بانک و بیمه

تسریع در پرداخت بیمه حوادث و خسارت مشترکان برق| پرداخت وام بلاعوض ۱۰۰ میلیون تومانی

به گزارش افق میهن از وزارت نیرو، عبدالامیر یاقوتی امروز (چهارشنبه) با بیان اینکه در قبوض برق دو نوع بیمه «خسارت مشترک» و «بیمه عمومی» داریم، تصریح کرد: بیمه حوادث و خسارت مشترکان در قبوض برق. قبوض از سال ۱۳۸۹ شامل برق و بر اساس آخرین اسناد قانون الحاقی ۲ سال ۱۳۹۵ است که در ماده ۱۲ آمده است. تاکيد شد خسارات مالي و جاني ناشي از آتش سوزي، انفجار و مسموميت با برق و گاز غرامت پرداخت خواهد شد.

وی ادامه داد: قبوض آب و برق شامل مبالغی خواهد بود که پس از دریافت و وصول، در اختیار شرکت بیمه قرار می گیرد تا بتواند از آن محل به مشترکان خسارت پرداخت کند و در سال ۱۴۰۳ بیمه دانا مسئولیت پرداخت خسارت خسارت را بر عهده خواهد داشت.

این مسئول توانیر گفت: در سال ۱۴۰۲ مبلغ درج شده در قبض برای هر واحد مسکونی ۲۰۰ تومان بود و در سال ۱۴۰۳ این مبلغ برای هر واحد مسکونی به ۳۰۰ تومان افزایش یافت و برای هر واحد تجاری ۳۰۰۰ تومان در نظر گرفته شد.

مدیرکل انرژی و امور مشتریان توانیر همچنین بیان کرد: حدود ۴۰۰ پرونده با ایرادات اسنادی داریم که با تکمیل برآورد اولیه نزدیک به ۱۵۰ میلیارد تومان می شود. بهمن ماه تمام پرداخت ها از ۱۴۰۳ باید به روز شود.

پرداخت وام ۱۰۰ میلیون تومانی بیمه همگانی در حوادث طبیعی

یاقوتی در خصوص درج بیمه همگانی در قبض برق نیز گفت: بر اساس قانونی که منجر به تشکیل صندوق بیمه همگانی شد، این صندوق پاسخگوی خسارات ناشی از بلایای طبیعی مانند سیل، زلزله و… است. در موارد بلایا ۱۰۰ میلیون تومان یارانه تعلق می گیرد.

وی ادامه داد: در این بین بر اساس مفاد اجرایی قانون از سال ۱۴۰۰، شرکت توانیر موظف است مبلغ مندرج در قبض برق را وصول و برای پرداخت به صندوق بیمه به خزانه دولت واریز کند.

این مسئول توانیر خاطرنشان کرد: صندوق بیمه کل بر اساس اطلاعات سایت خود تاکنون ۴۰۶۵ فقره خسارت پرداخت کرده است و طبق قانون در سال اول اجرا ۱۰ درصد از مبلغ توسط مشترکین پرداخت می شود. ۹۰ درصد توسط دولت و در سال های آینده این سهم تغییر می کند و در پایان ۹ سال سهم مشترکان به ۹۰ درصد و سهم دولت به ۱۰ درصد کاهش می یابد.

وی افزود: در سال ۱۴۰۳ درآمد صندوق ۱۰ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است که ۳ هزار میلیارد تومان آن در قبوض برق و ۷ هزار میلیارد تومان سهم پرداختی دولت به صندوق است.

یاقوتی افزود: اکنون صنعت برق تنها موظف است برای هر انشعاب ۹۰ هزار تومان در ۶ قبض از مشترکان دریافت کند و در طول یک سال هر قبض شامل ۱۵ هزار تومان می شود و از آنجا به خزانه دولت واریز می شود به صندوق بیمه همگانی واریز شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا