تارگت قیمت دلار در سال ۱۴۰۴
بازار ؛ Börsengruppe: بازار ارزی ایران در هفته های اخیر تحولات چشمگیری را تجربه کرده است. کاهش دلار ، که به دلیل تخلیه قیمت قیمت و واکنش به خبر مثبت مذاکرات ایران بود ، سرمایه گذاران و کارشناسان اقتصادی را به خود جلب کرده است. بسیاری از کارشناسان و رسانه ها در چند روز گذشته جزئیات مربوط به تغییرات بازار ارز ، تأثیر تورم بر قیمت دلار و پیش بینی تعادل آن را بررسی کرده اند.
علی اکبر نیکواگبال معتقد است که این کاهش اکنون منعکس کننده تخلیه حباب های قیمت و بازار واقعیت های اقتصادی است. در حال حاضر به نظر می رسد که دلار می تواند در محدوده ۴۰۰۰ دلار قرار بگیرد زیرا با نرخ تورم هماهنگ است
علی اکبر نیکواگلیب ، استاد اقتصاد گفت: “در آغاز سال گذشته ، قیمت دلار بین ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ دلار آمریکا نوسان داشت.” این روند افزایش ناگهانی در نیمه دوم سال گذشته بود که منجر به حدود ۴۰۰۰ دلار آمریکا شد. کاهش فعلی دلار نیز به دلیل شوک از خبر مثبت مذاکرات ایران بود که نشان می دهد رشد سال گذشته روانی و مثانه بوده است. این کاهش در حال حاضر قیمت حباب قیمت و قطار بازار را به سمت واقعیت های اقتصادی نشان می دهد. در حال حاضر به نظر می رسد که دلار می تواند در محدوده ۴۰۰۰ دلار قرار بگیرد زیرا مطابق با نرخ تورم است. در حقیقت ، محدوده قیمت ۴۰۰۰ تومان با توجه به تورم حدود ۲ ٪ در سال گذشته مناسب است و نشان دهنده تأثیر تورم بر ارزش ارز در بازار داخلی است که منجر به ۶۰۰۰ تومان تا ۶۰۰۰ تومان می شود.
وی افزود: “اگرچه نرخ دلار حاصل از این شوک به بیش از ۶۰۰۰ تومانیان رسیده بود ، اما پیش بینی می شود قیمت در آینده نزدیک بر اساس معیارهای اقتصادی و فرمول های حسابی تطبیق یابد.” به دلیل هماهنگی آن با تورم و تجزیه و تحلیل اقتصادی ، به نظر می رسد مساحت ۴۰۰۰ Tomans یک طبقه پشتیبانی مهم است. از زمان از دست دادن سطح حمایت از ۴۰۰۰ تومانیان قیمت بالاتری را نشان داد. بنابراین تثبیت قیمت در نزدیکی منطقه پشتیبانی پایین نشان می دهد که بازار به سمت تعادل جدید حرکت می کند. البته می توان سطح حمایت ۴۰۰۰ تومن را شکسته کرد.
نیکوگل در مورد عواملی که بر معاملات بازار ارز تأثیر می گذارد گفت: دیروز سیگنال های مثبت مذاکرات ایرانی ، که توسط کاخ سفید “سازنده” اعلام شد ، منجر به خوش بینی بازار و تخلیه حباب قیمت دلار شد. واکنش مثبت بازار به اخبار باعث کاهش تقاضا برای دلار شد و بازار را به کاهش قیمت ها سوق داد. با این حال ، تجزیه و تحلیل نشان می دهد که بازار مانع بسیاری از وقایع مثبت آینده شده است و اگر سیگنال های سیاسی تغییر کنند ، روند نزولی می تواند نوسان کند. به عبارت دیگر ، این احتمال وجود دارد که قیمت دوباره به حد ۴۰۰۰ تومانیان افزایش یابد. با این حال ، اگر روند طولانی مدت از بین برود ، انتظار می رود که قیمت دلار طی یک ماه ادغام شود.
براساس اطلاعات و روند بازار موجود ، این دلار در سال جاری زیر ۶۰۰۰ دلار نوسان خواهد داشت ، اگرچه دلار دوباره به ۶۰۰۰ دلار رسیده است ، اما دلار صبح یکشنبه به ۶۰۰۰ دلار کاهش می یابد و تترا به ۶۰۰۰ دلار کاهش می یابد. دارد اگر فشار سیاسی و اقتصادی جدید وارد بازار نشود ، ادغام منطقی خواهد بود.
عواملی که بر قیمت دلار تأثیر می گذارد
علاوه بر تورم سالانه ، دلار باید با سایر عوامل اقتصادی مانند مانده تجارت مطابقت داشته باشد. افزایش نرخ بهره جهانی ، بازار جهانی و نوسانات ارز بین المللی ، تغییر در ذخایر ارزی و همچنین سیاست های پولی و مالی داخلی از دیگر عوامل اصلی است که می تواند بر قیمت دلار تأثیر بگذارد. مطمئناً قیمت بیش از ۶۰۰۰ تومن با واقعیت های اقتصادی و تورمی مطابقت ندارد و انتظار می رود بازار در محدوده کمتر از ۴۰۰۰ تومن به ثبات نسبی برسد و تا ۴۰۰۰ تومان نوسان داشته باشد. البته تحولات سیاسی و نتیجه مذاکرات ایران باز هم یک عامل تعیین کننده برای جهت گیری بازار خواهد بود.
به گفته رضا روحی ، این رفتار ، اگر انتظارات مثبت مذاکرات ایرانی باعث کاهش تقاضای سوداگرانه شود ، اقدامات واقع بینانه تری مانند تعادل تجارت ، تورم ، ارز خارجی و غیره را جایگزین کنید.
با توجه به انتظارات شرکت کنندگان در بازار و روانشناسی آنها ، رضا روحی ، یک متخصص اقتصادی ، گفت که اگر انتظارات مثبت مذاکرات ایران باعث کاهش تقاضا برای حدس و گمان شود ، ممکن است اقدامات واقع بینانه تری در آینده نزدیک انجام شود. در این حالت ، ثبات در محدوده قیمت کمتر از ۵۰۰۰ دلار آمریکا پیش بینی می شود ، زیرا این پشتیبانی به دلیل روانشناسی بازار نیز مهم است.
وی گفت: “یكی از عواملی كه می تواند قیمت دلار را تثبیت كند ، نقش تولید كننده بازار ارز است.” از آنجا که بانک مرکزی و سایر موسسات مربوطه ، عرضه و تقاضای ارز را مدیریت می کنند ، می توانند از نوسانات غیر منطقی جلوگیری کنند. این شامل مدیریت نقل و انتقالات ارزی ، تقویت ذخایر ارزی و استفاده از ابزارهای پول است. با این حال ، در نیمه دوم سال گذشته ، بانک مرکزی در مدیریت ارز بسیار ضعیف نشان داده است. اما در حال حاضر می تواند ضعف آن را جبران کند.
روحی خاطرنشان کرد: مطالعه روندهای گذشته و فعلی نشان می دهد که قیمت دلار احتمالاً امسال زیر ۵۰۰۰ دلار آمریکا نوسان خواهد داشت. این پیش بینی براساس انتظارات بازار ، تأثیر نرخ تورم و تغییرات حباب قیمت است. با این حال ، هرگونه تغییر در شاخص های سیاسی یا اقتصادی می تواند قیمت جدیدی ایجاد کند.
براساس این گزارش ، قیمت دلار ، که تحت تأثیر تورم و شوک های اقتصادی قرار دارد ، احتمالاً در سطح پایین تری رخ خواهد داد. ابتدا باید احساسات را در همان منطقه خالی کند. پس از آن ، تثبیت قیمت برای برآورده کردن تعدادی از عوامل اقتصادی از جمله ادامه مذاکرات مثبت ، مدیریت مؤثر بازار توسط سازندگان تصمیمات سیاسی و همچنین عرضه و تقاضا است. از آنجا که در حال حاضر ، سطح قیمت بالاتر نه تنها اقتصادی و تورمی است ، بلکه به دلیل اثرات روانشناختی ، تعادل بازار قابل اعتماد برای بازار نیست.