ترندهای روز

جلیلی شب گذشته عصبی و پراسترس بود؟

پایگاه خبری تحلیلی افق میهن (irtahlil.com):

رحمان قهرمان پور، تحلیلگر افق میهنات و سیاست خارجی در روزنامه دنیای اختصار نوشت: سعید جلیلی در مناظره روز دوشنبه باز هم نتوانست آرای مردد را جذب کند و نتوانست پیام روشنی به آنها بدهد. دفاع وی از فیلترینگ و همچنین مخالفت وی با برجام، تأثیر منفی بر جایگاه وی در میان آرای مشکوک دارد.

او در این مناظره باز هم تصویر یک کارشناس را بازتولید کرد و در بازتولید چهره یک رئیس جمهور مقتدر موفق نبود.

آیا جلیلی دیشب عصبی و استرس داشت؟

نداشتن کاریزما و اقتدار مهمترین نقطه ضعف جلیلی در مناظره تلویزیونی بود. اما مدیکیان توانست قدرتمندتر از جلیلی ظاهر شود و این بزرگترین امتیاز او بود. آزاد شدن نسبی انرژی پزشکان در پایان مناظره حاصل مناظره های دو نفره بود. علاوه بر این، در حمله به جلیلی، پزشکان تلاش کردند تا اصول و موازین اخلاقی را زیر پا بگذارند. جلیلی وارد پوسته دفاعی شد و زبان بدنش حکایت از استرس و فشار داشت و نشان داد جلیلی در حمله هم خوب عمل نمی کند.

مسیر فعلی مسابقه به نفع پزشکان است با این توضیح که مدل افزایش رای ایشان ناگهانی و قطبی نیست، بلکه نتیجه تکانه های مستمری است که به دست می آورد و این شبیه مدل پیروزی آقای خاتمی است. در سال ۱۹۷۶. شرایط برای مبارزات افق میهناتی جلیلی دشوارتر شده است. او حرکت موفقی در جهت جلب آرای مردد انجام نداد. هر چند که شاید در جلب آرای اصولگرایان که به قالیباف رای داده بودند، موفقیت چندانی نداشت. اما پزشکان در جلب آرای بیشتر از تحریم کنندگان و حفظ آرای خود در بین بلاتکلیفان موفق تر بودند.

امروزه حمایت از چهره های سرشناس برای هر دو کمپین مهم است. اگر اصلاح طلبان برجسته از پزشکان حمایت کنند، شتاب او تقویت می شود و حمایت برخی اصولگرایان معتدل و برجسته از جلیلی نیز می تواند جایگاه او را تقویت کند. بر اساس معادلات کمپین رقابت فعلی نزدیک نیست، اما ممکن است هیاهوی گاز پزشک در دو روز گذشته تأثیر منفی بر رای او در میان بلاتکلیف ها داشته باشد. اظهارات پزشکان در ابتدای مناظره مبنی بر صحت این شایعه مهم و تاثیرگذار بود. اگر جلیلی در مناظره اول به سمت آرای مردد می رفت شاید فاصله خود را با پزشکان کم می کرد اما این اتفاق نیفتاد. اما قدرت رسانه ای ستاد جلیلی که با اضافه شدن تیم رسانه ای سایر کاندیداها قویتر شده است، متغیر مهمی است.

یعنی می تواند بسیاری از عملیات های مضر علیه پزشکان را طراحی و اجرا کند. این تخریب ها می تواند روی آرای بلاتکلیف موثر باشد. اما باید توجه داشت که تغییر رفتار و آرای مردم در یک هفته کار ساده ای نیست. این بدان معناست که برخلاف سال ۲۰۰۴، شاهد انتقال گسترده آرای مردد در دور دوم نخواهیم بود. چون در دور اول رقابت اصلی بین سه نفر بود نه شش نفر.

تنها نحوه توزیع آرای قالیباف در دور دوم است که می تواند ابهاماتی در انتقال آرا ایجاد کند. از نظر ستاد افق میهناتی هیچ یک از دو نامزد نمی توانند صددرصد آرای او را به خود اختصاص دهند. اما به دلیل تمرکزگرایی سیاسی پزشکان و قالیباف، برداشت او از پایگاه رای قالیباف کمی بالاتر از جلیلی خواهد بود. در این صورت حفظ رای مردد و جلب آرای تحریم، راهبرد اصلی پیروزی پزشکان خواهد بود.

از طرفی افزایش حضور در دور دوم بیشتر به نفع پزشکان است تا جلیلی. از آنجایی که سیاست نظام افزایش مشارکت است، بعید است که کمپین جلیلی بتواند استراتژی کاهش مشارکت را با موفقیت اجرا کند. تنها امید آنها تاثیرگذاری بر آرای مردد در شهرهای کوچک و روستاها است و این کار محدودیت های خاص خود را دارد. به عنوان مثال، تجربه نشان می دهد که حمایت آشکار نهادها از یک نامزد معمولاً نتیجه معکوس دارد. زیرا نامزد را به عنوان حامی وضع موجود نشان می دهد. آن هم در شرایطی که مردم عموماً خواهان تغییر وضعیت موجود در غیاب رئیس جمهور هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا