تحقیق جدید: قهوه میتواند اثربخشی برخی آنتیبیوتیکها را کاهش دهد
محققان دانشگاه Tobingen در آلمان دریافتند که ترکیبات روزمره مانند کافئین در قهوه می توانند بر پاسخ باکتری ها به آنتی بیوتیک تأثیر بگذارند.
در این مطالعه ، دانشمندان باکتریایی اشریشیا کلی (E. coli) را در معرض ۹۴ ماده مختلف از جمله داروها ، آنتی بیوتیک ها و مواد مغذی قرار داده اند تا تغییرات ژنتیکی و پروتئین آن را بررسی کنند. نتایج نشان داده است که حتی موادی مانند نوشیدنی های کافئین می توانند سیستم ایمنی باکتریایی را فعال کرده و نحوه ورود یا خروج داروها را تغییر دهند.
تأثیر کافئین موجود در قهوه
به گفته محققان ، کافئین یک تنظیم کننده ژن به نام ROB را فعال می کند و این فرایند در نهایت چندین پروتئین انتقال در باکتری را تغییر می دهد.
این تغییرات باعث جذب برخی از آنتی بیوتیک ها مانند سیپروفلوکساسین می شود. به اندازه کافی جالب ، این واکنش در سالمونلا enterica (یک باکتری دیگر) ، با وجود شباهت نزدیک به E. coli ، نشان می دهد که حتی باکتری های مشابه لزوماً رفتار یکسانی ندارند.
این یافته ها ، که در مجله زیست شناسی PLOS منتشر شده است ، به نوعی مقاومت سطح پایین اشاره دارد که از جهش های ژن کلاسیک اما از سازگاری محیطی ناشی می شود. به دلیل رژیم غذایی ، استفاده همزمان از داروها و حتی زمان بندی درمان می تواند در کارآیی آنتی بیوتیک ها نقش داشته باشد. بنابراین ، آنچه ما می خوریم یا می نوشیم می تواند در اثربخشی درمان های ضد باکتریایی تعیین کننده باشد.
منبع: دیجیاتو