اخبار اقتصاد ایران

جزئیاتی جدید از واردات خودرو توسط جانبازان :: افق میهن

جزئیات واردات خودرو توسط ایثارگران به صورت انفرادی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام شد که بر اساس آن ارز مورد نیاز برای واردات خودرو ایثارگران صرفا از محل ارز صادراتی خود و دیگران خواهد بود.

به گزارش افق میهن، اوایل مهر ماه گذشته بود که جلسه ای با حضور مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت با موضوع واردات خودروی جانبازان برگزار شد. در این جلسه با حضور سید عباس حسینی (مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی)، سید محمد موسوی (معاون صنایع ماشین آلات و تجهیزات وزارت صمت)، مهدی دیغمی (مدیر واردات خودرو) پروژه وزارت صمت)، مهرداد خسروی (مدیرکل دفتر صنایع خودروسازی وزارتخانه) صامت)، کروش جدیثانی (رئیس مرکز امنیت داده ها و فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی)، سیدعلی امامی (معاون خدمات بازرگانی سازمان توسعه و تجارت ایران)، حمید محلهایی (مدیرکل دفتر خدمات فنی مهندسی وزارت ایمنی) در روز هشتم مهر در ماه ۱۴۰۳ در دفتر مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی برگزار شد، در نهایت تصمیم نهایی در خصوص واردات خودرو جانبازان (به صورت انفرادی) گرفته شد.

بر اساس دستور کار منتشر شده این جلسه:

۱- با توجه به اینکه مرجع اطلاع رسانی اسامی و درصد جانبازان معزز (ارائه شده توسط سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران) بوده و مبنای سامانه جامع بازرگانی وب سرویس دریافتی از بنیاد شهید و امور ایثارگران می باشد. لذا تخصیص سهمیه به صورت سیستمی و بر اساس وب سرویس مذکور انجام می شود. (انجام توسط رئیس مرکز اطلاعات و فناوری اطلاعات و حراست/ زمان اقدام: ۱۹ مهر ۱۴۰۳)

۲- شرکت های ارائه دهنده خدمات پس از فروش موظفند در ارائه خدمات به «اشخاص حقیقی» متقاضی واردات خودرو (سربازان) همکاری لازم را داشته باشند. مهر ۱۴۰۳)

۳- با توجه به درخواست ایثارگران محترم مراجعه کننده به وزارت صنعت، معدن و تجارت، استعلامات لازم در خصوص درصد و اولویت جانبازی توسط سازمان توسعه و تجارت و بنیاد شهید و امور ایثارگران و اقدام لازم انجام خواهد شد. گرفته خواهد شد. . (انجام توسط معاونت خدمات بازرگانی سازمان توسعه و تجارت/ زمان اقدام: ۱۰ مهر ۱۴۰۳)

۴- با توجه به اینکه نوع ارز خودروهای جانبازان سرافراز صرفاً «ارز خودصادراتی و غیره» است، باید در سامانه جامع تجارت تنها امکان انتخاب این دو گزینه وجود داشت. (مجری دفتر مقررات صادرات و واردات تنظیم نامه ها و ابلاغیه ها و رئیس مرکز امنیت و داده ها و فناوری اطلاعات/ زمان اقدام: ۱۰ مهر ۱۴۰۳)

۵- به منظور احراز بند ۴ صورتجلسه فوق با نماینده بانک مرکزی در دفتر مشاور وزیر و مدیرکل دفتر وزیران جلسه ای ترتیب داده و تشکیل شود. (مشاور اجرایی وزیر و مدیرکل دفتر وزارتی/زمان اقدام: ۹ مهر ۱۴۰۳)

۶- هنگام احراز ثبت نام خودروها و ایثارگران معزز در سامانه جامع تجارت، «حجم موتور ۲۵۰۰ سی سی» نیز بررسی می شود. (مدیرکل دفتر صنایع خودرو/زمان اقدام: ۹ مهر ۱۴۰۳)

۷- جلسه با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس سازمان استاندارد، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و رئیس سازمان محیط زیست در خصوص تسریع در امور اجرایی تشکیل شود. واردات خودروهای جانبازان سرافراز (سرپرست مشاور وزیر و مدیرکل دفتر وزارتی/زمان اقدام: در اسرع وقت)

۸- شرکت های واردکننده خودرو با تنوع بخشی به خودروهای وارداتی گروه ۲۵۰۰۰ یورویی همکاری کنند. (مشاور موقت وزیر و مدیرکل دفتر وزارتی/زمان اقدام در اسرع وقت)

۹- شرایط و ضوابط ارتباط سامانه به عهده متولی سامانه جامع تجارت خواهد بود و اجرای آن منوط به دریافت اطلاعات کامل و تأییدیه از مراجع ذیربط می باشد. در تعیین ارزش گمرکی (tsc) موضوع باید بررسی و با همکاری گمرک جمهوری اسلامی ایران نسبت به برقراری ارتباط سامانه اقدام لازم صورت گیرد. (مجری دفتر مقررات صادرات و واردات و رئیس مرکز داده ها و فناوری اطلاعات و امنیت و همچنین معاون خدمات بازرگانی سازمان تجارت و توسعه/ زمان اقدام ۱۰ مهر ۱۴۰۳)

لازم به ذکر است اخیرا مهدی ضیغمی – مدیر پروژه واردات خودرو وزارت صنعت، معدن و تجارت – تاکید کرده بود که بخش قابل توجهی از پرونده های ایجاد شده در سامانه شخصی جانبازان به ثبت سفارش تبدیل شده است. همچنین ۶۰۰۰ پرونده خودروهای جانباز تعیین تکلیف شده و تعداد قابل توجهی از این خودروها وارد کشور شده است.

وی خاطرنشان کرد: اختلال در سامانه ایثارگران در ثبت سفارش های شخصی و شرکتی به طور کامل برطرف شده و هم اکنون ثبت سفارش از طریق شرکت ها نیز آغاز شده است.

دیغمی از اقدامات شرکت ها برای واردات خودرو به بنادر و گمرکات کشور از هفته جاری خبر داد و گفت: ثبت سفارش خودروهای جانباز تا پایان آذرماه ۱۰ برابر می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا