تحقیق جدید: آلودگی هوا و نور شبانه میتواند ریسک سرطان تیروئید را در کودکان افزایش دهد
نتایج یک مطالعه جدید از دانشگاه ییل نشان می دهد که در معرض آلودگی هوا با ذرات ریز (PM2.5) و نور مصنوعی در شب (O-alan) در دوران بارداری تا یک سال تولد می تواند با افزایش خطر ابتلا به سرطان تیروئید در کودکان و نوجوانان همراه باشد.
براساس گزارش Scienced Daily ، این یافته ها برای خانواده ها و سیاست گذاران بهداشتی به ویژه در مناطقی که آلودگی نوری و هوا تر دارند ، خطرناک است. محققان هشدار می دهند که باید در مورد کاهش این نوع آلودگی محیط زیست در مناطق پرجمعیت و آسیب پذیر در اسرع وقت فکر کنید.
رابطه بین آلودگی هوا و افزایش موارد سرطان تیروئید در کودکان
یک مطالعه جدید توسط محققان دانشگاه ییل نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا و روشنایی مصنوعی در اوایل زندگی می تواند خطر ابتلا به سرطان پاپیلری تیروئید در کودکان و نوجوانان را تا ۱۹ سال افزایش دهد.
این مطالعه که با همکاری چندین بخش از دانشگاه ییل و سایر مؤسسات تحقیقاتی در ایالات متحده انجام شده است ، ابتدا رابطه این دو آلاینده محیط زیست و بروز سرطان تیروئید در گروه سنی کودکان و نوجوانان را مورد بررسی قرار داده است. به گفته دکتر نیکول دژیل ، اپیدمیولوژیست محیط زیست و نویسنده اصلی مقاله ، این نتایج نگران کننده است. از آنجا که هر دو نوع آلودگی در محیط های شهری بسیار متداول هستند.
محققان ۷۳۶ کودک مبتلا به سرطان تیروئید و ۳۶.۸۰۰ کودک سالم در کالیفرنیا را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. آنها دریافتند که در مناطقی که آلودگی PM2.5 زیاد است ، سرطان تیروئید تا ۷ ٪ افزایش یافته است و در مناطقی با نور مصنوعی بالا در شب ، این خطر بین ۲۳ تا ۲۵ درصد بوده است.
تأثیر نور مصنوعی شبانه بر سلامت غده تیروئید در سنین پایین
این مطالعه همچنین نشان داد که نوجوانان ۱۵ تا ۱۹ ساله و کودکان اسپانیایی بیشتر در معرض خطر هستند. محققان معتقدند که این عوامل محیطی می توانند با تأثیرگذاری بر عملکرد هورمونهای تیروئید و اختلال در ریتم روز بدن ، مسیرهای سرطان زا هورمونی را فعال کنند.
این مطالعه ، که در مجله آشفتگی های بهداشت محیط منتشر شده است ، بر لزوم اقدامات فوری برای کاهش این نوع آلاینده ها ، به ویژه در مناطق کم درآمد تأکید کرده است.
دژیل گفت: “کاهش آلودگی نوری و هوا می تواند یک گام اساسی در محافظت از سلامت کودکان باشد.”
مطالعه جدید دانشگاه ییل نشان می دهد که آلودگی هوا و نور مصنوعی در شب می تواند برای بزرگسالان خطرناک باشد ، اما در مراحل اولیه زندگی. این نتایج برای شهرهای پرجمعیت و مناطقی با سطح بالای این آلودگی ها خطر دارد.
منبع: دیجیاتو