اخبار اقتصاد ایران

خبر خوش دولت برای مرزنشینان

وزیر کار برنامه دولت را برای حمایت از مرزبانان اعلام کرد و گفت که دولت در تلاش است تا با روش های جدید از جمله تخصیص تسهیلات ویژه مرزی و بازگشایی مسیرهای مسدود شده ، قدم بردارد.

اگرچه بزرگترین مزیت استانهای مرزی تبدیل شدن به یک ترمینال صادرات است ، اما در سالهای اخیر مورد استفاده قرار نگرفته است زیرا این ظرفیت مطلوب و ارزشمند برای تأمین بازار فروش استفاده شده است.

توسعه تعاونی های مرزی به ایجاد پایانه های صادراتی ، استاندارد سازی معاملات مرزی ، کاهش انگیزه قاچاق و کمک به افزایش معیشت مرزی کمک می کند. منافع مرزبانان از این طریق ارائه نشده است و از طرف دیگر حرکات سازمان یافته کالاهای قاچاق از این معافیت و تسهیلات معاملات مرتبط با مرز به مرزبان ، سوءاستفاده و سود.

مرزبانان در توسعه روابط اقتصادی ، فرهنگی ، امنیتی و دیپلماتیک با کشورهای همسایه و منطقه تأثیرگذار هستند و باید با تقویت جامع به عنوان یک فرصت به دست آید. ایران با ۲ کیلومتری مرز آبی و زمین و همسایگی با نه کشور و ارتباط با آب آزاد ، موقعیت استراتژیک خوبی دارد و بنابراین ، وجود مرزبان به عنوان یک پتانسیل عظیم باید بهینه شود.

کارشناسان معتقدند که توسعه تعاونی های مرزی به ایجاد پایانه های صادراتی ، استاندارد سازی معاملات مرزی ، کاهش انگیزه قاچاق و کمک به افزایش معیشت مرزی کمک می کند.

در همین راستا ، احمد میداری ، وزیر همکاری ، کار و رفاه اجتماعی ، برنامه دولت را برای حمایت از مرزبانان و مناطق محروم اعلام کرد و گفت که دولت در تلاش است تا پیشنهادات و راه حل های محلی را برای حمایت و توانمندسازی مناطق و مناطق محروم شناسایی کند. به عنوان مثال ، در شمال شرقی کشور ، برخی از مسیرهای راهنمایی و رانندگی را که توسط Corona مسدود شده بود ، بازگشایی کنید.

وی افزود: “تخصیص تسهیلات بانکی برای مرزبانان مرزی یک برنامه دیگر دولتی است. اکنون این تسهیلات به شکل استانی پرداخت شده است ، اما اکنون ما در حال برنامه ریزی برای اختصاص سهم بیشتری از منابع بانکی و اعتبارات بر اساس جمعیت مرزی هستیم. هدف این است که عدالت جغرافیایی را افزایش داده و از کسانی که در مناطق مرزی زندگی می کنند حمایت کنیم.”

وزیر تعاونی ها ، کار و رفاه اجتماعی همچنین گفت که دولت در حال بررسی این نوع حمایت برای جبران برخی از خسارت های مناطق مرزی است. البته این مورد توسط وزارت کشور دنبال می شود و ما این پیشنهادات را جمع می کنیم و آن را برای رفع موانع به دولت ارسال می کنیم.

براساس گزارش ها ، تعاونی های مرزی نه تنها شیوع بازار و تجارت را ارتقا می بخشند ، بلکه به تأمین معیشت به وفور و با قیمت مناسب در بازار نیز کمک می کنند.

پیش از این ، هنگام ارائه برنامه خود به پارلمان ، میانه بر لزوم استفاده از ظرفیت تعاونی های مرزی برای برقراری ارتباط با کشورهای همسایه ، به ویژه برای خنثی کردن تحریم های ظالمانه و تأمین شرایط اتحاد و تعاونی ها در عرصه بین المللی تأکید کرد.

در روزهای اخیر ، “برنامه ملی تجارت و زندگی تجاری و اشتغال پایدار در مناطق مرزی” جلسه ای برگزار کرد و معاون رئیس جمهور عبدالکریم حسینزاده بر لزوم توجه جدی به شهرها و مناطق مرزی در سیستم برنامه ریزی تأکید کرده است.

به گفته وی ، مناطق مرزی باید به جای حاشیه های سیستم توسعه ، در زمینه تصمیمات بزرگ قرار بگیرند و دولت چهاردهمین کاملاً آماده تدوین و پیاده سازی بسته های پیشنهادی برای مناطق مرزی است.

براساس گزارش ها ، تعاونی های مرزی نه تنها بازار و تجارت را ارتقا می بخشند ، بلکه به تأمین معیشت در بازارهای فراوانی و مقرون به صرفه نیز کمک می کنند و مردم می توانند از این طریق نیازهای خود را برآورده کنند.

مطمئناً بخشی از صادرات غیر نفتی کشور به دلیل تعاونی های مرزی است.

به گفته ایسنا ، نقش تعاونی های مرزی در محافظت و محافظت از مرزها ، حفظ امنیت منطقه ای و مرزی ، جلوگیری از ورود قاچاق و تنظیم بازار کالاها بسیار مؤثر و مهم است. بنابراین ، دولت به دنبال ایجاد سیاست های این زمینه است تا فعالیت مرزبانان به طور فزاینده ای رونق بگیرد و مشکلات مبادلات مرزی باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا