بانک و بیمه

جزئیات جدید سامانه ارز تجاری| معرفی گروه‌های مشمول معاملات ارز تجاری

به گزارش افق میهن، اصغر بالسینی درباره راه اندازی رسمی سامانه ارزی مرکز مبادلات ایران گفت: سامانه ارزی مرکز مبادلات طلا و ارز ایران که اخیراً به طور رسمی آغاز به کار کرده است، قبلاً «مکرر» تست شده و از زمان آغاز به کار تست شده است. سوم آذر امسال به طور رسمی برای خرید و فروش ارز راه اندازی شد.

وی افزود: این سامانه سامانه ای است که معاملات در آن انجام می شود. این کشور شاهد تمامی فرآیندها از جمله تجارت، مرتب سازی و تطبیق و پس از تجارت بوده و در عین حال تعدادی از قابلیت های ارتباطی را با سایر سیستم ها توسعه داده است.

سخنگوی مرکز مبادلات ارزی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره نحوه عملکرد سامانه ارزی توضیح داد: در گام اول صادرکننده ای که ارز دارد، سفارش فروش خود را به بانک عامل ارائه می کند و بانک نیز وجود این مبلغ را تایید می کند. ارز؛ بنابراین زمانی که صادرکننده کالایی را صادر می کند، سیستم اطمینان حاصل می کند که این مقدار ارز حاصل از صادرات وجود دارد و در مقابل، واردکننده پس از ثبت سفارش و دریافت تخصیص معتبر، معادل ریالی آن را از طریق صرافی به حساب معاملاتی واریز می کند. بانک عامل بنابراین ریسک طرفین معامله در این بازار عملا از بین رفته و به صفر می رسد.

مکانیسم تجاری کلی سیستم پولی تجاری

بالسینی ادامه داد: در خصوص مکانیزم کلی معاملات ذکر این نکته ضروری است که صادرکننده حداقل قیمت مورد نظر خود را اعلام می کند و واردکننده حداکثر قیمت را اعلام می کند. در واقع فروشنده اعلام می کند که ارز خود را ارزانتر از یک نرخ مشخص نمی فروشد و خریدار نیز ارز مورد نیاز خود را با قیمت اعلام شده بالاتر خریداری نخواهد کرد. بنابراین، خرید و فروش (عرضه و تقاضا) که دوره مشترک نزدیک تری دارند با هم تطبیق داده می شوند و در واقع «ادغام سفارش ها» در طول جلسه معاملاتی رخ می دهد و متعاقباً تسویه حاصل می شود. به این ترتیب معادل ریالی ارز خریداری شده به حساب صادرکننده و ارز خریداری شده به حساب واردکننده واریز می شود.

وی افزود: بنابراین بدیهی است که قیمت نهایی روز معاملاتی وجود دارد که میانگین موزون کل معاملات روز می باشد و این قیمت مبنای قیمت اولیه و شروع معاملات فردا (مجموعه های معاملاتی) خواهد بود. قیمت فردا) یا در روز معاملاتی بعدی.

طرفین معاملات ارزی تجاری چه کسانی هستند؟

سخنگوی مرکز مبادلات گفت: این معاملات قبلا به عنوان ارز افراد و قراردادها شناسایی شده است. افراد در این سیستم دو دسته هستند. تامین کنندگان ارز و خریداران ارز. فروشندگان یا تامین کنندگان ارز کسانی هستند که با واگذاری سهمیه صادراتی خود به تعهدات صادراتی خود عمل کرده اند. از سوی دیگر، خریداران یا متقاضیان ارز کسانی هستند که قبض تخصیص ارز نشان دهنده محل تحویل ارز، مرکز مبادلات ارز و طلای ایران باشد.

وی در خصوص فرآیند جدید در نظر گرفته شده در این سامانه خاطرنشان کرد: نکته مهم در این زمینه این است که در این سامانه صادرکننده و واردکننده حضوری حضور ندارند بلکه از طریق قرارداد نمایندگی با بانک عامل یا کارگزار این امر به تشخیص خودشان انجام می شود. این بانک ها به نمایندگی از صادرکنندگان و واردکنندگان اقدام به خرید و فروش ارز می کنند.

سخنگوی مرکز مبادلات ایران ادامه داد: بر اساس ساز و کار این سامانه، خریدار باید معادل ریالی را پیش پرداخت کرده باشد. از سوی دیگر صادرکننده یا عرضه کننده ارز اقرار می کند که ارز اظهار شده را در مقصد صادراتی خود دارد. سپس بانک عامل اطمینان حاصل می کند که ارز مورد ادعای ناشر موجود است. به این ترتیب نقش بانک ها در دو طرف معامله پررنگ می شود و این جنبه موجب امنیت بیشتر تعهدات طرفین می شود.

گروه های مشمول معاملات ارز تجاری

بالسینی در خصوص گروه های مشمول این بند نامه جدید اعلام کرد: از سوم دی از این ماه صادرکنندگانی مانند روان کننده ها، لبنیات و شیرخشک، کربن سیاه و دوده، خشکبار، آبزیان، گیاهان دارویی (از جمله زعفران)، تاروبر، سیمان کلینکر و کشتیرانی موظف به تامین ارز در این سامانه و خارجی هستند. متقاضیان ارز شامل واردکنندگانی مانند گوشی موبایل، لپ‌تاپ، تبلت، ماشین‌های صنعتی، موز و ادویه جات هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا