بانک و بیمه

تکلیف مجلس به صدور بیمه‌نامه برای مشترکان گاز و برق

به گزارش افق میهن، نمایندگان شورای اسلامی شهر، شرکت های بیمه را موظف کردند با هماهنگی وزارتخانه های مذکور با صدور بیمه نامه و اطلاع رسانی به مشترکان گاز و برق، حقوق آنها را به آنها اطلاع داده و به نسبت مبلغ دریافتی غرامت پرداخت کنند. مقام صلاحیتدار جبران خسارت بیمه

نمایندگان شورای اسلامی در جلسه عصر مجلس در جریان رسیدگی به بخش هزینه ای لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور به بند «ج» تبصره ۱۴ این لایحه «برق و انرژی هسته ای» به شرح زیر رأی دادند. :

ج- بر اساس ماده (۱۲) قانون الحاق چند ماده به قانون تنظیم بخشی از دستور مالی دولت (۲) هر یک از وزارتخانه های نفت و نیرو از طریق ذیربط خود. شرکت های تابعه، ماهانه از هر واحد مسکونی از مشترکین گاز مجاز می باشد. مبلغ ده هزار (۱۰۰۰۰) ریال، از هر واحد مسکونی مشترکین برق سه هزار (۳۰۰۰) ریال و از هر واحد تجاری مشترکین گاز و برق مبلغ سی هزار ریال. (۳۰۰۰۰) ریال اخذ و به حساب شرکتهای ذیربط نزد خزانه دولت واریز شود. شرکت های بیمه موظفند با هماهنگی وزارتخانه های فوق الذکر با صدور بیمه نامه و اطلاع از حقوق ذینفعان و جبران خسارت به میزان دریافتی شرکت بیمه متبوع، حقوق آنان را به اطلاع آنان برسانند.

تخصیص اعتبار از بودجه ۱۴۰۴ برای اجرای سیستم های تولید برق خورشیدی

همچنین نمایندگان با تصویب بندهای «ح»، «پیوست ۱» و «پیوست ۲» تبصره ۱۴ این لایحه با عنوان «برق و انرژی هسته‌ای» به شرح زیر موافقت کردند.

«ح- در اجرای ماده (۶) قانون حمایت از صنعت برق و ماده (۸) قانون رفع موانع توسعه صنعت برق، به دولت اجازه داده می شود تا پرداخت نهایی را انجام دهد. و احراز بدهی تا پایان سال ۱۴۰۳ مولدهای برق بخش غیردولتی و پیمانکاران و تامین کنندگان تجهیزات صنعت برق کشور با هماهنگی وزارت امور اقتصاد و دارایی و وزارت نیرو از طریق واگذاری اموال دولتی و دارایی ها (به استثنای شرکت های تابعه وزارت نیرو)، و صدور اسناد مالی اسلامی تا سقف ششصد و یک میلیارد (۶۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال به طلبکاران مذکور توسط شرکت دولتی با ضمانت دولت از طریق اوراق ضمانت. با توجه به میزان بدهی تسویه شده محل این تبصره، میزان بدهی دولت به شرکت توانیر معادل مابه التفاوت قیمت تعهدی و قیمت تمام شده برق موضوع ماده (۶) ق.م. قانون حمایت از صنعت برق و مواد (۸) قانون رفع موانع توسعه صنعت برق قطع می شود.

مفاد اجرايي اين بند به پيشنهاد سازمان برنامه و بودجه كشور با همكاري وزارت نيرو و وزارت امور اقتصادي و دارايي ظرف يك ماه از تاريخ تصويب اين قانون به تصويب هيأت وزيران خواهد رسيد.

بند الحاقی ۱ – وزارتخانه های نیرو، نفت و جهاد کشاورزی موظفند سهمیه مصرف سوخت گاز طبیعی و گاز مایع (سامانه SEDF) و برق را تا سقف الگوی مصرف و سقف پروانه بهره برداری نیز تعیین و تحویل دهند. به عنوان حد مجاز سهمیه در بخش کشاورزی. در صورت تخطی از سهمیه و الگوی مصرف تعیین شده، تعرفه های بدون یارانه و افزایشی (IBT) توسط هیات وزیران تعیین می شود به طوری که برق از پنجاه درصد (۵۰%) نرخ تبدیل انرژی (I. CA) به تامین می شود. انرژی های تجدیدپذیر، در مورد گاز طبیعی و معادل آن، از ده درصد (۱۰%) نرخ خوراک پتروشیمی تا بالاترین نرخ صادرات یا واردات، برای سوخت مایع از نرخ سیستم سدف تا نرخ خرید پالایشگاه.

وجوه حاصل از اجرای این مصوبه تا سقف دویست هزار میلیارد (۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال در رده درآمد… پنجاه درصد (۵۰%) به حساب بهینه سازی مصرف انرژی و پنجاه درصد (۵۰%) خواهد رفت. مراجعه به حساب صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی واریز و مطابق با جمع آوری منابع به شرح زیر هزینه می شود:

۱- حمایت از تامین انرژی پاک (خورشیدی) مورد نیاز چاه های کشاورزی و صنایع تبدیلی و تکمیل بخش کشاورزی.

۲- پرداخت سیزده درصد (۱۳%) سود تسهیلات بانکی برای اجرای سیستم های تولید برق خورشیدی در کلیه استان های کشور.

بند الحاقی ۲ – در اجرای ماده (۱۴) قانون رفع موانع صنعت برق، دولت موظف است برای سوخت صرفه جویی شده یا استفاده نشده مربوط به انرژی های تجدیدپذیر جدید، گواهی صرفه جویی در مصرف انرژی صادر کند که قابل فروش در بازار انرژی باشد. یا در نیروگاه های بهره برداری تا سقف هشتاد هزار (۸۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) میلیارد ریال اقدامات و منابع برای توسعه، تکمیل یا پرداخت بدهی این پروژه ها انجام شود. اجرای تعهدات برنامه هفتم پیشرفت در مسیر درآمد و هزینه… به شرکت تابعه مسئول در وزارت نیرو ارسال می شود.

سازوکار صدور گواهی صرفه جویی در مصرف انرژی برای افراد و افراد در سال آینده مشخص می شود

نمایندگان مجلس با تصویب «الحاقیه ۳» به تبصره ۱۴ این لایحه با عنوان «برق و انرژی هسته‌ای» به شرح زیر موافقت کردند:

بند الحاقی ۳ – در اجرای تکلیف جزء ۲ بند الف ماده ۴۶ قانون برنامه هفتم و پیشرفت بر اساس تجمیع و یکپارچه سازی ظرفیت های بنگاه در بهینه سازی مصرف سوخت، انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) ) و ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت از ابتدا در سال ۱۴۰۴ عملیات بودجه ای و مالی دستگاه های مذکور صرفاً در چارچوب سازمان بهینه سازی و مدیریت راهبردی انرژی و در در چارچوب اساسنامه آنها امکان پذیر است.

در اجرای بند «پ» ماده (۴۶) قانون برنامه هفتم و تشکیل بازار بهینه سازی مصرف انرژی، دولت موظف است از طریق سازمان بهینه سازی و مدیریت راهبردی انرژی، گواهی صرفه جویی در مصرف انرژی را برای مردم صادر کند. بخش خصوصی و همچنین طرح(های) بهینه سازی انرژی باید به شرح زیر اجرا شود:

۱- توسط وزارت کشور (با همکاری شهرداری های کشور) تا سقف شصت هزار میلیارد (۶۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال در قالب نوسازی و نوسازی ناوگان حمل و نقل درون شهری.

۲- از طریق وزارت نیرو تا سقف پنجاه هزار میلیارد (۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال در طرح های تولید انرژی های تجدیدپذیر و افزایش راندمان نیروگاه های حرارتی موجود و تا سقف پنجاه هزار میلیارد (۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال) برای طرح جایگزینی سرمایه گذاری می شود. خروج کولرهای آبی و گازی با کولرهای کم مصرف با اولویت مدارس و مراکز نیروهای مسلح و بسیج

۳- طرح اسقاط خودروهای فرسوده و جایگزینی آنها با خودروهای برقی بنزینی (هیبریدی) و برقی کم مصرف توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت تا سقف چهل هزار میلیارد (۴۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال.

۴- از طریق وزارت راه و شهرسازی با همکاری وزارت کشور تا سقف شصت هزار میلیارد (۶۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال پروژه نوسازی ناوگان فرسوده برون شهری.

۵- از طریق وزارت نفت تا سقف شصت هزار میلیارد (۶۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال برای تعویض و نصب بخاری های کم مصرف و بهسازی سیستم (سیستم) گرمایشی موتورخانه های موجود با اولویت مدارس و مراکز نیروهای مسلح و بسیج.

سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی می‌تواند سی درصد (۳۰%) موارد فوق را برای انعقاد قرارداد با شرکت‌های کارور (اپراتورها) با هدف کاهش مصرف برخی از مشترکان گاز و برق منتقل کند. ضمناً این سازمان مجاز است نسبت به صدور گواهی سپرده یا پس انداز گاز طبیعی پذیرفته شده در بورس و قابل معامله به ارزش معادل صرفه جویی حاصل در قراردادهای مذکور تا سقف ۵۰۰ میلیون مترمکعب و تحویل به شرکت متقاضی کارور شرکت تابعه وزارت نفت موظف است با اعلام معاوضه، میزان گاز مربوط به گواهی پس انداز را تحویل دهد. اعطای پاداش پس انداز به اشخاص در قالب صدور گواهی پس انداز مجاز بوده و حساب بهینه سازی مصرف انرژی مشمول ماده ۱۲۵ قانون دارایی عمومی نمی باشد. سازمان بهینه سازی و مدیریت راهبردی انرژی موظف است هر سه ماه یکبار گزارش تفصیلی اجرای این بند را به کمیسیون انرژی، برنامه، بودجه و محاسبات شورای اسلامی ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا