اقتصاد جهان

تجارت 615 میلیارد دلاری بریکس سلطه دلار را از بین خواهد برد

به گزارش خبرگزاری افق میهن ، محمد آقا قوام نماینده سابق ایران در صندوق بین المللی پول با اشاره به تاریخچه پیدایش برجام گفت: در سال ۱۳۸۸ این سازمان با چهار کشور برزیل، هند، روسیه و چین تاسیس شد. و با گذشت زمان اعضای آن به سرعت رشد کردند و دلیل این امر ایده نهفته در آن بود که منافع اقتصادی زیادی به همراه داشت.

این کارشناس اقتصادی به گسترش برجام و عضویت ده کشور در آن اشاره کرد و تصریح کرد: برجام در واقع یک سازمان همکاری بین دولتی است که در دو حوزه اقتصادی و سیاسی فعالیت می کند و ظرفیت های بسیار خوبی دارد.

نماینده سابق ایران در صندوق بین المللی پول درباره توانایی برجام برای پایان دادن به سلطه دلار گفت: برای حل این مشکل باید به ظرفیت های کشورهای عضو بریکس نگاه کرد. بر اساس جمعیت کشورهای بریکس، ۴۵.۳ درصد از جمعیت جهان است و تقریبا نیمی از جمعیت جهان متعلق به کشورهای عضو بریکس است.

وی افزود: اندازه اقتصادی این کشورها با تولید ناخالص ملی تا سال آینده از اندازه اقتصادی هفت کشور صنعتی موسوم به گروه هفت فراتر خواهد رفت. حجم تولید ناخالص کشورهای بریکس حدود ۳۵ درصد تولید ناخالص داخلی است و رشد اقتصادی این کشورها در سال جاری ۵/۳ درصد برآورد شده است که بالاتر از رشد اقتصادی جهان است.

آقا قوام با اشاره به اینکه مجموع ذخایر ارزی کشورهای بریکس بیش از ۵۰۰۰ میلیارد دلار است، خاطرنشان کرد: ده کشور عضو بریکس حدود ۲۴ درصد تجارت جهانی را به خود اختصاص داده اند و با توجه به جمعیت این گروه، تقریباً نیمی از تجارت جهانی را تشکیل می دهند. جمعیت جهان یک فرصت منحصر به فرد برای کشورهای عضو است.

این کارشناس اقتصادی افزود: مبادلات تجاری بین اعضای بریکس حدود ۶۱۵ میلیارد دلار است و اگر این مبادلات با استفاده از ارزهای دیگر از جمله واحد پولی بریکس یا حتی پول ملی به جای دلار انجام شود، سلطه دلار را تا حد زیادی تضعیف می کند. کاهش دهد. بدون شک و قطعا سلطه دلار از بین خواهد رفت.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا