خرید و نصب ۵ کیلو وات صفحه خورشیدی چیزی حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان برای یک خانوار هزینه دارد
“معاون برنامه ریزی معاون برنامه ریزی SATBA گفت:” پیش بینی مالی برای توسعه ۶۰۰۰ مگاوات انرژی تجدید پذیر مورد توجه قرار گرفته است ، و مصوبات مختلفی مانند از بین بردن موانع توسعه تجدید پذیر در پاییز توسط کابینه تأیید شده است. “
موضوع سرمایه گذاری در انرژی های تجدید پذیر با حضور امیر داببی نجاد ، معاون معاون برنامه ریزی Sataba ، داود مادادی ، یک کارشناس انرژی و عضو کمیسیون انرژی مجمع مشاوره اسلامی برگزار شد.
در ابتدای برنامه ، میز اقتصاد ، معاون مدیر برنامه ریزی ، گفت: “با توجه به شرایط انرژی در کشور ، موضوع تجدید پذیر در چند بار آخر در نظر گرفته شده است ، به طوری که تأکید ویژه ای از سوی نهادهای فرعی وجود داشته است.”
امیر دودابی ناجاد ادامه داد: هدف از توسعه تجدید پذیر تقریباً دو و نیم بار در طول برنامه پنج ساله بوده است زیرا از سایر انرژی ها رقابتی تر است و در حال حاضر پیش بینی مالی ۶۰۰۰ مگاوات انرژی تجدید پذیر و مصوبات مختلف مانند توسعه تجدید پذیر است.
معاون رئیس جمهور برنامه ریزی Sataba اظهار داشت: از نظر مالی ، زیست محیطی و سایر موارد نیز در این بخش دستورالعملهای مختلفی وجود داشته است که بر توسعه تجدید پذیر و نظارت مداوم این موضوع به طور مداوم برای از بین بردن کاهش انرژی در کشور تأکید می کند.
Dababi Nejad گفت: “در حال حاضر ، هزینه خرید و نصب پنل خورشیدی در حال حاضر حدود ۱ تا ۵ میلیون دلار برای یک خانواده است و حدود ۲،۰۰۰ کیلو وات برق در سال تولید می کند و چیزی در حدود ۵ میلیون دلار تا ۵ میلیون دلار تولید می کند.”
معاون برنامه ریزی و نوآوری SETA در مورد تولید کننده انرژی خورشیدی گفت: هر پانل ۶۰۰۰ کیلووات ساعت در سال معادل ۲ لیتر بنزین تولید می کند.
Dababi Nejad اضافه کرد: در شهریور سال گذشته ظرفیت تجدید پذیر در کشور ۲ مگاوات بود. در شش ماه گذشته ، ۲ مگاوات به ظرفیت اضافه شد و به ۲ مگاوات رسید. در حال حاضر ، هدف نهایی آنچه در زمینه تجدیدپذیری حاصل شده است ، کمی وجود دارد.
معاون مدیر برنامه ریزی گفت: “در شش ماه گذشته ، مردم و سرمایه گذاران در زمینه تجدید پذیر به خوبی پذیرفته شده اند ، به طوری که صدور مجوز معتبر تا پایان سپتامبر سال گذشته به ثبت رسیده است ، اما اکنون به ۶۰۰۰ مگاوات رسیده است ، یعنی مجوز جدید در ۶ ماه صادر شده است.”
طبق گفته کابینه وزیران و روند توسعه تجدید پذیر در کشور و توافق بسیار خوبی در مورد این موضوع در زمستان گذشته بین وزارت انرژی و صندوق توسعه ملی ، مهمترین بخش خصوصی در زمینه تجدید پذیر ، مسئله تأمین مالی است.
معاون معاون برنامه ریزی معاون برنامه ریزی SATBA گفت: “طبق این فرمان ، سرمایه گذار می تواند دارایی های پروژه مانند زمین و تجهیزات یا سایر دارایی های مالی مانند سهام یا گواهی برق تجدید پذیر و همچنین اسناد خزانه داری اسلامی را به عنوان وثیقه به بانک معرفی کند.”
“خوشبختانه ، خود رئیس جمهور اقدامات اساسی را در زمینه تجدید پذیر انجام داده است ، اما متأسفانه نتیجه متأسفانه اینطور نیست ، امروز ما در بخش تجدید پذیر با دو مشکل اساسی روبرو هستیم ، اولین تأمین مالی و دیگری.
داود ماددی افزود: “تمام تلاش برای توسعه تجدید پذیر در کشور در سال گذشته به ۲ مگاوات رسیده است. نیاز به انرژی این کشور چیست؟” ما سال گذشته ۲ مگاوات کسری انرژی داشتیم و امسال به ۶۰۰۰ مگاوات کسری خواهد رسید.
“امروزه نرخ ارز برای خرید این تجدید پذیر نجومی است ، امروز تخصیص ارز به وزارت دارایی توسط بانک مرکزی است و پول توسط وزارت اقتصاد و بانک و غیره تأمین می شود.
همچنین ، در عضو ناخای کمیسیون انرژی ماجلیس ، مجمع مشاوره اسلامی گفت: “ما چاره ای نداریم که با مسئله انرژی تجدید پذیر در کشور برای متنوع سازی سبد انرژی کشور و از بین بردن قدرت در زمینه برق ، و مجلس در چند سال گذشته خوب عمل کرده است.”
ناکای گفت: “ما نگاه خوبی به توسعه صنعت تجدید پذیر در کشور داشتیم ، به طوری که توسعه برق ۶۰۰۰ مگاوات تأیید و تأکید شده است.” متأسفانه ، ما از ۷۰۰۰ مگاوات در برنامه هفتم به رقم خوبی نرسیده ایم و در چهار سال باقی مانده در برنامه هفتم باید نتیجه بگیریم.
ناکای اضافه کرد: مناطق شرقی کشور این توانایی را دارد که ظرفیت باد و نیروگاه های تجدید پذیر را داشته باشد ، اما متأسفانه به دلیل کمبود زیرساخت ها نتیجه گیری نشده است ، به امید تأمین بودجه نیروگاه ها.
ناکایی با اشاره به نقش مجمع مشورتی اسلامی در حمایت از حوزه تجدید پذیر این کشور گفت: “ما سعی کرده ایم انگیزه های خوبی برای سرمایه گذاری در زمینه تجدید پذیر پیش بینی کنیم.” در برنامه هفتم و بودجه سالانه سالهای اخیر ، ما قطعنامه های خوبی داشته ایم.
یکی از اعضای کمیسیون انرژی مجلس گفت: “اگر در زمینه پروژه های تجدید پذیر خوب عمل کنیم و آژانس ها و سازمان ها از پشتیبانی مطلوبی برخوردار هستند ، ما شاهد توسعه زمینه تجدید پذیر کشور خواهیم بود.”
در پایان ، ناکای به تلاش برای جبران قدرت برق کشور اشاره کرد: ما چاره ای جز پرداخت هزینه های تجدید پذیر برای جبران خسارت ها نداریم. زیرا ما در مورد توسعه مناطق دیگر با محدودیت های مختلفی روبرو هستیم.