تامین مالی هدفمند با انتشار گواهی سپرده خاص| کنترل نقدینگی با قوت ادامه پیدا میکند
به گزارش افق میهن به نقل از ابنا، محمد شیرجیان; معاون امور اقتصادی بانک مرکزی درباره سیاست های پولی بانک مرکزی گفت: بخشی از سیاست های پولی بانک مرکزی مربوط به متغیرهای پولی مانند کنترل نرخ رشد نقدینگی است. مانند نرخ یا نرخ سود قانونی سپرده، استفاده از روش های نوین مانند تامین مالی زنجیره ای، افزایش کارایی نقدینگی و حداکثر چرخش آن در بخش های اقتصادی مولد و همچنین استفاده از گواهی سپرده ویژه.
وی با بیان اینکه تعدادی از اقدامات بانک مرکزی در راستای سیاست های کلان اقتصادی و بهبود متغیرهای پولی است، تصریح کرد: بانک مرکزی هدف نقدینگی ۲۵ درصدی را تا پایان سال حفظ می کند. دی نرخ رشد نقدینگی در این ماه به ۲۵.۲ درصد رسید که به این معنی است که هدف بانک مرکزی محقق شده است، البته حجم نقدینگی در پایان سال افزایش خواهد یافت. از این رو بانک مرکزی در ماه های پایانی سال به فکر افزایش کنترل بر این نرخ سود است.
معاون اقتصادی بانک مرکزی با اشاره به اینکه رشد پایه پولی همراه با رشد نقدینگی است، با تاکید بر اینکه رشد پایه پولی به ۳۱.۴ درصد رسیده و به کانال ۲۰ درصد نزدیک شده است، تاکید کرد: بهبود نرخ رشد نقدینگی و پایه پولی به بهبود تورم کمک می کند تا تورم نقطه به نقطه رخ دهد. فروردین تا دی این ماه ۱۸ درصد کاهش دارد و در صورت ادامه این روند، تورم تولیدکننده می تواند به ۲۰ درصد برسد.
شیرجیان افزود: کنترل متغیرهای پولی در بهبود رشد اقتصادی موثر است. تامین مالی در قالب شبکه بانکی باعث رشد بنگاه های تجاری می شود به طوری که توانستیم رشد اقتصادی خوبی را در ۶ ماهه امسال ثبت کنیم و در این شرایط منابع نیز به سمت بخش واقعی اقتصاد سرازیر شود.
شیرجیان تصریح کرد: یکی از ابزارهای اجرای سیاست های پولی، صدور گواهی سپرده ویژه است که به بهبود متغیرهای پولی و تامین مالی هدفمند بنگاه ها کمک می کند. وی تصریح کرد: ۸۲ درصد تسهیلات پرداختی به حوزه صنعت در شبکه بانکی برای سرمایه در گردش است و در مجموع ۶۵ درصد تسهیلات پرداختی در شبکه بانکی برای تامین مالی سرمایه در گردش شرکت ها پرداخت می شود. بنابراین ما از این گواهی برای تامین مالی سرمایه در گردش شرکت ها استفاده می کنیم.
وی افزود: برای پروژه های خاص، گواهی سپرده ویژه با نرخ سود مشخص صادر می شود و بر اساس کارایی طرح، مشارکت واقعی بین سرمایه گذار و شرکت ایجاد می شود. ۲۰۰ هزار میلیارد تومان از این گواهی برای تامین مالی سرمایه در گردش شرکت ها آزاد شده است، البته نیازهای نقدی به سرمایه در گردش تا پایان سال افزایش می یابد.
معاون اقتصادی بانک مرکزی تاکید کرد: برای طرح های توسعه و ایجاد بنگاه هایی که جزء تامین مالی بلندمدت محسوب می شوند، گواهی سپرده ویژه پذیرفته می شود و با آزادسازی این اوراق، منابع به مولد تزریق می شود. بخش به صورت هدفمند و موثر. همچنین ۸۰ تلاش را در آینده برای پروژه های خاص و پیش برنده ای که بتواند از رشد اقتصادی کشور حمایت کند، در نظر خواهیم گرفت.
شیرجیان درباره سیاست تثبیت اقتصادی نیز گفت: سیاست تثبیت با هدف ایجاد ثبات و بهبود متغیرهای کلان اقتصادی توسط بانک مرکزی اتخاذ شد و اثربخشی این سیاست و همچنین کنترل نقدینگی و تقویت نظارت بانک مرکزی را شاهد بوده ایم. شبکه بانکی و اصلاح نظام بانکی ادامه خواهد داشت. البته در راستای اصلاح نظام بانکی از ظرفیت های قوانین جدید مانند قانون بانک مرکزی، قانون بانکداری و نظام برنامه هفتم توسعه استفاده خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: استفاده از روش های نوین تامین مالی، مدیریت نقدینگی و مدیریت را در سال آینده ادامه خواهیم داد.
معاون اقتصادی بانک مرکزی در خاتمه تاکید کرد: کنترل، مدیریت و تنظیم به طور قطع در بازار ارز ادامه خواهد داشت و مرکز مبادلات ارزی و طلای ایران موجب تقویت حاکمیت و اعتبار بخشی بانک مرکزی خواهد شد. علاوه بر این، این مرکز از عملکردهای جدید بهره خواهد برد و با مردم تعامل خواهد داشت. همچنین ارتباط بهتر بین مردم و فعالان اقتصادی را تضمین می کند.