حضور طالبان در نخستین کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل
طالبان در مسیر دیپلماسی سبز؛
اداره ملی حفاظت از محیط زیست افغانستان در شبکه اجتماعی X اعلام کرد که یک هیئت فنی برای شرکت در این نشست به باکو اعزام شده است.
گزارش کردن اخبار بورس به گزارش یورونیوز؛ طالبان برای اولین بار از زمان به قدرت رسیدن در افغانستان در سال ۲۰۲۱ در کنفرانس آب و هوای سازمان ملل متحد شرکت خواهد کرد. این کنفرانس که COP29 نام دارد، از روز دوشنبه در آذربایجان آغاز می شود و یکی از مهم ترین نشست های چندجانبه است که طالبان در آن شرکت می کنند، هرچند که این کنفرانس به طور رسمی از سوی جامعه جهانی به عنوان حکومت قانونی افغانستان به رسمیت شناخته نشده است.
اداره ملی حفاظت از محیط زیست افغانستان در شبکه اجتماعی X اعلام کرد که یک هیئت فنی برای شرکت در این نشست به باکو اعزام شده است.
مطیع الحق خالص، رئیس این اداره توضیح داد که هیأت از این کنفرانس برای تقویت همکاری با جامعه جهانی در زمینه حفاظت از محیط زیست و تغییر اقلیم استفاده خواهد کرد، نیاز افغانستان به دسترسی به مکانیسم های مالی مربوط به تغییر اقلیم و اقدامات مرتبط را بیان می کند. برای سازگاری و کاهش اثرات تغییرات آب و هوا مورد بحث قرار گرفته است.
کارشناسان به آسوشیتدپرس گفتند که تغییرات اقلیمی اثرات منفی زیادی بر افغانستان داشته و به دلیل موقعیت جغرافیایی و سیاستهای ضعیف آب و هوایی این کشور، چالشهای جدی ایجاد کرده است. حیات الله مشوانی، استاد علوم محیطی دانشگاه کابل می گوید: «تغییرات اقلیمی منجر به افزایش دما، کاهش منابع آبی و خشکسالی شده است و این امر تأثیر عمده ای بر فعالیت های کشاورزی دارد.» به تهدیدی جدی برای کشاورزی تبدیل شده و امنیت غذایی و معیشت مردم را به خطر می اندازد.
در ماه اوت، گروه بینالمللی نجات کودکان گزارشی را منتشر کرد که نشان میدهد افغانستان ششمین کشور آسیبپذیر جهان در برابر تأثیرات تغییرات آب و هوایی است، به طوری که ۲۵ استان از ۳۴ استان آن از شرایط خشکسالی شدید یا فاجعهبار رنج میبرند که بیش از نیمی از مناطق را تحت تأثیر قرار داده است. جمعیت تحت تاثیر
بر اساس این گزارش، افغانستان همچنین تا پایان سال ۲۰۲۳ دارای بیشترین تعداد کودکان آواره به دلیل بلایای آب و هوایی بوده است.
پروفسور عابد عرب زی از دانشگاه کابل گفت که این کنفرانس آب و هوا به افغانستان کمک می کند تا کمک ها و منابع بین المللی مورد نیاز برای رسیدگی به چالش های اقلیمی خود را دریافت کند. عرب زی افزود: افغانستان می تواند اقدامات و تعهدات اقلیمی خود را به جامعه جهانی روشن کند و شهرت بین المللی خود را بهبود بخشد.
پایان مقاله