خصوصیسازی بیضابطه تولید ملی را تضعیف کرد – افق میهن
اقتصاددان و استاد دانشگاه گفت: “عبور از بحران فعلی اقتصاد کشور بستگی به بازگشت به عدالت ، دانش و استقلال فکری دارد و ما برای مقابله با ساختارهای اجاره ای به اراده ملی نیاز داریم.”
فارشاد مومنی در جلسه جنگ جنگ و وزیر امور اقتصادی و وزیر امور اقتصادی و دارایی امور اقتصادی و دارایی با دید گسترده ای به تحولات اساسی اقتصاد ایران در مورد سیستم اقتصادی پس از انقلاب و ارتباط آن با عدالت ، دانش بومی و توسعه پایدار صحبت کرد.
او معتقد است که شفاف سازی “جنگ جنگ” و درک ترک دانش اقتصادی در اماکن تاریخی هنوز کلید بحران ایران است. بحران ای که باید برای نادیده گرفتن سه پایه “دانش تاریخی” ، “ایده های جهانی توسعه” و “رویکرد معتبر اسلامی-انقلاب” براساس این واقعیت است که رهبران معنوی و نظریه پردازان مانند شهید همیشه تأکید کرده اند.
مومنی روایت غالب پس از انقلاب را مبتنی بر سه گنج دانش توصیف کرد و افزود: “اولا ، درک دقیق و حساس از تاریخ اقتصادی ایران و آسیب شناسی عمیق آن ؛ ثانیاً ، دانش دانش ایده توسعه در جهان و سوم ، یک دیدگاه مقایسه ای و عمیق از تفکر و اسلامی ، که در آثار شهادت شهید کننده است.
به گفته این استاد اقتصاد و برنامه ریزی توسعه ، غلبه بر عدالت و ملاحظات محور انسانی در سالهای اولیه انقلاب و طراحی قانون اساسی مبتنی بر این منابع منجر به رشد سرمایه اجتماعی ، انسجام و مقاومت در برابر بحران ها شد. وضعیتی که به تدریج به یک “سازگاری ساختاری” رفت ، خصوصی سازی بر خلاف اصول بازار واقعی و از بین بردن نظارت بر حاکمیت.
وی بر اهمیت قانون عملی و اخلاقی برای تحقق آرمانهای انقلاب تأکید کرد و به جداگانه بین بازاریابی اصلی و کپی ناکارآمد و ناکارآمد از پس از -وارن اشاره کرد.
مومنی متوجه شد: در سایه نام “بازار” تعدادی غیرقانونی و اجاره ای وجود داشت که افراد و تولید کنندگان را در ورشکستگی پذیرفت و اقتصاد را عقب مانده بود.
مقاومت اقتصادی یا عقب ماندگی ساختاری؟
نمونه ای از شجاعت و اراده در مدیریت عالی ، تصمیم تاریخی برای کاهش وابستگی نفت بلافاصله پس از انقلاب ، یعنی کاهش صادرات نفت خام از ۵ میلیون بشکه به ۶۰۰۰ بشکه روزانه است ، در حالی که کشور فوراً به قراردادهای ارزی احتیاج داشت. این سندی در مورد قدرت دولت و اعتماد به مشارکت مردم بود.
بر اساس تحقیقات آماری ، وی توضیح داد که اگرچه رشد اقتصادی در سال دوم با وجود شوک منفی کاهش مواد اولیه ۲ ٪ ، تنها حدود ۲ تا ۵ درصد منفی ، این “رشد منفی” با توجه به دوره تولید ملی افتخار و کمتر افتخار می کرد. زیرا بخش مهمی از آسیب های احتمالی با تولید و قدرت اجتماعی جبران می شود. برخلاف داستانهای سطحی که مدیریت به عنوان یک برنامه و تنها نتیجه غلبه بر احساسات در نظر گرفته می شود.
مومنی بر نقش اصلی انگیزه های ملی ، دستاوردهای اجتماعی و دانش بومی تأکید کرد و هشدار داد که بسیاری از مشکلات فعلی اقتصاد ایران نتیجه “سوء ظن” است و علم و داده ها در معرض ایدئولوژی و علاقه های گروهی قرار می گیرند.
تجربه اضطراب و تدریس
به گفته مومنی ، تنها زمانی که صنعت نفت ایران در برابر “بیماری هلند” مصون بود ، اوایل سالها پس از انقلاب و سیاست تولید مرتبط بود. طبق معاینات تطبیقی ، این مقاومت همزمان با از بین بردن روغن خام و جانشین آن با تولید واقعی انجام شد و هیچ یک از علائم واگرایی ، فساد و تضعیف تولید رخ نداد. اما این خیلی دیر نیست ؛ گزارش های بین المللی و داخلی حاکی از سقوط نسبت مبادله (شاخص مقاومت و رقابت اقتصادی) از ۱ به ۲ در دهه ۱۹۸۰ و در سالهای اخیر است. این شکست ، که نتیجه “تقویت شدت وابستگی به اقتصاد جهانی و از دست دادن استقلال اقتصادی است.
وی به یک مثال واضح اشاره کرد: چگونگی اداره اقتصاد با میانگین نتیجه ارز ۵ میلیارد دلار آمریکا – با وجود همه محدودیت ها و چاپ ها ، اما امروز با درآمد چند ارز ، اقتصاد ایران با ده ها بحران روزافزون و پیچیده در انتظار است.
برنامه ریزی ، رشد صنعتی و چرا عدم موفقیت مکانیسم های جدید
مومنی از نقش اعدادی مانند Supreme و Mousavi در برنامه ریزی ، بیان سیاست های صنعتی و پشتیبانی از تولید واقعی ، سیاست پس از جنگ و “خصوصی سازی آموزش دانشگاه” ستایش کرد.
استاد دانشگاه با استناد به آمار تأکید کرد که سیستم سازگاری ساختاری و خصوصی سازی منجر به افزایش وحشتناک در هنگام دسترسی به شکل گیری دانشگاه نسبت به حتی سیستم های خصوصی در جهان شده است.
وی با اشاره به نقش بازدارنده “صنعتی شدن” و در مورد ظرفیت فنی و مدیریتی در دهه اول انقلاب ، که به گفته مومنی ، که وسواس تجربه قانون اساسی انقلاب ، “توانایی ساخت ماشین” به عنوان تمرکز توسعه صنعتی و در مقابل رقابت مجوز ، جمع آوری آداب و رسوم صنعت و رویه و جمع آوری صنعت و جمع آوری صنایع است
تضعیف قانون و حاکمیت دولت
Momeni کاهش نقش تصمیم سیاسی ملی و تبدیل دولت به یک دستگاه توزیع اجاره و انتشار قوانین بازار تحت تأثیر مافیا را به عنوان بزرگترین آسیب به دستورالعمل سازگاری ساختاری در ایران و نسبت “استفاده غیررسمی” (حداقل ۲ ٪ از کارگران) ، در صورت جذب ناموفق ، ناموفق Informine ، Informinite Informinite Informinite Informinite Informinite Informinite Informinuffine Informinuffine Influffine ، توصیف کرد.
این اقتصاددان به تجزیه و تحلیل های رسمی اشاره کرد که هر واردات کالاهای تولید شده در آلمان باعث می شود ۱ میلیارد دلار آمریکا ۲ تا ۵۰۰۰ فرصت شغلی را حذف کند. بر این اساس ، سیاست واردات واردات “در صورت عدم مشاهده دقیق” و انتقال مقررات تجارت خارجی از پارلمان به دولت برای از بین بردن فرصت های شغلی سالم و رشد وابستگی ساختاری.
دام نفت خام و محرومیت از عدالت اجتماعی
Momeni با پیدا کردن روغن خام محدود به روغن نبود. وی از صادرات گسترده مواد معدنی گرفته تا تعریف صادرات غیر نفتی از طریق صادرات میعانات گاز ، وی به فریب آماری استناد کرد تا بتواند بحران های اساسی اقتصادی را پوشش دهد.
وی روند ارتقاء بازار سرمایه ، تأمین یارانه های ناعادلانه ، از بین بردن فرصت های شغلی تولیدی و بی اعتنایی به تولیدکننده را نشانه ای از از دست دادن عقلانیت سیاسی و روشن شدن بحران اقتصادی توصیف کرد.
وی با توجه به دستاوردهای تاریخی دانش و تجربه عالی موسوی و تأکید بر لزوم بازگشت به عقاید عدالت و مقاومت در برابر تولید گرا ، هشدار داد: ایران باید به مهارت های دانش ، عدالت و تجربه و ظهور مدیریت و تجربه ، که در تصمیمات ملی و از نسل بعدی و تاریخ و تاریخ و تاریخ است ، تکیه کند.
راغفر: ادامه سیاست نئولیبرال باعث فقر شده است
حسین راغفر ، اقتصاددان و استاد دانشگاه ، همچنین از ادامه سیاست نئولیبرال و خصوصی سازی گسترده پس از جنگ انتقاد کرد و بحران های اجتماعی و اقتصادی فعلی کشور را در گسترش نابرابری ساختاری توصیف کرد ، اشتغال مناسب و تضعیف همبستگی اجتماعی را کاهش داد و آنها بدون اصلاحات کشور را اصلاح می کردند.
وی با نگاهی انتقادی به سیاست اقتصادی سه دهه گذشته ، وی معتقد است كه بحران های فعلی اقتصاد ایران – از گسترش فقر تا تضعیف امنیت اجتماعی – به دلیل غلبه بر داستانها و دستورالعمل های نئولیبرال است كه در دستور کار سازنده سیاسی پس از جنگ سخت تر بودند.
وی معتقد است که در دهه اولیه انقلاب ، دستورالعمل توزیع عادلانه تر برای منابع و حمایت از طبقات محروم منجر به بخشی از دارایی طبقه پایین جامعه شد و روند مثبت ، آموزش ، امنیت و امید به زندگی را تجربه کرد ، اما آغاز خصوصی سازی و انتقال دارایی ها به بخش های خاصی و قدرت. چرخش ، که به اعتقاد وی فساد است ، فرصت های شغلی و تجمع فقر ساختاری را کاهش می دهد.
راغفر تأکید کرد: آنچه که جوامع انسانی پویا و پیشرفت می کند ، احساس تعلق به جامعه و احساس عزت در فعالیت های اقتصادی است. کار با دستمزدهای مناسب ، امنیت شغلی و عزت اجتماعی.
استاد و اقتصاددان دانشگاه گفت: “ساخت اجتماعی جامعه در جهت انسجام و منافع عمومی است که سیاست مبتنی بر توزیع عادلانه منابع اجتماعی و عدالت اجتماعی است و تولید سعادت در خدمت حمایت عمومی از جامعه خواهد بود.”
وی با توجه به پیامدهای سیاست خصوصی سازی ، اظهار داشت که در سه دهه گذشته ، حجم زیادی از دارایی های عمومی و سرمایه اجتماعی کشور در قالب نئولیبرال ها و سیاست های خصوصی سازی و به نفع گروه های تأثیرگذار برون سپاری شد. عملی که نه تنها باعث رونق اقتصادی می شود ، بلکه نابرابری و گسترش فقر را نیز تولید می کند.
نتیجه دیگر این دستورالعمل ها ، تشکیل کارکردهای منفی اجتماعی مانند رشد کودکان کار ، افزایش آسیب های اجتماعی و افزایش آسیب های اجتماعی است که به طور مستقیم با ساختار سیاست اقتصادی مختل می شوند و به فروپاشی همبستگی و اعتماد اجتماعی بی توجه می شوند.
بخش مهمی از جمعیت اشتغال کشور از تولید اجتماعی خارج می شود
اقتصاددان افزود: “امروز ، بخش مهمی از جمعیت اشتغال این کشور به دلیل دستمزد کم و شرایط کار ناپایدار ، از مشارکت افتخار و افتخار در تولید اجتماعی محروم است.”
به گفته وی ، جامعه ای که شغل خود را از دست داده است ، پایه و اساس رشد خشونت ، جنایات اجتماعی و حتی تهدیدهای سیاسی را تشکیل می دهد.
اقتصاددان تجربه در کشورهای صنعتی و حتی کشورهای در حال توسعه مانند چین را بررسی می کند: نقش حاکمیت و دولت در رابطه با مدیریت بانکی ، سیستم مالیاتی و دستورالعمل های سرمایه گذاری و همچنین ضمانت حداقل برای عدالت اجتماعی عامل اصلی برای روند توسعه است. اما در ایران این در سه دهه گذشته مورد غفلت واقع شده است و همیشه سیاستی برای ترجیح گروه های خاص بوده است.
راغفر دریافت: شرایط فعلی نه تنها نتیجه عوامل خارجی یا تحریم ها نیست ، بلکه اغلب محصول دستورالعمل های اشتباه و انتقال نامحدود دارایی ها و امکانات به بخش های غیرمولد و دستکاری شده در سیستم ما است.
در پایان ، وی خواستار اصلاح سیاست شد و به عدالت اجتماعی بازگشت.
منبع: ایرنا