بانک و بیمه

خدمت بانکها به کارمندان و کارکنان خود!| شرکت ها و مراکز تولید با 40 درصد ظرفیت کار می کنند

بازار؛ گروه بانک و بیمه: الزام قانونی بانک ها به انتشار اطلاعات مربوط به اعطای اعتبار به افراد، شرکت ها و بنگاه های تجاری و غیره، توانایی بانک ها را در اعطای وام و اعتبار، با توجه به اینکه منابع بانکی به چه شکل و به چه کسانی باید پرداخت شود، محدود می کند. بر اساس تحلیل آمارهای اعتبارات بانکی منتشر شده از سوی بانک مرکزی، بانک های خصوصی و دولتی از ابتدای سال جاری تا پایان پاییز در مجموع بیش از ۳۲۰ میلیارد تومان وام و تسهیلات به آنها ارائه کرده اند. افراد و شرکت های تابعه پرداخت کرده اند.

با توجه به منابع هنگفت، این سوال مطرح می شود که چرا امروزه اکثر بانک ها از رسالت خود در ارائه خدمات به مردم فاصله گرفته اند و تنها به فکر کسب سود با منابعی هستند که در اختیار دارند، مثلا در پرداخت وام، تسهیلات را در اولویت قرار می دهند. نیازهای مالی و سرمایه در گردش شرکتهای تابعه آنها. از سوی دیگر، بسیاری از متقاضیان واقعاً نیازمند که می خواهند وام کوچک ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومانی دریافت کنند، با مراجعه به شعب بانک ها، مجبور می شوند با وجود هزار و یک مانع، ناامیدانه آنها را ترک کنند. چهره بانک مدیر بانک

به نظر می رسد نظام بانکی بر این اساس استوار است که هنگام پرداخت وام و تسهیلات، ابتدا به فکر افراد و شرکت های موجود در پرتفوی خود باشد، چرا که داده های بانک مرکزی مجموع تسهیلات اعطایی ۲۲ بانک و موسسه اعتباری را نشان می دهد. شرکت آنها تا پایان آذرماه امسال به ۳۲۱ هزار و ۴۴۲ میلیارد تومان رسید

شرکت های زیر گروه در هنگام تامین مالی سرمایه گذاری ها توسط بانک ها ترجیح داده می شوند!

اگرچه فعالیت بانک ها در جهت بهبود وضعیت اقتصادی و توسعه کشور را نباید نادیده گرفت و خدمات مثبت آنها در تسهیل امور مردم همواره به خوبی محسوس و ملموس است، اما در حوزه وام و تسهیلات بدیهی است که داس بانکی سیستم مبتنی بر این باعث شد که در هنگام پرداخت وام و تسهیلات ابتدا به فکر افراد و شرکت های موجود در سبد خود باشد. بر اساس آمارهای بانک مرکزی، مجموع تسهیلات اصلی ۲۲ بانک و مؤسسه اعتباری به شرکت های خود تا پایان آذرماه امسال به ۳۲۱ هزار و ۴۴۲ میلیارد تومان رسید.

این در حالی است که برخی بانک ها هنوز آمار اعتباری خود را منتشر نکرده اند. این در حالی است که طبق گزارش های موجود، بانک آینده همچنان رکورددار بیشترین تسهیلات پرداختی به اشخاص مرتبط است. پس از این بانک، بانک های شهر، ملا، پاسارگاد، گردشگری، ایرانزمین و ملت از بزرگترین وام های پرداختی به اشخاص مرتبط هستند. از سوی دیگر، بانک های خاورمیانه، صنعت و معدن، سپه و کرابهان کمترین میزان وام را به اشخاص وابسته خود پرداخت کردند. سایر بانک‌ها در زمینه ارائه تسهیلات به افراد یا شرکت‌های موجود در سبد سرمایه‌شان، کم و بیش در انتهای بسته هستند.

پرداخت وام به خود بانک ها اقدام درستی نیست و طبق قوانین و مقررات رویکرد اشتباهی است، اما متاسفانه اکثر بانک ها در این مسیر حرکت می کنند و منابعی که باید در اختیار بخش تولید و فعالان اقتصادی قرار گیرد. اقتصاد کشور به شهروندان و شرکت های خود منتقل می شود

پرداخت وام به بانک ها اقدام مناسبی نیست

ابراهیم بهادرانی، اقتصاددان در گفتگو با “افق میهن” وی با اشاره به عملکرد بانک ها در اعطای تسهیلات و تاثیر آن بر توسعه اقتصاد کشور و تامین نیازهای مردم، گفت: در اینکه بانک ها امکان فعالیت های اقتصادی را فراهم می کنند شکی نیست اما سیاست ها و برنامه ریزی هایی را انجام می دهند که امکان پذیر است. سیستم بانکی فاقد توان لازم برای تامین آن است. متقاضیان نیازی به وام و تسهیلات ندارند. به عنوان مثال در حال حاضر طرح رد دیون فشار زیادی به سیستم بانکی وارد می کند در حالی که بانک باید منابع لازم را داشته باشد و مردم نیز نزد بانک ها سپرده گذاری کنند.

وی با بیان اینکه در چنین شرایطی اغلب بانک ها برای سرپا ماندن، بخشی از منابع بانکی را به صورت تسهیلات به شرکت های تابعه خود واگذار می کنند تا از این طریق با بازگرداندن سرمایه درآمد کسب کنند، افزود: پرداخت خود بانک ها اگرچه اقدام درستی نیست و بر اساس قوانین و مقررات رویکردی اشتباه است، اما متأسفانه اکثر بانک ها به این سمت می روند و منابعی که باید در اختیار بخش تولیدی و فعالان اقتصادی برای توسعه باشد. اقتصاد کشور، پیامدهای آنها افراد و شرکت ها برای ایجاد شغل، پیشرفت و رفاه به یکدیگر می پیوندند.

اکثر بنگاه های تولیدی، خدماتی و اقتصادی به دلیل کمبود سرمایه و منابع در حال حاضر با ۴۰ درصد ظرفیت فعالیت می کنند و به منابع نیاز مبرم دارند، این در حالی است که بانک ها بیشتر تسهیلات را به شرکت های تابعه خود می دهند.

به دلیل کمبود منابع برای توسعه، شرکت ها و مراکز تولیدی با ظرفیت ۴۰ درصد فعالیت می کنند

این کارشناس اقتصادی در ادامه توضیح داد: فلسفه وجودی بانک ها این است که سپرده ها را جذب کرده و در قالب وام و تسهیلات در اختیار مردم قرار دهند. البته وضعیت سپرده‌ها در حال حاضر در بانک‌ها نیز به دلیل رشد نرخ تورم و کاهش ارزش پول ملی پس از اجرای سیاست‌ها است. زیرا افزایش نرخ ارز و غیره درآمد چندانی برای سپرده گذاران به همراه ندارد زیرا نرخ سود بانکی نسبت به نرخ تورم بسیار پایین است و مردم سعی می کنند سرمایه خود را به کالاهای دیگری مانند طلا و غیره که در اختیار دارند، تقسیم کنند. اگر شرکت ها در چنین شرایطی منابع خود را در اختیار شرکت های تابعه خود قرار دهند، می توان گفت که این رویکرد به نفع اقتصاد کشور نیست.

بهادرانی افزود: اکثر بنگاه های تولیدی، خدماتی و اقتصادی به دلیل کمبود سرمایه در گردش و کمبود منابع لازم در حال حاضر با ۴۰ درصد ظرفیت فعالیت می کنند و به منابع نیاز مبرم دارند، منابعی که به طور معمول به صورت استقراض و تسهیلات از محل تامین می شود. بانک ها در شرایطی که اکنون بانک ها بیشتر وام ها را به شرکت های زیرمجموعه خود می دهند، دست فعالان اقتصادی و بخش های تولیدی و خدماتی در بحث استقراض و استقراض خالی مانده است. پدیده ای که کارآمدی نظام بانکی را زیر سوال می برد. در چنین شرایطی ظاهراً بانک مرکزی و نهادهای نظارتی باید به کنترل و نظارت بر وام های پرداختی توجه داشته باشند تا بانک ها به جای پرداخت وام و تسهیلات به شرکت های تابعه، به فکر تولید و اقتصاد کشور باشند.

بر اساس این گزارش، بر اساس گزارش های موجود، بانک های خصوصی و دولتی از ابتدای امسال تا پایان ماه اعزاز در مجموع بیش از ۳۲۰ هزار میلیارد تومان وام و تسهیلات به افراد و شرکت ها پرداخت کرده اند. نمونه کارها تعداد زیادی که با این تعبیر بانک ها به نفع خود کار می کنند و پرداخت تسهیلات را در اولویت رفع نیاز شرکت های تابعه خود می دانند. از سوی دیگر، دسترسی کارکنان بانک ها به وام های بانکی آسان تر است و میزان تسهیلات پرداختی به کارکنان بانک ها بسیار بیشتر از عموم جامعه است. در چنین شرایطی بانک مرکزی باید این مهم را مورد بازنگری قرار دهد تا بانک ها بر اساس قانون و مقررات تعریف شده عمل کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا