محیط زیست

خشکسالی ضعیف تا شدید در بیشتر استان‌ها + جدیدترین پیش‌ بینی بارش‌ها در ایران

به گزارش خبرگزاری افق میهن، در هفته چهاردهم سال زراعی جاری و از سوم تا نهم دی بیشترین بارندگی در غرب و دامنه های زاگرس و میانگین بارندگی در استان آذربایجان شرقی ۵ میلی متر بوده است، آذربایجان غربی. ۵.۶ میلی متر، اردبیل ۱.۱ میلی متر، البرز ۱.۹ میلی متر، ایلام ۱۸.۲ میلی متر، تهران ۱.۲ میلیمتر. خوزستان ۱.۳ میلی متر، زنجان ۶.۲ میلی متر، قزوین ۳.۲ میلی متر، قم ۰.۹ میلی متر، کردستان ۱۳ میلی متر، کرمانشاه ۱۷.۳ میلی متر، لرستان ۱۶.۱ میلی متر، مرکز ۱.۲ میلی متر و همدان ۱۱.۴ میلی متر بیش از میانگین بلندمدت بارندگی بوده اند. هفته

به طور کلی میانگین بارندگی کشور ۱.۸ میلی متر کمتر از میانگین بلندمدت و حداکثر بارش تجمعی در این هفته در ایستگاه ها بوده است. زیفل، بونکل ولی و انجیره در استان ایلام به ترتیب ۱۱۵، ۹۶ و ۸۵ میلی متر ثبت شدند.

بارش بیش از حد نرمال تا ۴۰ میلی متر در ۵ استان

نقشه زیر انحراف مجموع بارندگی تجمعی هفته چهاردهم سال زراعی جاری را نسبت به دوره مشابه بلندمدت (۱۳۹۹-۱۳۷۰) نشان می دهد. دامنه های زاگرس در شرایطی بیش از حد نرمال بوده است.

استان‌های قزوین، همدان، کردستان، کرمانشاه و ایلام در بخش‌هایی از وسعت خود بیش از حد نرمال تا بیش از ۴۰ میلی‌متر بارندگی داشته‌اند.

استان های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، سمنان، تهران، البرز، زنجان، مرکزی، اصفهان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، خوزستان و هرمزگان در بخش هایی از محدوده خود بارندگی دارند. بیش از حد نرمال تا بیش از ۴۰ میلی متر و در سایر نقاط تا ۴۰ میلی متر بارندگی کمتر از نرمال داشتند.

سایر استان های کشور بارندگی کمتر از حد نرمال تا بیش از ۴۰ میلی متر در برخی از مناطق خود داشته اند.

خشکسالی ضعیف تا شدید در اکثر استان ها + آخرین پیش بینی بارندگی در ایران

آخرین وضعیت خشکسالی در استان های کشور

همچنین نقشه زیر وضعیت خشکسالی را با توجه به شاخص موثر کوتاه مدت ۱۴ روز EDI نشان می دهد، این نقشه نشان می دهد که اکثر استان های کشور از نظر شاخص خشکسالی موثر در شرایط خشکسالی ضعیف تا شدید قرار داشتند.

استان‌های قزوین، زنجان، کردستان، کرمانشاه، همدان، لرستان و ایلام در بخش‌هایی از محدوده خود خشکسالی خفیف تا شدید را تجربه کرده‌اند.

همچنین در استان های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی، اردبیل، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، سمنان، تهران، البرز، قم، مرکزی، اصفهان، چهارمحال، بختیاری و خوزستان خشکسالی خفیف تا شدید در برخی نقاط منطقه خود و خشکسالی ضعیف در سایر نقاط آنقدر داشته اند.

سایر استان های کشور نیز در بخش هایی از منطقه خود خشکسالی خفیف تا متوسط ​​را تجربه کرده اند.

خشکسالی ضعیف تا شدید در اکثر استان ها + آخرین پیش بینی بارندگی در ایران

ثبت روند افزایشی دما برای اکثر استان ها

نمودار و نقشه زیر تفاوت میانگین دمای هفته چهاردهم سال زراعی جاری با میانگین دما در بلندمدت (۱۳۹۹-۱۳۷۰) در هفته مشابه را برای کشور و استان ها نشان می دهد و دما افزایش یافته است. ۰.۴ درجه سانتیگراد در سراسر کشور. روند افزایش دما در اکثر استان ها ثبت شده است.

بیشترین ناهنجاری مثبت میانگین هفتگی دمای هوا ۳.۱ درجه سانتیگراد در استان آذربایجان غربی و بیشترین ناهنجاری منفی دمایی ۱.۸ درجه سانتیگراد در استان سیستان و بلوچستان است.
استان‌های سمنان، یزد و هرمزگان نسبت به میانگین بلندمدت تغییر دمای چشمگیری نداشته‌اند.

خشکسالی ضعیف تا شدید در اکثر استان ها + آخرین پیش بینی بارندگی در ایران

خشکسالی ضعیف تا شدید در اکثر استان ها + آخرین پیش بینی بارندگی در ایران

آخرین پیش بینی بارندگی در ایران تا بهمن ۱۴۰۳

از هفدهم تا بیست و دوم دی ماه بارندگی کمتر از حد نرمال بوده و بیشتر مناطق بدون بارندگی خواهد بود.

باران هفته سوم و چهارم تاریخ بیست و چهار دی تا هفتم بهمن در جنوب و شرق کشور کمتر از نرمال، در کمربند شمالی بیش از نرمال و برای سایر مناطق در محدوده نرمال پیش بینی می شود.

آیا هوای کشور در زمستان سردتر می شود؟

دمای هوا از ۱۷ تا ۲۲ دی در شرق، جنوب شرق و بخش هایی از مرکز کشور نرمال و برای سایر مناطق ۱ تا ۶ درجه سانتی گراد بیش از نرمال پیش بینی می شود و بیشترین افزایش در شمال غرب و شرق زاگرس جنوبی رخ می دهد. کوه ها و دمای هوا بیست و چهار تا سی دی ۱ تا ۶ درجه سانتیگراد بالاتر از نرمال و در جنوب شرقی جنوب و استانهای واقع در زاگرس میانی و جنوبی و نوار ساحلی خزر ۱ تا ۳ درجه سانتیگراد بالاتر از نرمال و در سایر مناطق است. ۳ تا ۶ درجه سانتیگراد بالاتر از حد نرمال است.

بیشترین افزایش دما در یک ماه و نیم آینده در این هفته رخ می دهد و دمای هوای کشور از اول تا هفتم بهمن ۱ تا ۳ بیش از نرمال خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا