بانک و بیمه

حذف بی بهانه بیمه کارگران ساختمانی

به گزارش افق میهن، اسعد صالحی، عضو هیأت مدیره کنفدراسیون عالی اصناف کشور و نماینده کارگران ساختمانی در گفت وگویی در خصوص بیمه کارگران ساختمانی گفت: از سال ۱۳۸۵ پس از اجرای بیمه کارگران طبق قانون، حدود ۹۵۰ هزار کارگر ساختمانی مشمول بیمه اجتماعی شدند، در حالی که در این سال ها منابع بیمه اجتماعی حدود ۳۰۰ هزار کارگر قطع شد و تعداد کارگران بیمه شده اجتماعی بیش از آن کاهش یافت ۷۰۰ هزار نفر در حالی که تعداد کارگران ساختمانی فعال در کشور حدود ۷۰۰ هزار نفر است.

وی ادامه داد: بنابراین با کاهش منابع بیمه ای، نه تنها تعداد کارگران بیمه شده کاهش یافته است، بلکه خطر انصراف از بیمه برای همین تعداد شاغل نیز وجود دارد که بیمه شده اند. که بسیاری از کارگران حتی در لیست بیمه نیستند و در نوبت هستند، اکنون ماده ۲ قانون کار کارمندی را تعریف می کند و مشمولان قانون کار باید هر چند بیمه شده باشند، در حالی که کارگران ساختمانی ۶-۷ درصد نیروی کار کشور آرایش می کنند، اما هنوز با چالش بیمه مواجه هستند.

نماینده کارگری شورای عالی کشور افزود: سازمان بیمه اجتماعی می گوید باید برای بیمه کارگران ساختمانی اعتباری تخصیص یابد. طی سه سال گذشته با بررسی کارشناسی و کار با همکاری کمیسیون اجتماعی شورای اسلامی و اتحادیه های صنفی، طرحی را اتخاذ کردیم که متأسفانه به رأی گذاشته نشد. تغییرات ایجاد شده است، اما کافی نیست. اصلاحیه ماده ۵ قانون بیمه کارگران ساختمانی با جنجال های فراوان به مجلس یازدهم رسید و در نهایت مقرر شد این نرخ از ۱۵ درصد به ۲۵ درصد افزایش یابد تا اعتبار مورد نیاز بیمه کارگران از محل تامین اجتماعی به تامین اجتماعی اختصاص یابد. مالیات های محلی، اما این اصلاحیه موفق به تامین اعتبارات لازم برای تامین اجتماعی کارگران شاغل در بخش ساختمان نشد و همچنان در انتظار ورود به چرخه پرداخت بیمه هستند.

وی خاطرنشان کرد: بیشترین حوادث ناشی از کار در صنعت ساختمان با ۴۶ درصد به وقوع پیوسته است. بهترین راه حل برای حل چالش رفع مشکلات بیمه کارگران ساختمانی. کارگران ساختمانی مطمئن ترین پرداخت کنندگان بیمه هستند و امیدواریم با همت شورای اسلامی، اتحادیه ها و انجمن های کارگری این مشکل حل شود.

صالحی گفت: کارگر ساختمانی قصه غم انگیزی شده و بین دولت و مجلس ایستاده است. به بهانه الکی بیمه ۷ درصد جمعیت شاغل کشور قطع شده، هیچکس پاسخگوی این موضوع نیست و به این قشر ظلم می شود.

نماینده کارگری شورای عالی کار با نگاهی به مشکلات بی شمار کارگران ساختمانی گفت: کارگران ساختمانی از مناطق سردسیر به مناطق جنوبی مهاجرت می کنند تا بتوانند در آنجا کار کنند. در جنوب کشور، کارگران می توانند از ساعت ۱۸ شروع به کار کنند و بازرسانی که در ساعات اداری به ساختمان مراجعه می کنند، نمی توانند آنها را ببینند و آنها را تایید نکنند.

وی ادامه داد: تا سال ۱۴۰۱ ۱۵ درصد عوارض شهرداری برای بیمه کارگران ساختمانی از کارفرمایان اخذ می شد. پس از آن قانون ۴ درصد حداقل دستمزد به ازای هر متر زیربنا به تصویب رسید که اعتبار آن یک سال بیشتر نبود و در کمیسیون اجتماعی اصلاح و تصویب شد. اما در دادگاه علنی شکست خورد و همان قانون از ۱۵ درصد به ۲۵ درصد افزایش یافت که جوابگو نیست.

صالحی گفت: در یکی از بندها آمده است که کارگران ساختمانی بر اساس منابع تامین اجتماعی بیمه شوند که عملا دست همه کارگران را بسته است. ما مقید به قانون نیستیم و نباید سهمیه داشته باشیم. بلکه کارمندی که مشمول قانون کار است باید بیمه شود. امروز ۴۰۰ هزار کارگر فاقد بیمه هستند. مجلس باید این قانون را بازنگری کند و بیمه کارمندان را محدود نکند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا