اخبار اقتصاد ایران

تورم خوراکی‌ها از تورم عمومی جلوتر ایستاد/ سیب‌زمینی ۱۹۳ و لوبیاچیتی ۱۶۷ درصد گران شدند :: افق میهن

تورم غذا از تورم عمومی جلوتر است.

به گفته ناجواخ ، دفتر سرشماری ایران ، پس از نظارت و نظارت بر بازارهای مختلف ، گفت که نرخ تورم عمومی در کشور حدود ۲ ٪ است ، اما میزان افزایش قیمت در بازار مواد غذایی کمی بیشتر از نرخ تورم عمومی است. آخرین گزارش دفتر سرشماری ایران نشان می دهد که سیب زمینی در سال گذشته در بازار خوراکی راکد بوده است. لوبیا در مکان بعدی قرار دارد و برخلاف آنچه احتمالاً تصور می کنید ، مرغ و گوشت در این مدت کمترین افزایش قیمت را تجربه کردند.
تأثیر نوروز بر تورم غذایی

سیب و پرتقال در فروردین امسال آنها بالاترین تورم ماهانه را ثبت کردند. در چهار هفته اول امسال ، حدود ۲ ٪ به قیمت نارنجی اضافه شده و افزایش قیمت سیب کمی بیش از ۲ ٪ بود.

قیمت نارنجی در سال گذشته به طور متوسط ​​بیش از ۴۰۰۰ تومان از ۶۰۰۰ تومان بوده است. سیب که در مناطق شهری ۶۰۰۰ تومانس به طور متوسط ​​است ، سال گذشته به عموم مردم فروخته شد – ماهورادین ماه با ۲ هزار تومانس قیمت داشت. پیشرو سیب و پرتقال در تورم ماهانه مواد غذایی به طور مستقیم با تعطیلات نوروز و افزایش تقاضا در بازار مرتبط است.
قیمت سیب زمینی ؛ ۵ ٪ افزایش در یک سال

قیمت سیب زمینی با توجه به محاسبات مرکز آمار ایران در فروردین امسال به طور متوسط ​​۲ هزار تومن ثبت شده است. البته آمار رسمی به طور متوسط ​​اعلام شده است ، و مرکز آمار به خودی خود ارقام بیشتری را در هر کیلو سیب زمینی مشاهده کرده است.

با این حال ، قیمت سیب زمینی طبق آمار رسمی فروردین سال گذشته دقیقاً ۴.۹ درصد بود. در آن زمان سیب زمینی ها کمتر از ۵۰۰۰ تومان بودند و از هر غذای دیگر گران تر بودند.

افزایش قیمت سیب زمینی در ماه های اخیر دو دلیل اصلی دارد. اول ، حجم تولید و عرضه سیب زمینی در مقایسه با یک سال پیش در بازار ملموس بوده است و دلیل دوم افزایش سهم صادرات سیب زمینی است. رتبه دوم تورم مواد غذایی در ۶ ماه گذشته لوبیا است.
تأیید لوبیا نخود در آمار رسمی

افزایش قیمت لوبیای نخود در هفته های اخیر گزارش شده است و شرکای اقتصادی بارها گفته اند که هزینه لوبیا. اکنون در آمار رسمی جدید ، قیمت نخود لوبیا در سال حدود ۲ درصد افزایش یافته است.

مانند بسیاری از غذاها ، لوبیا ها ثابت نیستند و بسته به ویژگی های مختلف قیمت دارند. با این حال ، مرکز آماری نظارت بر قیمت ها و ادعاهای مختلف بازار است فروردین امسال ، هر کیلو لوبیا موجود در بازار به طور متوسط ​​۶۰۰۰ تومان برای فروش است.

افزایش حبوبات در سال گذشته تنها لوبیای نخود نبوده است. لوبیای Cotyledon و قرمز از جمله پنج غذای رکورددار است که بیشترین افزایش قیمت را در سال گذشته تجربه کرده اند. قیمت لوبیا از گردن دلار و ارز گران قیمت پرتاب شده است و برخی از کمبود بارندگی عاملی در وقایع این روزها در بازار است.
بازگشت صلح به بازار مرغ و گوشت

مرغ و گوشت بر خلاف انتظارات در سال گذشته ، افزایش قابل توجهی در قیمت ها نداشته اند و گزارش داده های مرکز داده از تورم زیر ۵ ٪ برای گوشت گاو.

قیمت گوشت گاو به طور متوسط ​​به ۶۰۰۰ تومن به ۴۰۰۰ تومان تبدیل شده است و افزایش ۴.۹ درصد را نشان می دهد. عددی که کمتر از ۵ قلم دهان دیگر باشد.

افزایش قیمت طیور در این دوره ۴.۹ درصد بود ، اما گوشت بره تقریباً ۵ درصد افزایش یافت.
تورم غذا چقدر است؟

نرخ تورم عمومی فروردین امسال ما با ۴.۹ درصد محاسبه شدیم ، اما در بخش خوراکی بیشتر با آنها سر و کار داشتیم. میزان تورم عمومی بر اساس دو عامل مختلف از جمله مسکن ، غذا ، آموزش ، پوشاک و هزینه های دیگر استوار است و به زبان ساده خانواده های ایرانی را در آن نشان می دهد فروردین امسال برای دسترسی به انواع کالاها و خدمات حدود ۲ درصد بیشتر از فروردین سال گذشته گذراند

میزان تورم مواد غذایی با سرعت ۴.۹ ٪ است ، بنابراین می توان گفت که تورم غذایی بیشتر از سایر مناطق بوده است. این مرکز آمار به صورت ماهانه فونت های مختلف خوراکی را کنترل می کند ، که افزایش قیمت ۲ غذا از نرخ تورم عمومی (۴.۹ ٪) بیشتر بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا