خروج شرکت های آمریکایی از چین با آمدن ترامپ
به گفته خبرگزاری تاسنیم که توسط فایننشال تایمز ذکر شده است ، در حالی که تنش های ژئوپلیتیکی با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید ، تعداد بی سابقه ای از شرکت های آمریکایی در چین برای تغییر بخشی از مغازه های خود در خارج از کشور یا قبلاً این کار را انجام داده اند. شما این روند را شروع کردید.
نتایج حاصل از بررسی سالانه اتاق بازرگانی آمریکا در چین (AMCHAM چین) نشان داد که ۳۰ درصد از پاسخ دهندگان منابع جایگزین کالاها را مورد بررسی قرار داده و سال گذشته شرکت های تولیدی را در خارج از چین جابجا کردند. این تعداد در مقایسه با سال ۲۰۲۰ دو برابر شده است.
مایکل هارت ، رئیس اتاق بازرگانی آمریکا در چین ، گفت: “من هیچ دلیلی نمی بینم که سرمایه گذاری های دو جانبه در چند سال آینده افزایش یابد یا زنجیره های عرضه خود را با سرمایه گذاری در جای دیگر تغییر دهد.
وی افزود: اگر من مسئولیت سیاست سرمایه گذاری چین را بر عهده داشتم ، قطعاً نگران خواهم بود. “
براساس این گزارش ، شرکت های آمریکایی و چینی در حال آماده سازی عواقب سیاست تجارت محافظ ترامپ هستند.
اگرچه رئیس جمهور جدید ایالات متحده جدی ترین تهدیدات خود را ، از جمله ۶۰ درصد آداب و رسوم در واردات چینی ، نداشته است ، اما وی اظهار داشت که واشنگتن می تواند از اول فوریه ۱۰ درصد آداب و رسوم را بپردازد ، مشروط بر اینکه مواد اولیه مواد مخدر را محدود کند. متوقف کردن فنتانیل
ترامپ همچنین به مقامات آمریكا دستور داده است كه تجارت با چین را بررسی كنند ، از جمله زنجیره های تأمین كه از سایر كشورها برای دور زدن تعرفه استفاده می كنند.
نظرسنجی توسط اتاق بازرگانی ایالات متحده بین اکتبر و نوامبر نشان داد که ۴۴ درصد از شرکت هایی که جابجایی مشاغل خود را از چین به نام استرس های تجاری بین دو کشور به عنوان دلیل این امر در نظر می گیرند.
یکی دیگر از دلایل مهم “مدیریت ریسک” بود زیرا بسیاری از شرکت ها در تلاش برای تقویت زنجیره تأمین خود پس از بیماری همه گیر کرونا هستند.
هارت گفت: فکر نمی کنم سرعت این روند کند شود.
این بررسی نشان داد که کشورهای در حال توسعه آسیا هدف اصلی این شرکت ها است ، به طوری که ۳۸ ٪ از آنها به این کشورها منتقل می شوند. اقتصادهای توسعه یافته مانند ایالات متحده ، اتحادیه اروپا ، ژاپن و کره جنوبی نیز جذاب تر شده اند.
براساس این نظرسنجی ، احتمال تغییر فن آوری و گروه های تحقیق و توسعه بیشترین است که ۴۱ درصد آنها انتقال یا فکر کردن در مورد آن را دارند.
هم دولت بیدو و هم دولت اول ترامپ سعی در محدود کردن دسترسی چین به فن آوری های مترقی مانند تراشه ها و باتری های اتومبیل های برقی داشت ، در حالی که پکن با محدود کردن صادرات مواد معدنی حیاتی واکنش نشان داد. این مشکل حاکی از تشدید جنگ فناوری بین دو اقتصاد بزرگ جهان است.
پایان پیام/