دانشمندان: این ۶ ماده غذایی میتواند پیری را در بدن شما معکوس کند
تحقیقات جدید نشان می دهد که یک رژیم غذایی خاص به همراه یک سبک زندگی سالم می تواند روند پیری را در سطح سلولی معکوس کند. به گفته محققان ، مصرف روزانه موادی مانند زردچوبه ، سیر و چای سبز در یک دوره هشت هفته ای توانست به طور متوسط ۵ سال سن بیولوژیکی شرکت کنندگان را کاهش دهد و در برخی موارد کاهش به ۵ سال رسیده است.
براساس گزارش نیویورک پست ، دانشمندان دانشگاه واشنگتن دریافتند که افق میهن های رژیم غذایی ما می تواند ساعت بیولوژیکی بدن را به عقب برگرداند. آنها بر نقش مهم ترکیبات گیاهی خاص به نام “متیل سازگار” تأکید می کنند.
تأثیر مصرف مواد غذایی در کاهش سن بیولوژیکی
قبل از انجام تحقیقات محققان ، ابتدا باید با دسته سن بیولوژیکی آشنا شویم. سن بیولوژیکی ، بر خلاف سن تقویم ، سن واقعی سلول ها و بافت های بدن ما را نشان می دهد و تحت تأثیر عواملی مانند ژنتیک ، سبک زندگی ، استرس و رژیم قرار می گیرد.
یکی از دقیق ترین راه ها برای اندازه گیری این سن ، بررسی الگوهای متیلاسیون DNA است. زبان ساده برچسب های شیمیایی روی DNA و “چرخش” یا “خاموش کردن” فعالیت آنها بدون تغییر توالی ژن ها است. محققان در این مطالعه این تغییرات را با استفاده از ابزاری دقیق به نام ساعت اپی ژنتیک Horvath ردیابی کردند.
در این مطالعه ، ۴ مرد سالم در محدوده سنی ۳ تا ۵ سال یک برنامه جامع هشت هفته ای را دنبال کردند ، از جمله:
رژیم غذایی: رژیم غذایی عمدتا گیاهی که از نظر مواد مغذی است.
ورزش: فعالیت بدنی متوسط و منظم.
خواب: داشتن خواب و کیفیت کافی.
مدیریت استرس: انجام تمرینات مراقبه روزانه.
نکته اصلی در این رژیم تمرکز بر مصرف دو ماده مغذی خاص که سرشار از ترکیبات پلی فنول بودند و به عنوان “متیل سازگار” شناخته می شوند. این مطالعه نشان داد که شرکت کنندگان که این دو ماده را مصرف کرده اند بیشترین کاهش را در سن بیولوژیکی خود تجربه کرده اند:
زردچوبه: روزانه نصف قاشق چایخوری
رزماری: نصف قاشق چایخوری در روز
سیر: ۱۳ روزانه
انواع توت ها: نصف فنجان در روز
چای سبز: ۲ فنجان در روز
چای اولونگ: ۱ فنجان در روز
دانشمندان معتقدند که این مواد از چند طریق با پیری سروکار دارند:
تنظیم Mattlass: ترکیبات فعال مانند زردچوبه و EGCG در چای سبز آنزیم های مسئول “روشن و خاموش” ژن ها را تنظیم می کنند.
کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو: پلی فنول ها در این مواد دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قوی هستند که دو عامل اصلی در فرآیند پیری هستند.
حفظ تلومرها: شواهد نشان می دهد که این ترکیبات ممکن است به حفظ “تلومرها” (کلاهک های انتهای کروموزوم که به سن کوتاه می شوند) کمک کنند.
در پایان دوره هشت هفته ، گروهی که رژیم غذایی و سبک زندگی مشخص شده را دنبال کردند ، دو سال جوان تر شدند. این کاهش در بعضی از افراد بسیار مهمتر بود و به ۲ تا ۵ سال رسید. جالب اینجاست که این پیشرفت مستقل از کاهش وزن شرکت کنندگان بود ، نشان می دهد که خود غذاها تأثیر مستقیمی بر نشانگرهای پیری داشتند.
اگرچه این مطالعه با اندازه نمونه کوچک انجام شده است و نیاز به تحقیقات گسترده تری در مورد جمعیت متنوع تر دارد ، یافته های آن مطابق با تحقیقات قبلی در مورد فواید رژیم های غذایی مانند رژیم مدیترانه است که از نظر پلی فنول زیاد است.
یافته های این مطالعه در مجله پیری منتشر شده است.
منبع: دیجیاتو