تبدیل امارات به یکی از قدرتمندترین اقتصادهای جهان با پشت سر گذاشتن رقبای منطقهای
گزارش سالانه یک شرکت سوئیسی نشان می دهد که امارات متحده عربی از نظر شاخص های رقابت اقتصادی در رتبه هفتم جهان قرار دارد.
افق میهن به نقل از اکو ایران، نتایج نظرسنجی از ۶۷ کشور جهان نشان می دهد که امارات متحده عربی در سال ۲۰۲۴ در ۲۲۳ شاخص تعیین رقابت پذیری اقتصادی رتبه اول جهان را کسب کرده است. این دستاورد در حالی برای امارات به دست آمده است که این کشور خلیج فارس به بهبود فضای تجاری و تجاری خود ادامه می دهد.
به گزارش المانیتور، موسسه بین المللی توسعه مدیریت مستقر در سوئیس گزارش سالانه خود را با عنوان “سالنامه رقابت جهانی ۲۰۲۴” منتشر کرده است که در آن امارات با سه پله صعود در رتبه هفتم جهان قرار گرفته است. در این رده بندی، سنگاپور در رتبه اول قرار گرفت و پس از آن سوئیس، دانمارک، ایرلند، هنگ کنگ و سوئد قرار گرفتند. از منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، قطر در رتبه یازدهم، عربستان سعودی در رتبه شانزدهم، بحرین رتبه ۲۱، کویت رتبه ۳۷، اردن رتبه ۴۸ و ترکیه در رتبه ۵۳ قرار گرفتند.
امارات در ۲۲۳ شاخص توانست رتبه اول جهان را به خود اختصاص دهد در حالی که این کشور در سال گذشته موفق شد در ۲۱۵ شاخص رتبه اول را به خود اختصاص دهد. این کشور خلیج فارس نیز در ۴۴۴ شاخص در بین پنج کشور برتر جهان قرار داشت و این آمار در سال گذشته ۴۰۶ شاخص بود. امارات متحده عربی در ۶۶۱ شاخص در بین ۱۰ کشور برتر جهان قرار دارد که نسبت به سال های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۲ که به ترتیب در ۶۰۴ و ۵۰۸ شاخص در بین ۱۰ کشور برتر جهان قرار داشت، پیشرفت چشمگیری را نشان می دهد.
امارات از نظر عملکرد اقتصادی در رتبه دوم جهان قرار دارد (این کشور در سال ۲۰۲۳ در رتبه چهارم جهان قرار گرفت)، از نظر کارآیی دولت در رتبه چهارم جهان (پیشرفت نسبت به رتبه هشتم در سال ۲۰۲۳) و رتبه دهم در جهان از نظر بهره وری از محیط کسب و کار. (بهبود از رتبه ۱۶ در سال ۲۰۲۳) و رتبه ۲۵ در جهان از نظر زیرساخت (بهبود از رتبه ۲۶ در سال گذشته).
در این گزارش از داده های مرکز آمار فدرال و رقابت امارات متحده عربی به عنوان مرجع استفاده شده و توصیه های زیر برای این کشور ارائه شده است:
به تنوع بخشیدن به صادرات و دور شدن از اقتصاد مبتنی بر نفت ادامه دهید.
تشویق تنوع اقتصادی و حفاظت از محیط زیست برای حفظ منابع طبیعی برای نسل های آینده.
همسویی برنامه آموزشی این کشور در مدارس با نیازهای اقتصادی و بازار کار.
بهره برداری بهتر از پتانسیل تحول آفرین هوش مصنوعی در حین مدیریت نگرانی های اخلاقی، قانونی و اجتماعی این فناوری.
بهبود مقاومت در برابر تغییرات آب و هوایی، تلاش برای دستیابی به اهداف COP28 (کنفرانس آب و هوای سازمان ملل) که سال گذشته امارات در دبی میزبان آن بود.
امارات متحده عربی برای بهبود رقابت اقتصادی جهانی خود برنامه نوسازی را در همه بخش ها از جمله بخش غیرنفتی اجرا می کند که پیشرفت چشمگیری داشته است، زیرا این کشور خلیج فارس بر صنایعی مانند هوش مصنوعی، انرژی پاک، فناوری و گردشگری تمرکز کرده است. متمرکز است. صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده است که بخش غیرنفتی امارات متحده عربی در سال جاری ۴.۷ درصد رشد کند و از رکورد ۳.۵ تریلیون درهم (۹۵۲.۹۳ میلیارد دلار) در سال ۲۰۲۳ فراتر رود.
امارات همچنین اصلاحاتی را ارائه کرده است که شرایط را برای مالکیت کامل خارجی در بخش های مختلف فراهم می کند. این اتفاق باعث تقویت سرمایه گذاری مستقیم خارجی در این کشور شده است. امارات در سال گذشته ۲۴۸.۳ میلیارد درهم (۶۷.۶ میلیارد دلار) سرمایه گذاری مستقیم خارجی جذب کرد.
امارات همچنین قوانین ویزا را تسهیل کرده است و این کشور را به مقصد جذاب تری برای مهاجران تبدیل کرده است. به عنوان مثال، در سال ۲۰۲۴، امارات قانونی به نام مجوز ورود مجدد را معرفی کرد که به خارجی ها اجازه می دهد در صورتی که بیش از شش ماه در خارج از امارات بوده اند، بدون رسیدگی به مراحل اداری، به کشور بازگردند.
در سال ۲۰۲۳، امارات متحده عربی وزارت سرمایه گذاری را تأسیس کرد که راهبرد سرمایه گذاری این کشور را رهبری می کند و برای پیشرفت تجارت، فناوری و ایجاد شغل تلاش می کند.