جامعه زیر ذرهبین آسیب/ هشدار درباره فقر و نابرابری – افق میهن
استاد جامعه شناسی در دانشگاه تهران و اشاره به لزوم تمایز بین تغییر و آسیب های اجتماعی بر مهمترین چالش جامعه ایران امروز تأکید کرد.
به گفته اخبار تجاری ، تقد آماکی ، جامعه شناس و استاد دانشگاه تهران ، در “تجزیه و تحلیل مشاهده صدمات اجتماعی در ایران” در سازمان رفاه گفت: “مداخله بدون ساختار عالی نظری در مشکل است.” در کشور دیدیم که هرچه بیشتر از دست می دهیم ، بیشتر سعی می کنیم هزینه و دارایی های کم هزینه و مداخلات را به جامعه مدنی منتقل کنیم. جوامع موفقی وجود داشتند که مداخلات کمتری داشتند.
وی افزود: جامعه ایران مبتنی بر چهار پایه دین ، دولت ، خانواده و جامعه مدنی است. تعادل تعامل این پایه ها از بحران جلوگیری می کند. اما امروز یک ساختار بعدی جایگزین شد و سایر پایگاه ها رها شدند. مشکلی که باعث نارضایتی از هویت ایرانی و اسلامی شده است.
استاد دانشگاه تهران تأکید کرد: توزیع نابرابر مؤسسات و تمرکز جمعیت در تهران باعث ایجاد مشکلات ساختاری شد ، برخی از مناطق کشور سکونت داشته اند و برخی دیگر با تراکم جمعیت روبرو هستند و همچنین توزیع نامتعارف قدرت و منابع اقتصادی ، به عنوان مثال ، کاشان همیشه محل فعالیت بود.
وی ادامه داد: مداخلات نادرست روابط بین نهادها را به جای ایجاد نهادهای اجتماعی از بین برد ، ما به ایجاد سازمان های بوروکراتیک ، مانند مناطقی مانند دین ، کودکان و ازدواج ، ده ها سازمان که بودجه مصرف می کنند ، روی آورده ایم ، اما هیچ خروجی مؤثر ندارند ، ایران هنوز زشت است. این نتیجه مبادله سازمان به جای موسسه است.
استاد دانشگاه تهران هشدار داد: بوروکراسی خودشیفتگی یکی از موانع توسعه کشور است. بسیاری از این سازمان ها باید بسته شوند. دولت ها در ایران به جای ملاقات با متخصصان با گروه های فشار سیاسی در معرض مرگ و میر قرار می گیرند. هیچ دولتی حق ندارد علیه دولت قبلی عمل کند. این رویکرد بحران ناکارآمدی را تشدید می کند.
وی با توجه به تحولات اجتماعی ، خاطرنشان كرد: “ما باید تفاوت بین” آسیب اجتماعی “و” تحولات اجتماعی “را بفهمیم. افزایش سن ازدواج یا شکل گیری زندگی شبانه در تهران لزوماً آسیب نمی رساند ، اما تصمیمات سیاسی با تغییر این تغییرات و چاه و دین ، مشکلاتی مانند ازدواج سفید یا جوانان دارند.
در پایان ، آزاد آرماکی گفت: هشت مشکل اصلی این کشور است. فقر ، اعتیاد ، حاشیه نشینی ، سؤالات خانوادگی ، کودکان ، زنان ، خشونت و خودکشی. با این حال ، مهمترین آسیب به کشور فقر و توزیع نابرابر امکانات است.
وی تأکید کرد که این کشور برای حل مشکلات در دام “تولید سازمانی” قرار گرفت و دریافت که تصمیم گیرندگان تصمیم سیاسی دیگر تغییر نمی کنند ، فقط هزینه های مالی را ترتیب می دهند و باید بوروکراسی را قوی تر کنند.
استاد جامعه شناسی در دانشگاه تهران افزود: “بخش بزرگی از دانشگاه هایی که دارای کلید کم هستند باید بسته شوند. امروز ما دانشگاه هایی با استاد و دو دانشجو داریم ، اما نمایندگان مجلس مانع از ایجاد صدای خود می شوند ، این به معنای منابع آموزش کاذب است.”
در پایان ، آزاد آرماکی توضیح داد: ایران یک کشور دائمی و مؤثر است. ما در منطقه ثابت کرده ایم که ما مردم دموکراتیک و عادلانه هستیم. برای ساختن یک کشور ، ما باید به جای عصبانیت ، مسیر مقاومت را حرکت دهیم.
منبع: tasnim