اخبار بورس

تصدی گری دولت در اقتصاد کم شود/ استفاده از جمعیت ۸ درصدی کشور‌های همسایه

رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران گفت:

رئیس اتاق معادن و صنایع معدنی ایران گفت: به نظر می رسد راه حلی وجود دارد، قانون همچنین از دولت خواسته است که کوچک شود، نقش خود را در اقتصاد کاهش دهد و به بخش خصوصی واگذار کند.

چیزی را گزارش کنید افق میهنبهرام شکوری، رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران در کنگره بررسی علل، آثار و راه حل های تورم در اقتصاد ایران گفت: مشکل اصلی ما در اقتصاد یا سایر حوزه ها است. این مشکل مدیریتی.» در برخورد با مشکلات و مشکلات کشور. همانطور که آکادمی های فوتبال فوتبالیست ها را آموزش می دهند و آنها را به تیم ها می دهند، این مجموعه نیز مانند یک مدرسه بازرگانی می تواند مدیرانی تربیت کند که هم برای دولت و هم برای بخش خصوصی خدمات ارائه دهند. چون مشکل، مشکل مدیریتی است. کشور ما از نظر منابع، ذخایر، منابع انرژی و نیروی انسانی تحصیل کرده و فاقد سرمایه است. با وجود تحریم ها، دسترسی به فناوری نیز وجود دارد. بازار مصرف بزرگی در اطراف ما وجود دارد. ۸ درصد از جمعیت جهان در اطراف ما زندگی می کنند. اما چیزی که کشور کم دارد مدیریت است تا بتوانیم این همه منابع و ذخایر را مدیریت کنیم و ریتم توسعه از اینجا می آید.

وی افزود: به هر حال تورم مشکل آشکاری است. دنیا هم تجربیات مختلفی دارد و ما می توانیم از این تجربیات استفاده کنیم. اما چرا در مورد تورم به نتیجه اشتباه می رسیم؟ البته اگر نتیجه اشتباه بگیریم راه حل ها هم اشتباه خواهد بود. تاکنون نتوانسته ایم مشکل تورم را حل کنیم.

شکوری ادامه داد: اقدامات مهار تورم عمدتاً شامل سرکوب قیمت است. زیرا معتقدیم گرانی ها و افزایش سطح عمومی قیمت ها که در جامعه غیرعادی است، ناشی از تولیدکنندگان است. به همین دلیل است که برای جلوگیری از تورم قیمت گذاری اجباری را اجرا می کنیم. غافل از اینکه علت تورم در کسری بودجه نهفته است. ما کشور را گران اداره می کنیم و هزینه های دولت بیشتر از درآمد آن است. ۶۰ درصد بودجه دولتی متعلق به شرکت های دولتی است. صورت های مالی سالانه شرکت های دولتی نیز اخیرا منتشر شد که اکثر آنها سود کم با سرمایه بالا را نشان می دهند. برخی بازنده هستند. ما باید این هزینه های بالا را جبران کنیم اما اگر درآمد محقق نشود متاسفانه به فعالان اقتصادی فشار می آوریم که از آنها پول بگیرند. این کسری بودجه به بانک مرکزی فشار می آورد و در نهایت ما پول ایجاد می کنیم. دوستان می گویند ما پول چاپ نمی کنیم. اگر این اتفاق نیفتد، کسری بودجه چگونه متعادل می شود؟

رئیس معادن و صنایع معدنی اتاق ایران توضیح داد: انگار پدر خانواده ای با درآمد ۳۰ میلیونی ۵۰ میلیون هزینه دارد، تمام هزینه ها در پایان سال پرداخت می شود. سپس اعضای خانواده حق ندارند از پدر بپرسند که این درآمد چگونه صرف این هزینه شده است. به هر حال پول ایجاد می شود و رشد اقتصادی متناسب با آن اتفاق نمی افتد و نمی توانیم در حدی رشد اقتصادی ایجاد کنیم که رشد نقدینگی بالای ۳۰،۴۰ درصد باشد.

وی ادامه داد: به نظر می رسد راه حلی وجود دارد. این قانون همچنین از دولت می‌خواهد که نقش خود را در اقتصاد کاهش دهد و آن را به بخش خصوصی واگذار کند. این زمانی است که برای کاهش هزینه و درآمد کمتر تلاش می کنیم تا فشار کمتری به مردم و فعالان اقتصادی وارد شود و بتوانیم عرضه در مقابل تقاضا را متوقف کنیم.

شکوری گفت: نظام حاکمیتی با این نتیجه گیری نادرست برای همه فعالان اقتصادی مشکل ایجاد کرده است.در بازار سهام فعالان مجبور به فروش با قیمت ثابت می شوند و سپس مجبور می شوند با ارز کمتر به بانک مرکزی بفروشند. نسبت به محل صادرات برای فروش، گاهی اوقات با نرخ ۵۰٪، که با قیمت بازار سهام آزاد متفاوت است. سپس باید ماشین آلات و مواد اولیه بخرند و در صف خرید ارز بمانند. این امر منجر به خرید خوب و توسعه خوب در بخش های با پتانسیل بالا مانند معدن و پتروشیمی می شود.

رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران خاطرنشان کرد: به نظر می رسد اگر بخواهیم مشکل تورم را حل کنیم، روش های زیادی وجود دارد. اما دلیل آن در خود دولت و بالاتر از همه در استقلال بانک مرکزی نهفته است. اخیراً همراه با تورم ایجاد شده، فشار مضاعفی بر عرضه کل نسبت به تقاضای کل وارد شده است که بر فعالان اقتصادی تأثیر می گذارد. مانند تعرفه های بالای صادرات مواد معدنی. با تولید محصولی که ارزش افزوده کمتری دارد، تولیدکننده را تنبیه می کنیم. اگر بخواهیم محصولی با ارزش افزوده بالاتر در زنجیره تولید کنیم، چرا انگیزه تعریف نکنیم؟

وی گفت: برای منابع انرژی قیمت ها را افزایش می دهند. سپس به موضوع قاچاق نیز پرداخته می شود. در زمستان گاز و در تابستان برق را قطع می کنند. این باعث ایجاد عدم تطابق بین گاز و برق می شود. ما در زیرساخت ها سرمایه گذاری نکرده ایم. توسعه بنادر و راه آهن و . انجام نشد زیرا هزینه های جاری زیاد است و دولت پولی ندارد.

شکوری تصریح کرد: به دلیل تحریم ها روابط ما با دنیا مختل شده است. نه ما می توانیم LC را باز کنیم و نه آنها می توانند LC را باز کنند. پول ما را می خورند و هزینه برای فعالان اقتصادی زیاد می شود.

وی تصریح کرد: سیاست های غلط و تورم در جامعه تاثیر دارد. ابتدا تسهیلات بانکی اجاره داده می شود. تفاوت تسهیلات بانکی با تورم بسیار متفاوت است و خود این مشکل با گرفتن پول و استفاده نکردن از آن برای تولید و سرمایه گذاری در جایی که تولید وجود ندارد، رانت ایجاد می کند. واحد پول هم همینطور. زیرا ارز به واردکنندگان داده می شود و رانت ایجاد می شود. کسانی که این پول را می گیرند و محصولاتی را وارد می کنند که کشور نیازی به آن ندارد. شرکت ها تمایل دارند پولی را که جمع آوری می کنند پس ندهند. وقتی از این وجوه استفاده می شود، معمولاً نه در تولید، بلکه در املاک، دلار و سکه سرمایه گذاری می شود. علاوه بر این، آنها نمی خواهند برای توسعه شرکت خود سرمایه گذاری کنند. با این کار در واقع جریان رانت اقتصادی را در جامعه تقویت می کنیم.

شکوری تصریح کرد: مشخص است که اگر بخواهیم از تورم خلاص شویم راه حل های علمی مختلفی وجود دارد اما دولت باید هزینه های خود را کاهش دهد و مدیریت خود را کاهش دهد. استقلال بانک مرکزی برای مدیریت و کنترل رشد نقدینگی مهم است. بانک مرکزی می تواند ضمانت نامه های بانکی را کنترل کند. حمایت جدی از تولید منجر به صادرات. در جایی که پتانسیل داریم به تولید کمک کنیم تا بتوانیم با کسب درآمد بیشتر از توسعه کشور حمایت کنیم. ایجاد ثبات اقتصادی در فضای اقتصادی کشور. هر روز آنقدر سیاست ها تغییر می کند که سرمایه گذار خارجی اصلا وارد نمی شود، اما ما به عنوان سرمایه گذار داخلی دیگر نمی توانیم سرمایه گذاری کنیم.

رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران گفت: باید به مردم این اطمینان را بدهیم که دولت به طور جدی برای مهار تورم متعهد است. این تنها راه حلی است که مردم دنبال می‌کنند. از شعار در فضای اقتصادی پرهیز کنید. سیاست ها باید پایدار باشد تا بتوانیم برای جلوگیری از مفاسد اقتصادی سرمایه گذاری کنیم. مهمترین عامل عدم دخالت دولت در اقتصاد است. ما از اساتید باهوش و با تجربه استفاده می کنیم که می توانند راه حل های خوبی ارائه دهند تا بتوانیم از این مخمصه عبور کنیم.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا