ترندهای روز

تشخیص درد در حیوانات با کمک هوش مصنوعی!

پایگاه خبری تحلیلی افق میهن (ofoghmihan.ir):

محققان در حال آزمایش هوش مصنوعی هستند که تنها بر اساس حالات صورت بزها می تواند درد را در بزها تشخیص دهد. تشخیص درد در حیوانات به این سادگی نیست که از آنها بپرسیم چه احساسی دارند. چون نمی توانند حرف بزنند. با این حال، راه هایی برای شناسایی علائم درد وجود دارد. حیوانات ممکن است درد را از طریق غرغرهای ناخوشایند منتقل کنند یا به اندازه مورد انتظار غذا نخورند. اندازه گیری درد آنها همیشه آسان نیست و می تواند به تجربه زیادی نیاز داشته باشد.

خوشبختانه هوش مصنوعی در شناسایی الگوها خوب عمل می کند. به عنوان مثال، ChatGPT در تولید جملات منطقی خوب است و Google Lens می تواند میلیون ها تصویر مشابه را با تجزیه و تحلیل تصویر یک گربه پیدا کند. محققان معتقدند که از همین ایده می توان برای تشخیص درد در صورت حیوانات استفاده کرد. تجربه چندین ساله دامپزشکان در شناسایی چهره های دردناک را می توان در الگوریتم های هوش مصنوعی قرار داد تا این روند برای کشاورزان بسیار آسان شود.

این فناوری ممکن است در نهایت برای سایر بیمارانی که قادر به صحبت کردن نیستند، مانند کودکان خردسال، به کار رود. به گزارش Phys.org، محققان دانشگاه فلوریدا بر روی بزها تمرکز کردند و از چهره ۴۰ بز فیلمبرداری کردند. برخی از آنها درد داشتند و برخی تسکین یافتند. آنها سپس داده ها را به یک مدل هوش مصنوعی که یاد گرفت درد را تنها بر اساس حالات صورت تشخیص دهد، وارد کردند.

گفته می شود الگوریتمی که آنها ایجاد کردند بین ۶۲ تا ۸۰ درصد در تشخیص درد در صورت دقت دارد. برای بهبود دقت به داده های بیشتری نیاز است، اما پیامدهای این فناوری برای کلینیک ها قابل توجه است.

لدوویکا چیاوچینی، استاد بالینی بیهوشی در دانشگاه فلوریدا، گفت: «این فقط یک مسئله رفاه حیوانات نیست. ما همچنین می دانیم که حیواناتی که درد دارند وزن اضافه نمی کنند و کمتر تولید می کنند. می‌توانید تصور کنید کشاورزان برنامه‌ای روی یک دستگاه تلفن همراه دارند که به آن‌ها اجازه می‌دهد تا به سرعت تعداد زیادی بز را ارزیابی کنند تا ببینند کدام یک به توجه بیشتری نیاز دارند، بدون نیاز به بررسی دستی و آهسته هر حیوان. یا صبر کنید تا مشکلات جدی تری پیدا کنند.

این یکی از آن حوزه‌هایی است که هوش مصنوعی در آن به وضوح برای خودکار کردن چیزی مفید است که معمولاً به زمان و تجربه انسانی گسترده نیاز دارد. کامپیوترها در جذب و مطالعه مقادیر زیادی از اطلاعات به نحوی که انسان نمی تواند به راحتی انجام دهد بسیار خوب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا