اخبار اقتصاد ایران

تدوین لایحه‌ مالیات بر مجموع درآمد | نظام مالیاتی کشور باید پوست اندازی کند

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: نظام مالیاتی کشور باید پوست خود را بریزد و از روش های سنتی به سمت روش های سیستمی و هوشمند حرکت کند که در این صورت بسیاری از چالش های موجود حل می شود.

افق میهن به نقل از ایرنا، سید محمد هادی سبانیان در دیدار با فعالان اقتصادی گیلان اظهار داشت: رفع شبهات، ابهامات و چالش ها موجب امیدواری بیشتر فعالان اقتصادی و کاهش تنش های موجود می شود.

رئیس سازمان امور مالیاتی تاکید کرد: نظام مند شدن نظام مالیاتی یک بازی برد-برد و به نفع فعال اقتصادی و سازمان امور مالیاتی کشور است.

وی خطاب به فعالان اقتصادی گیلان گفت: ما مجری قانون هستیم و تا زمانی که بهانه های قانونی فراهم نشود پیگیر مطالبات شما خواهیم بود.

سبحانیان افزود: نظام مالیاتی معتقد است امور مالیاتی باید تسهیل شود و این سازمان نباید تنها در جایگاه مالیات استانی عمل کند و فعالان اقتصادی را به چالش بکشد، بلکه باید شریک راهبردی فعالان اقتصادی باشد تا مالیات استانی انجام نشود. در کار آنها دخالت کند. ایجاد نکنید

وی تصریح کرد: شیوه مالیات استانی نباید سنتی باشد به این معنا که فعالان اقتصادی برای رفع مشکلات مجبور به مراجعه به ادارات مالیاتی می شوند و وقت آنها برای رفت و آمد به این مجموعه ها تلف می شود، باید بتوانند فعالیت های مالیاتی را با خود اظهاری انجام دهید

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه کشور به سمت کاهش نرخ مالیات حرکت کرده است، افزود: پیشنهادات خوبی در قانون بودجه ۱۴۰۳ برای تسریع فعالیت فعالان اقتصادی ارائه شده است.

وی در خصوص مشکلات فعالان اقتصادی گیلان در خصوص عدم تعادل برق گفت: شاید نظام مالیاتی ابزار کمکی نداشته باشد اما ما می توانیم صدای شما باشیم.

سبحانیان تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که با سازمان برنامه و بودجه به صورت جدی در حال پیگیری است و امید است این صدا در مجلس به گوش برسد، جلوگیری از افزایش مالیات با توجه به شرایط موجود، سهم درآمد مالیاتی است. در بودجه نباید افزایش یابد.

وی ادامه داد: اگر این سازمان طی سه سال گذشته افزایش چشمگیری در درآمدهای مالیاتی داشته است به دلیل جبران عقب ماندگی های گذشته بوده است، بنابراین سعی کردیم با توجه به شرایط سخت حاکم بر تولید و تورمی که بنگاه های اقتصادی با آن مواجه هستند، درآمدها را افزایش دهیم. شیب را کم کنید.

سبحانیان تاکید کرد: با توجه به چالش های اقتصادی موجود و عدم تعادل حامل های انرژی برق و گاز، فشار مالیاتی بر این بخش نباید در این فضا دو برابر شود.

وی افزود: طی ۲ سال گذشته سعی کردیم با کاهش نرخ مالیات به فعالان اقتصادی کمک کنیم و لایحه ای با عنوان مالیات بر کل درآمد نیز تهیه شده که مراحل تصویب آن حدود ۲ سال به طول می انجامد.

رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: در این لایحه چشم انداز مالیات استانی اشخاص حقوقی ۱۵ درصد است.

وی بیان کرد: امروز دنیا به سمت کاهش مالیات استانی از شرکت های شفاف می رود و مالیات بر کل درآمد افراد حقیقی را دنبال می کند تا سرپرست خانوار از کل درآمد مالیات پرداخت کند.

رئیس سازمان امور مالیاتی کشور تصریح کرد: دولت باید هزینه های درمانی، اجاره منزل مسکونی و هزینه تحصیلی را به عنوان هزینه های قابل کسر از درآمد بپذیرد و مابه التفاوت آن را از درآمد سرپرست خانوار کسر کند.

سبحانیان افزود: کشور به سمت کاهش مالیات بر درآمد شرکت ها حرکت کرده است، قانونگذار این امکان را برای سازمان مالیاتی فراهم کرده است تا اگر فروشنده ای کالا را به صورت نسیه بفروشد، مالیات را نقدا پرداخت نکند.

وی گفت: در این راستا برای این افراد فروش اعتباری در سامانه مودیان تعیین می شود و مالیات بر ارزش افزوده تنها از مبلغ قسط دریافتی اخذ می شود.

سبحانیان تصریح کرد: سازمان مالیاتی به دنبال کمک به واحدهای تولیدی است و رئیس جمهور نیز جلسات خوبی با برخی از کارآفرینان بزرگ کشور برگزار کرده است تا مسائل مهم اقتصادی کشور با همفکری حل شود.

رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: موضوع عدم تعادل برق در سطوح بالای مدیریتی ادامه دارد و رفع این مشکل چرخش چرخ تولید را در کشور تسریع می کند.

در این جلسه مشکلات و مسائل مالیاتی استان توسط نمایندگان اصناف، اتاق بازرگانی، اتاق تعاون و نمایندگان صنعت، معدن و تجارت استان مطرح شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا