اخبار اقتصاد ایران

تصویب پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام؛ تنها CFT باقی مانده است

رئیس مرکز اطلاعات مالی و دبیر شورای عالی پیشگیری و پولشویی و تأمین مالی تروریسم از تصویب کنوانسیون پالرمو در شورای مصلحت خبر داد.

هادی خانی ، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی ، عصر چهارشنبه گفت: پس از ماهها بحث و گفتگوهای متخصص در شورای مصلحت ، کنوانسیون پالرمو امروز در جلسه شورای مصلحت تصویب شد.

۱۱ دی رهبر عالی انقلاب اسلامی اعلام شده است که مجدداً الحاق ایران را به کنوانسیون سازمان ملل متحد در مورد جرم سازمان یافته فراملی (پالرمو) و کنوانسیون تأمین مالی تروریسم (CFT) بررسی می کند. این دو لوایح متعاقباً توسط یک کمیسیون ویژه در مجمع مورد بررسی قرار گرفت ، که در اواخر مارس سال گذشته اعلام کرد که این دو لایحه تصمیم نهایی را برای تصمیم گیری نهایی اعلام کردند.

الحاق ایران به این دو کنوانسیون تنها مانع کشور ما برای پیوستن به کارگروه اقدام مالی (FATF) است ، به طوری که با حل این مشکل ، ایران به زودی می تواند از “لیست سیاه” این گروه ، که برای مقابله با جنایات مالی ، از جمله تروریسم و ​​پولشویی است ، خارج شود.

اکنون ، با تأیید یکی از این لوایح ، باید منتظر تصمیم مجمع در مورد لایحه دوم ، CFT ، برای رفع موانع عضویت ایران در کارگروه اقدام مالی باشیم.

واقعیت این است که از ابتدای اقدامات اولیه ایران برای پیوستن به کارگروه اقدام مالی (FATF) ، اقتصاد ایران به مدت پنج سال است که بیش از حد زیاد است و حتی در اوج تحریم های نفت و بانکی هزینه های بالایی را در روابط مالی ، بانکی و تجاری پرداخت کرده است.

۵ دهه تلاش برای پیوستن به گروه اقدام مالی

جمهوری اسلامی ایران از سال ۲۰۰۸ در لیست سیاه گروه اقدام مالی قرار گرفته است و از سال ۲۰۰۸ به طور رسمی در اظهارات خود اعلام شده است و قوانین اقدام متقابل علیه تهران با احتیاط در معاملات مالی و بانکی با ایران اجرا شده است. از همان زمان ، موضوع عزیمت ایران از لیست سیاه FTAF در دستور کار دولت قرار گرفته است که توسط شورای عالی امنیت ملی مطرح شده و تصویب شده است و از زمان تأیید “شورای عالی برای شستشوی ضد مأموریت” در دستور کار دولت قرار گرفته است.

ایران با راهنمایی وزارت اقتصاد و دارایی آماده پیوستن به گروه FATF در دوره ریاست جمهوری حسن روحانی بود. از کل توصیه های گروه اقدام مالی ویژه به عنوان استانداردهای این گروه ، ۲ توصیه برای مبارزه با تروریسم و ​​۲ توصیه برای شفافیت مالی ، که در دستور کار قرار داشتند ، ارائه شده است.

از چهار لایحه ای که دولت روحانی برای تکمیل برنامه الحاق ایران به FATF ارسال کرده است ، دو “اصلاح لایحه در قانون تأمین مالی ضد تروریسم” و “اصلاح در شستشوی ضد مین” اجباری شد ، و صورتحساب “پیوست ایران به کنوانسیون در مورد کنوانسیون در مورد وقوع مالی ضد سازمان یافته” تأیید شد. مصلحت سیستم ارجاع شد.

اگرچه در همین زمان ، جلسات بی شماری در مجمع برگزار شد تا دو لوایح را با مشارکت مقامات و مقامات دولتی بررسی کند ، اما سرانجام مجمع به نتیجه گیری نهایی نرسید و صورتحساب ها در مجمع حوزه های علمیه باقی ماند تا اینکه رئیس جمهور پزشکی دکتر مسعود ، که در طول انتخابات توسط یکی از اقتصاد اسلامی مورد بررسی قرار گرفته بود ، یکی از برنامه های خود را به عنوان اقتصاد Iranian بالا برد. دی ماه توسط وزیر وقت اقتصاد رسانه ها ساخته شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا