توقف تولید در «فولاد خزر» و بیکاری 300 کارگر؛ ضرورت ورود فوری مسئولان گیلان
بیش از ۵ کارگر کارخانه فولاد خزر امیدوارند که با اقدام فوری در استان و فرماندار گیلان به عنوان نماینده ارشد دولت در گیلان ، به ویژه در روزهای منتهی به پایان سال ، به کارخانه برگردند.
علیرغم حل مشکلات مرتبط با قطع برق و بدهی کارخانه فولاد خزر در گیلان ، از ابتدا ماه تولید بمان در این گیاه کاملاً متوقف شده است. بسته شدن ناگهانی فولاد خزر منجر به بیکاری بیش از ۵ کارگر در کارخانه شده و نگرانی های جدی در بین کارمندان و خانواده های آنها ایجاد کرده است. کارگران این کارخانه به نقل از مقامات خود گفته اند که مدیریت کارخانه فقط تعداد محدودی از کارگران را گسترش می دهد ، و این امر تا حد زیادی بر روحیه کارگران تأثیر می گذارد و خود را در بیکاری و ناامیدی می بینند.
هیئت مدیره فولاد با بدهی بیش از دو تریلیون هیچ اراده ای برای ادامه تولید ندارد
تیمور پورهداری ، مدیر کل صنعت گیلان ، معدن و تجارت ، همچنین در مصاحبه ای با فارس گفت که هیئت مدیره فولاد خزر هیچ اراده ای برای ادامه ندارد و به دلیل هزینه اقتصادی تولید ، مایل به انتقال شرکت به سرمایه گذار جدید است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: این شرکت با بدهی بیش از ۶ تریلیون دلار روبرو است. مدیر کل سممت گیلان همچنین تأکید کرد که هیئت فولاد موظف است تا پایان سال پس از مداخله صنعت ، معدن و تجارت و ورود قوه قضاییه ، حقوق و مزایای کارگران را تکمیل کند. برنامه خاص برای ادامه فعالیت کارخانه نگرانی هایی را ایجاد می کند.
عواقب منفی متوقف کردن تولید فولاد خزر در صنعت فولاد این کشور
براساس برنامه توسعه هفتم ، این هدف در تولید گیاهان فولادی ایران به بیش از ۵ میلیون تن در سال انجام شده است ، در حالی که تولید این کارخانه ها در حال حاضر به حدود ۵ میلیون تن در سال محدود می شود. بسته شدن کارخانه فولاد فولادی خزر مستقیماً با هدف قانون برنامه توسعه هفتم متناقض است و می تواند عواقب منفی برای صنعت فولاد این کشور به همراه داشته باشد.
پس از این وضعیت ، کارگران فولاد خزر ، ضمن ستایش قوه قضاییه و حمایت از صنعت و معدن ، از فرماندار گیلان خواسته اند تا وارد مشکلات کارخانه شوند و راه حلی برای جلوگیری از صادر کردن کارگران از عزل گسترده پیدا کنند. بسته شدن فولاد خزر نه تنها نگرانی های کارگران را افزایش می دهد بلکه می تواند تأثیر منفی بر تولید و اقتصاد منطقه داشته باشد ، بنابراین نیاز به ورود جدی مقامات ارشد استانی و ملی برای حفظ این سرمایه و امنیت شغلی احساس می شود.
بیش از ۵ کارگر کارخانه فولاد خزر امیدوارند که با اقدام فوری در استان و فرماندار گیلان به عنوان نماینده ارشد دولت در گیلان ، به ویژه در روزهای منتهی به پایان سال ، به کارخانه برگردند. در چنین شرایطی باید به صنایع کلیدی کشور و حمایت از کارگران برای جلوگیری از بحران های اقتصادی و اجتماعی توجه بیشتری شود.
شایان ذکر است که سهامدار اصلی مجتمع فولاد استیل خزر ، دانشگاه امام سدگ است.