ترکیب گرافن و هوش مصنوعی؛ دانشمندان زبانی با قابلیت چشایی نزدیک به انسان ساختند
دانشمندان یک دستگاه اطلاعاتی گرافن و مصنوعی ساخته اند که می تواند سلیقه ها را به طور دقیق درک کند. این دستاورد می تواند سنسورهای مصنوعی را به سطح انسان نزدیکتر کند به طوری که علاوه بر استفاده از روباتیک ، می تواند شبیه سازی بهتری از عملکرد جوانه های طعم در دهان انسان باشد و به بازیابی این احساس در بیماران کمک کند.
به گفته مهندسی جالب ، این سیستم از یادگیری ماشین برای تفسیر سیگنال های شیمیایی و طبقه بندی سلیقه ها ، حتی سلیقه هایی که قبلاً ندیده اند استفاده می کند. آنچه این فناوری را از نمونه های مشابه متمایز می کند ، توانایی آن در شرایط مرطوب است. چنین ویژگی ای برای اولین بار در سیستم های طعم مصنوعی به دست می آید.
این دستگاه از چندین لایه اکسید گرافن در یک ساختار نانوسی ساخته شده است. برخلاف تلاش های قبلی ، سیستم حاضر سنسور و پردازنده ای از یک سکو را بهتر و یکپارچه تر از زبان های مصنوعی سنتی قرار داده است.
شبیه سازی طعم زبان انسانی با سیستم اطلاعاتی گرافن و مصنوعی
اکسید گرافن ، مانند گرافن خالص ، در مقابل مواد شیمیایی مختلف واکنش الکتریکی دارد. محققان سنسور را با استفاده از سیگنال های ۱۶۰ ماده شیمیایی مرتبط با سلیقه های مشترک آموزش داده اند. به این سیگنال ها یک الگوریتم یادگیری ماشین داده شد که به یاد می آورد که چگونه هدایت آن ماده تغییر می کند.
این رویکرد یادگیری بسیار شبیه به نحوه پردازش سیگنال های طعم در مغز انسان است. دانشمندان مدتها معتقد بودند که می توان پنج سلیقه شیرین ، شور ، تلخ ، ترش و اوامامی را درک کرد. این زبان مصنوعی بر چهار طعم اول متمرکز است و در مواجهه با سلیقه های قبلی ، حدود ۹۸.۵ ٪ به طور دقیق بوده است. در مواجهه با ۴۰ سلیقه جدید ، میزان دقت بین ۷۵ تا ۹۰ درصد بود.
محققان همچنین به این سیستم آموختند تا ترکیبات پیچیده تری از جمله ترکیبات موجود در قهوه و کولا را شناسایی کنند.
این سنسور جدید از حساسیت اکسید گرافن نسبت به تغییرات شیمیایی استفاده می کند. در برخورد با ترکیبات طعم ، سیستم تغییرات کمی در هدایت را مشخص می کند و این ، همراه با استفاده از یادگیری ماشین ، آن را چشمگیر می کند.
دستاورد محققان این پتانسیل را دارد که روزی طعم و مزه را برای افرادی که این فرصت را از دست داده اند به ارمغان بیاورد. سکته مغزی ، عفونت های ویروسی یا بیماری های دژنراتیو می تواند منجر به از بین رفتن طعم شود.
این هنوز یک اثبات مفهومی است و به دور از رسیدن به بازار مصرف کننده نیست. نتایج تحقیق محققان در مجله مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم منتشر شده است.
منبع: دیجیاتو