اخبار اقتصاد ایران

حریری: ریال را تضعیف می‌کنند بعد منت فاصله قیمت انرژی با جهان را سر مردم می‌گذارند

رئیس اتاق بازرگانی ایران -چینا معتقد است که هرگونه دستکاری در هر نیت ، حتی کاهش مصرف انرژی ، به سرعت معیشت مردم را تضعیف می کند و باعث سقوط طبقه متوسط ​​بیشتر می شود.

مجید رضا هاریری ، رئیس اتاق بازرگانی ایران -چین در گفانگو ، گفت: “انرژی در ایران باعث شده است که قطع برق متوالی به یک واقعیت روزمره در کشور تبدیل شود.” این کار به جایی رسیده است که وزیر انرژی از ظرفیت نیروگاه نیروگاه کشور صحبت می کند و بنابراین می خواهد القا کند که اگر برق وجود داشته باشد ، هیچ ارتباطی با دولت یا مقامات ارتباطات ندارد. با این حال ، برآورده کردن نیازهای اساسی و زیرساخت های مورد نیاز قانون اساسی یکی از وظایف دولت است. در عین حال ، برخی از دولتمردان و حتی اقتصاددانان به هدر رفتن مردم و مصرف زیاد انرژی اشاره می کنند ، اما منتقدین این اظهارات را رد می کنند.

به طور کلی ، این تصور که در ایران با میزان فقر بیش از ۵ ٪ افراد نسبت به امارات ، قطر یا Türkiye مصرف کننده تر است ، شک های زیادی وجود دارد. اگر ما فقر را تأمین نیازهای اساسی بدانیم ، جامعه ای که از هر سه سه مورد زیر خط فقر باشد ، بحران مصرف نخواهد بود. امروزه ، در برخی از کشورهای غربی ، اصطلاح مصرف گرایی استفاده نمی شود ، نه جوامعی مانند ایران ، که دائماً در تلاش برای کاهش مصرف حتی در بین غذاها است. علاوه بر این ، ایران یکی از کشورهای نابرابر با ضریب جینی ۴.۳ محسوب می شود ، و اگر مصرف گرایی وجود داشته باشد ، نه در بین عموم مردم بلکه در بین صاحبان ثروت افسانه ای.

در همین راستا ، مجید رضا هاریری ، رئیس اتاق بازرگانی ایران -چینا ، رد کرد که مردم ایران نسبت به سایر کشورها در زمینه انرژی از نظر انرژی زیادی دارند. “با این حال ، من فکر می کنم نکته این نیست که آیا ایرانیان بسیار مصرف شده یا مصرف کم مصرف هستند ، مشکل این است که وقتی نعمت وجود دارد ، فقط با تأکید مصرف نمی شود.”

وی گفت: “هنگامی که مصرف کافی ایجاد نمی کند ، باید همزمان تولید را افزایش دهد.” در حالی که راندمان نیروگاه ما نیز بسیار کم است ، خطوط توزیع و انتقال به شدت دشوار است و در نهایت انرژی زیادی قبل از رسیدن به مصرف کنندگان در همان مراحل هدر می رود. “با این حال ، مصرف کننده نهایی مجبور به استفاده از تجهیزاتی است که به دلیل فقر عمومی کشور بسیار مصرف می شود ، و این باعث افزایش مصرف می شود.”

بخش خصوصی گفت: “دولت ترجیح می دهد تا به مصرف کننده خانه فشار بیاورد.” اگر این فشارها کار کنند و یک سوم این بخش ذخیره شود ، در نهایت مصرف برق را کاهش می دهد. “اگر دولت به افزایش بهره وری و بهبود صنعت برق و خطوط انتقال برود ، نرخ پس انداز به مراتب بیشتر خواهد بود.”

حریری مصرف انرژی بالا در صنعت را به بهره وری کم انرژی در این بخش مربوط می کند و معتقد است که با ترویج فناوری تولید صنعتی و افزایش بهره وری می تواند به طور چشمگیری مصرف برق را کاهش دهد.

مردم به دولت یارانه می دهند ، نه برعکس

رئیس اتاق بازرگانی ایران -چینا مفهوم “یارانه های پنهان” را رد کرد: “اگر کسی یارانه در این کشور باشد ، این دولت نیست بلکه افرادی که یارانه ای از مقامات ناکارآمد کشور و آژانس های اجرایی را دارند. افرادی که کمتر از ۲ دلار کار می کنند (پایین ترین نرخ دستمزد ما در مقایسه با ۲ درصد از جهان) نباید در World Prices بی احترامی باشد.” این ، از یک طرف ، ارزش ریال را تضعیف می کند و از طرف دیگر شکاف بین قیمت های جهانی و داخلی از ۵ میلیون ایرانی. “

حریری یادآوری کرد که یک دهه پیش ۴ دلار به ازای هر دلار و ماه گذشته به بیش از ۴۰۰۰ تومان رسیده بود ، سیستم حاکم بر اوضاع فعلی بود.

وی ادامه داد: “متأسفانه ، برخی از دوستان و متخصصان دائماً بر افزایش قیمت ها تأکید می کنند.” بیایید تصور کنیم که دولت در یک عمل ناگهانی میزان برق و بنزین را دو برابر کرده است ، تضمین می کند که آنها دیگر نرخ ریال را تضعیف نمی کنند و در هر کجا که کسری بودجه داشته باشند ، اقدامات تورمی را انجام نمی دهند؟ آنها چنین تعهدی را انجام نمی دهند و در عمل وضعیت فعلی در یک یا دو سال ، دلار ممکن است به ۶۰۰۰ دلار برسد و دولت می تواند دوباره “یارانه پنهان” را به دست آورد. “

وی گفت: “کشش قیمت یک اصل مهم در بازار است و آنها نباید به گونه ای قیمت گذاری کنند که مردم نتوانند نیازهای اساسی مانند مسکن ، غذا ، پوشاک ، آموزش و سلامتی را برآورده کنند.” “ما باید این مشکل را یک بار به صورت بنیادی حل کنیم و قیمت های گرامری و حمله معیشت و معیشت مردم را متوقف کنیم.”

این شکاف کلاس محصول سیاست های تصمیم گیرندگان است

حریری ، با اشاره به اینکه نفت در ایران ملی است و متعلق به مردم است ، نه به دولت ، توضیح داد: “مشکل اصلی ما توزیع ناعادلانه ثروت است که کشور ما را در شاخص ضریب جینی نشان می دهد. شکاف کلاس دیگری که امروز می بینیم ، محصول عملکرد مسئولان کشور است ، نه این که بیش از حد و هدر رفتن کارآیی مردم را افزایش می دهد.” آسیب اصلی این دستکاری ها ، نه صاحبان سرمایه بزرگ و مرفه. “

حریری تأکید کرد: “ما نه تنها باید به منافع شخصی خود اهمیت دهیم و منافع مردم و کشور را در نظر بگیریم.” تبعیض و بی عدالتی باعث بی ثباتی می شود که به هزینه همه به پایان می رسد. “برخی از آنها تحت عنوان اتاق بازرگانی و بخش خصوصی به عنوان مدافع اصلی گران قیمت تبدیل شده اند و این نشان می دهد که مشکلات کشور به چند لایه و چند بعدی تبدیل شده است.”

وی گفت: “در کشور ما ، آنها قیمت را تحت هر بهانه ای تغییر می دهند ، در حالی که در جهان است و قیمت فقط یکی از ده ها عواملی است که بر اقتصاد تأثیر می گذارد.” این یک مشکل بزرگ در کشور ما در کشور ما است. در کشور ما ، برخی از افراد دارای عزت نفس ادعا می کنند که در بازار کاملاً کارآمد هستند. بازار نهادی برای قربانی کردن معیشت مردم مقدس نیست ، اما بازار ابزاری است که باید آن را امکان پذیر کند. بازار ایران حداقل بازاری نیست که بتوانیم به آن اعتماد کنیم. در غرب نیز ، آنها نمی گویند که بازار به تنهایی عاملی در پیشرفت است ، اما این در مورد یک بازار کارآمد است که این سیاست گذار باید رهبری کند ، اما در ایران ایده متعصبانه از بازار در بین برخی از اقتصاددانان مناسب و مناسب شکل گرفته است که هیچ تاثیری در کشور نداشته است. “

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا