اقتصاد جهان

تشدید جنگ چین علیه دلار آمریکا؛ اژدها وارد شد

به گفته خبرنگار تجارت آژانس خبری TASNIM ، رئیس جمهور آمریكا دونالد ترامپ اخیراً “روز آزادی” را با تعرفه های شدید گمرک علیه برخی از كشورها كه مطابق با “سیاست تعرفه متقابل” هستند ، امضا كرد. تعرفه های تحمیل شده توسط ایالات متحده تفاوت زیادی بین دوستان و دشمنان ایجاد نکرد و از این قاعده مستثنی نبود. از بین متحدین آمریکایی مانند اتحادیه اروپا و ژاپن گرفته تا رقبا مانند چین ، این تعرفه ها ابراز نگرانی در مورد جنگ تجارت جهانی کرده اند.

یکی از کشورهایی که ترامپ تعرفه های سنگین را تحمیل کرد ، چین بود. ترامپ در ابتدا تعرفه ۳۴ درصدی را برای اموال چینی اعلام کرد ، اما چین در روز جمعه ۳۴ درصد تعرفه را برای اموال وارداتی ایالات متحده اعلام کرد. در پاسخ به حرکت چین ، ترامپ همچنین ۵۰ ٪ تعرفه های موجود در اموال این کشور را افزایش داد ، بنابراین

چینی ها همچنین تعرفه ۸۴ درصد را به کالاهای آمریکایی نسبت دادند و به ۱۱۸ درصد رسیدند. بنابراین ، تعداد تعرفه های دو کشور از دیروز ۵۰ ٪ افزایش یافته است.

نظریه جهانی سازی و حذف تعرفه ها تقاضای دلار را چند برابر کرد

هنگامی که پدیده جهانی سازی گسترده شد ، دیوارهای کشورها برداشته شد و تجارت جهانی. پیش از آن ، کشورها به طور معمول به دنبال واردات کالاهایی بودند که نتوانستند از کشورهای دیگر در کشور خود تولید کنند و مواد اولیه را هدف قرار دهند که دارای مزایای رقابتی باشند به طوری که واردات این کالاها بی اثر باشد.

با گذشت زمان ، پدیده جهانی سازی با گذشت زمان با گسترش نظرات متخصصان مانند فریدمن تئوریزه شده است. فریدمن معتقد بود که دولت ها با استفاده از تعرفه ، انتخاب صحیح شهروندان آزاد را انجام می دهند. با این حال ، اقتصاد ایالات متحده برای پدیده جهانی سازی کاملاً سودمند بود.

نکته این بود که با گسترش تجارت جهانی ، نیاز به دلار آمریکا افزایش یافته است. ناگفته نماند که افزایش تقاضای دلار به این معنی است که کشورها برای کسب دلار مجبور به صادر کردن کالا یا خدماتی هستند که از نظر ارزش ذاتی (از جمله نیروهای نخبگان انسانی) هستند.

به گفته کارشناسان ، حجم تجارت جهانی با نظریه تجارت جهانی فریدمن ۳۴۵ بار با همان نیاز به دلار آمریکا بود.

چگونه چین هژمونی دلار را تهدید می کند؟

اگرچه جهانی سازی برای ایالات متحده درآمد زیادی به دست آورده است ، اما علاوه بر این درآمد ، اثرات مخربی داشته است. تأثیر ویرانگر جهانی سازی و افراد غیرقانونی به این معنی بود که صنایع و سرمایه گذاری از ایالات متحده خارج می شوند و سعی می کنند تولید خود را با نیروی کار ارزان تر ، زمین ارزان تر ، انرژی ارزان تر به کشورها منتقل کنند.

نکته دیگر این است که از آنجا که ایالات متحده از دلار به عنوان سلاح علیه اقتصاد سایر کشورها استفاده می کرد ، در ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته ، آنها فکر می کردند که می توانند دلار را از تجارت خود خارج کنند.

به گفته خود ترامپ ، با وجود تحریم های مداوم ، سرعت قراردادهای پول بین کشورهای مختلف در سخنرانی های انتخاباتی وی افزایش می یابد و دولت ها در تلاشند تا نقش دلار را در تجارت جهانی خود کاهش دهند. به همین ترتیب ، ایالات متحده به تدریج تسلط کشورها را از دست می دهد و هژمونی دلار در معرض خطر است. از طرف دیگر ، چین به دنبال فرصتی است تا ارز خود را به دنیای مورخ تبدیل کند. دقیقاً ترس از تضعیف دنیای روایت جهان ، ترامپ سازمانهایی مانند Brix را اندکی پس از ورود قدرت تهدید می کند.

در حقیقت ، به جای تحریم ها ، ترامپ قصد دارد نقش و هژمونی دلار را احیا کند ، به همین دلیل سعی می کند صنایع و شرکت ها را ترغیب به حضور در ایالات متحده کند و ثانیاً برای دستیابی به رشد بیشتر اقتصاد چین.

لازم به ذکر است که به گفته اکثر متخصصان در شرایط فعلی ، تنها اقتصاد که می تواند با اقتصاد ایالات متحده رقابت کند ، اقتصاد چین است و به همین دلیل در رأس جنگ اقتصادی ترامپ حضور دارد.

پایان پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا