودرو می شود.
فرزان گفت: “بازار خودرو در حال حاضر با رکود عمیق تری نسبت به روزهای منتهی به جنگ روبرو است و سرمایه گذاران کمتر احتمال دارد که در بازار باشند.” به گفته وی ، بسیاری از سرمایه گذاران خرد به دلیل نقدینگی بالاتر ، بازارهای موازی مانند سکه و ارز را ترجیح می دهند.
اعلام افزایش قیمت در جنگ کشور مناسب نبود
“برای خارج شدن از رکود اقتصادی ، کارشناس بازار خودرو گفت:” برای خارج شدن از رکود اقتصادی ، باید قبل از اختلافات و تغییر در رفتار بازار به شرایط نگاه کنیم. “یکی از مهمترین عوامل در بهبود بازار ، ایجاد ثبات روانی و اقتصادی و کاهش تحریم ها از طریق دهانه های تجاری است.
وی با اشاره به اعلام افزایش قیمت برخی از اتومبیل ها هفته گذشته ، گفت: “اعلام این افزایش قیمت ها در جنگ کشور مناسب نیست و متناسب با وضعیت اقتصادی فعلی مردم نیست.”
این متخصص بازار خودرو افزود: “خودروسازان باید درک متقابل از شرایط مصرف کنندگان داشته باشند ، زیرا اگر مشتری مشتری نداشته باشد ، تولید و فروش معنی نخواهد داشت.”
به گفته فرزان ، اگرچه برخی از محصولات موجود در بازار سه تا چهار درصد افزایش یافته است ، اما تقریباً هیچ خریدی در بازار وجود ندارد مگر اینکه کسی به ماشین احتیاج داشته باشد. به گفته وی ، مشتریان به دلیل افزایش خطرات اقتصادی و سیاسی ترجیح می دهند نقدینگی خود را در بازارهای دیگر حفظ کنند.
خروج بازار خودرو در کوتاه مدت؟
در کوتاه مدت ، هیچ چشم انداز روشنی برای رکود بازار خودرو وجود ندارد ، و ثبات سیاسی-اقتصادی پیش نیاز برای بازگشت رونق به این بازار است.
وی با اشاره به روند قیمت کارخانه ها قبل از شروع تجاوز به رژیم صهیونیستی ، گفت: “قبل از جنگ ۶ روزه تحمیل شده ، افزایش قیمت کارخانه افزایش یافته است ، اما اکنون مشخص نیست که این قیمت ها نهایی شده اند.”
کارشناس بازار خودرو گفت: “وقتی مردم با مشکلات اقتصادی متعددی روبرو هستند ، اعلام افزایش قیمت توسط برخی از خودروسازان یک اقدام غیر منتظره است و با شرایط جامعه مطابقت ندارد.”
فرزان گفت: “در شرایط فعلی ، بازگشت به بازار خودرو در کوتاه مدت امکان پذیر نیست و رکود فعلی ادامه خواهد یافت.”