اقتصاد جهان

تعرفه های ترامپ؛ شکست نئولیبرالیسم یا تناقضی از درون؟

به گفته خبرنگار تجارت آژانس خبری TASNIM ، رئیس جمهور آمریكا دونالد ترامپ اخیراً روز چهارشنبه تعرفه گمرکی قوی را علیه برخی كشورها امضا كرد ، با حكم اجرایی امضاء ، كه ایالات متحده به عنوان “سیاست تعرفه متقابل” توصیف كرد.

رئیس جمهور آمریكا در ابتدای سخنان خود در كاخ سفید ، كه هدف آن اعلام تعرفه های تجاری جدید علیه كشورها بود ، یك روز را به عنوان “روز آزادی” در كشور خود نقل كرد. در حالی که رئیس جمهور ایالات متحده روز تعرفه های تجاری برای آزادی را توصیف کرد ، که طبق اصول اقتصاد متعارف دقیقاً بر خلاف آزادی اقتصادی است.

سیاست چانه زنی جمعی ترامپ با اصول اقتصاد متعارف مغایرت داشت ، زیرا اقتصاد متعارف به طور معمول بر مزایای تجارت آزاد و تعرفه ها به عنوان کاهش کارآیی اقتصادی تأکید می کند. در اینجا برخی از دلایل اصلی آورده شده است. به عبارت دیگر ، به نظر می رسد که پیروی از اقتصاد آزاد و سیاست درهای باز فقط نسخه هایی است که برای سایر کشورها پیچیده است.

تعرفه های ترامپ ؛ عدم موفقیت نئولیبرالیسم یا تضاد در آن

هاجون چانگ ، یک اقتصاددان برجسته کره ای ، که در یکی از مشهورترین کتابهای خود مطالعات گسترده ای را در مورد توسعه اقتصادی کشورها انجام می دهد ، انتقاد گسترده ای از سیاست اقتصادی و توصیه های نهادی که توسط کشورهای صنعتی مشخص شده است ، دارد. چانگ به وضوح توضیح می دهد که برخی از ابزارهای تجاری معمولی فقط برای عقب ماندگی سایر کشورها توصیه می شود.

وی در این کتاب رفتار کشورهای صنعتی (در قالب سیاست ها و توصیه های نهادی) را رهبری می داند که آنها افزایش یافته است. هاجون چانگ این رقابت را نه تنها در محیط اقتصادی ، بلکه در برنامه ریزی و سیاست اقتصادی بررسی می کند و تأکید می کند که کشورهایی که قادر به دستیابی به برتری توسعه بودند به دلیل مواضع “منحصر به فرد” آنها است و کشورهای پیشرفته را نمی خواهند.

ترامپ به تمام آموزه های اقتصاد مشترک بازگشت

محمد جاواد تاواکولی ، کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه ، در یادداشتی در مورد تعرفه های ترامپ نوشت: ترامپ با حل کردن سیم پیچ ها ، آموزش اقتصاد در خانه به شکل یک اسطوره تجارت آزاد به نام علم ، تمام آموزه های اقتصاد مشترک را کنار گذاشته است.

ترامپ به اواسط قرن نوزدهم بازگشت ، که در آن انگلیس علی رغم نظری سازی تئوریستی متولد اسمیت و ریکاردو برای تجارت آزاد ، بیشترین حمایت از تولید داخلی را داشت.

قرعه کشی نردبان نام اقتصاددان کره ای چانگ چانگ است که ادبیات آلمانی فردریک را در اواسط قرن نوزدهم احیا کرد ، که حمایت اسمیت و ریکاردو از تجارت آزاد در قرن ۱۸ و ۱۹ نوعی تعصب در ضمانت منافع انگلیس پس از ایالات متحده بود. کارگران زودرس و ارزان حتی با استعمار سایر کشورها.

ترامپ اکنون به همین روش است ، اما نه در تجارت آزاد علمی عاری از تعرفه ، بلکه در زمینه رویکرد قلدری خود ، که صریحاً بیان می کند که تجارت خارجی باید منافع آمریکایی را فراهم کند. ترامپ حتی عدالت را به قتل می رساند و ادعا می کند که در ۵۰ سال گذشته ما را غارت کرده و کار ما را به سرقت برده است. اما او فراموش کرد که ایالات متحده بیش از ۷۰ سال پس از جنگ جهانی دوم با انتشار دلار بدون حمایت و فروش در جهان ، جهان را غارت کرده است.

استراتژی جدید ترامپ بیش از هر زمان دیگری نئولیبرالیسم را نشان داده است

یزدیزاده ، یک کارشناس اقتصادی که به سیاست تعرفه ترامپ اشاره می کند ، نوعی ناسیونالیسم اقتصادی است: استراتژی منتخب ترامپ (ناسیونالیسم تجاری) ، پوچی نئولیبرالیسم که بیشتر لیبرالیسم را آشکار کرده است. اگر روند فعلی ادامه داشته باشد و دیگران به عنوان توهمی ادامه داشته باشند ، مدت زیادی قبل از پرونده اقتصاد آمریکا طول نکشید.

البته این جامعه برای پذیرش اشتباهات خود عادت ندارد و به جای بحث علمی که اساس علم توهم آور آن را زیر سوال می برد ، از این روش برای از بین بردن طرف مقابل استفاده کنید.

اگر کسی به او بگوید که شما مفهوم نرخ بهره در اقتصاد را درک نکرده اید و به جای انقباض از سیاست گسترش استفاده کرده اید ، شما مفهوم و محدودیت ها ، نظریه ها را درک نکرده اید ، درک کرده اید که وجود روابط سیستماتیک در اقتصاد را درک نکرده اید ، مفهوم پول را درک نکرده اید.

این رفتارها ادعاهای خود را تأیید می کند. لازم به ذکر است که قطبش جدید در جهان شکل گرفته و مبتنی بر روشهای سنتی نیست ، بلکه مبتنی بر قدرت اقتصادی است.

پایان پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا