تکنیکهای کنترل خشم در نوجوانان
اجازه نده که شما را عصبانی کند. نوجوانان دوست دارند کنترل شما را در دست بگیرند، بنابراین سعی می کنند با تحریک یا تغییر موقعیت تا جایی که او کنترل را به دست می گیرد، شما را مجبور به از دست دادن کنترل کنند. در واقع وقتی عصبانی می شوید […]
اجازه ندهید شما را عصبانی کند
نوجوانان دوست دارند شما را کنترل کنند، بنابراین سعی می کنند با تحریک یا تغییر موقعیت تا جایی که او کنترل را به دست می گیرد، شما را مجبور به از دست دادن کنترل کنند. در واقع وقتی عصبانی می شوید، موقعیت والدین و فرزند تغییر می کند.
پس خونسردی خود را حفظ کنید. هر چه کمتر واکنش نشان دهید، منطقی تر می توانید تصمیم بگیرید. همیشه می توانید پاسخ بهتری برای موقعیت پیدا کنید، فقط برای چند ثانیه تا ۱۰ بشمارید و موقعیت را به طور منطقی ارزیابی کنید. پاسخهای احساسی باعث میشود فرزندتان متوجه شود که کنترل موقعیت را از دست دادهاید.
تعیین مرزهای مشخص
مرزها باید خیلی واضح باشد. شما نباید خودتان یا فرزندتان آنها را زیر پا بگذارید، نوجوان به دنبال استقلال است بنابراین شما را آزمایش می کند تا ببیند چقدر مایلید قوانین خود را زیر پا بگذارید. همه قوانین باید توضیح داده شود و دلیل آن بیان شود تا نوجوان ضرورت آن را درک کند، برای او توضیح دهد که اگر قوانین را زیر پا بگذارد، با چه عواقب و نتایجی مواجه خواهد شد و در همان ابتدا همه این مسائل را روشن کنید و بدون اینکه عصبانی شوید به او توضیح دهید.
به آنها گوش کن
در طول جلسات مشاوره، بسیاری از نوجوانان می گویند که والدینشان به آنها گوش نمی دهند. بیشتر نوجوانان می گویند که والدین آنها اغلب حرف هایشان را می گویند و به احساسات آنها توجه نمی کنند. وقتی نوجوانتان با شما صحبت میکند، کاری را که انجام میدهید متوقف کنید و به حرفهای او گوش دهید، خود را جای او بگذارید و از قضاوت کردن دست بردارید. والدین اغلب نگران نوجوان سرسخت خود هستند و به جای گوش دادن به صحبت های نوجوان، اغلب سعی می کنند تصمیمات خود را مورد انتقاد قرار دهند یا اصلاح کنند.
به آنها زمان بدهید تا مشکلات را حل کنند
وقتی می بینید که نوجوان لجبازتان ناراحت یا استرس دارد، به او پیشنهاد دهید که با شما صحبت کند. به عنوان مثال، بگویید: “اگر می خواهی صحبت کنیم، من اینجام تا گوش کنم، باشه؟” خود را در دسترس قرار دهید و هر از گاهی این را به نوجوان خود یادآوری کنید، اما اصرار نکنید. بگذارید خودشان تصمیم بگیرند که با شما صحبت کنند یا خیر. علاوه بر این، زمانی که مشکلاتی پیش می آید، اجازه دهید نوجوان خودش تصمیم بگیرد، اما به او بگویید که هر زمان که خواست به او کمک کنید.
از دید یک نوجوان به مسائل نگاه کنید
سال های نوجوانی خود را به خاطر دارید؟ به آن دوران فکر کنید، استرس های مدرسه، خانواده و دوستان، مشکلاتی که برای به دست آوردن استقلال داشتید را به یاد بیاورید. نوجوان شما با تمام این مسائل دست و پنجه نرم می کند، بنابراین بهترین کاری که شما به عنوان والدین می توانید انجام دهید این است که درک کنید. نگاه کردن به مسائل از دیدگاه یک نوجوان به شما کمک می کند تا علاوه بر درک، به آنها نزدیک شوید. نوجوان لجباز با این کار متوجه می شود که شما در تلاش برای درک آنها هستید و حتی اگر آن را نشان ندهید، خوشحال می شود که در مواقع سخت می تواند روی شما حساب کند.
رفتار خوب را تشویق کنید
همیشه از خوبی های نوجوان خود قدردانی کنید و او را برای هر موفقیتی تشویق کنید. به خاطر داشته باشید که ممکن است رفتارهای بد زیادی در نوجوان شما وجود داشته باشد، اما تصور نکنید که به دلیل این رفتارهای بد نباید رفتار خوب نوجوان خود را تشویق کنید. تشویق به جای تنبیه نیز می تواند کارکرد موثری برای والدین باشد.
به نوجوان خود انگیزه درونی بدهید
انگیزه درونی به این معناست که نوجوان شما می خواهد فعالیتی را انجام دهد زیرا از آن لذت می برد، نه به این دلیل که پاداش یا تنبیه می شود. این انگیزه بهترین کار برای دوری از مواد مخدر و خودکشی است. با ایجاد این انگیزه در نوجوان خود مطمئن خواهید شد که او با علاقه و نه از روی اجبار و تنبیه کار می کند. برای یافتن این انگیزه، نوجوان خود را در کلاس های مختلف ورزشی و هنری ثبت نام کنید و به او اجازه دهید استعداد خود را کشف کند.
معاونت اجتماعی کلانتری ۱۱۴ غیاثی