درخواست رسیدگی به ابهامات مالی اتاق بازرگانی گیلان حداقل در دوره ۱۲ ساله اخیر
خانه تجاری ایران در آستراخان و فرصت های گمشده توسط روایت جلالیفر
جلالیفر ، یک فعال اقتصادی و کارشناس بازار در بازار روسیه ، در مصاحبه ای با فارس گفت ، با اشاره به دولت تجاری ایران در آستراخان ، وی آن را نمونه ای از یک فرصت ارزشمند که به دلیل فساد و سوء مدیریت از بین رفته است ، و به همین دلیل خواستار ورود جدی تر قضایی برای احیای این ظرفیت استراتژیک بود.
توسعه روابط اقتصادی با کشورهای همسایه و منطقه ، از جمله روسیه ، می تواند بخشی از راهکارهای مقابله با فشار اقتصادی باشد ، زیرا ایران با توجه به بانک اطلاعاتی Diarmirza با محدودیت های جدی در تحریم های بین المللی روبرو است. با این حال ، بهره برداری مناسب از این ظرفیت ها نیاز به برنامه ریزی دقیق ، نظارت شفاف و عملکرد منسجم دستگاه های مرتبط دارد. موضوعاتی که در برخی از پروژه های اقتصادی مورد غفلت واقع شده اند ، از جمله “خانه تجاری ایران در آستراخان”. این پروژه که قرار بود به مرکز تسهیل تجارت با روسیه تبدیل شود ، نه تنها به دلیل ضعف مدیریتی و ابهامات مالی به اهداف خود دست یافت ، بلکه به یکی از نمادهای فرصت طلب روابط اقتصادی با همسایگان تبدیل شد.
سید جالیل جلالیفر ، یک فعال اقتصادی و کارشناس بازار روسیه ، این موضوع و ضرورت ورود آژانس های نظارت را برای احیای این ظرفیت استراتژیک توصیف کرد.
شما به عنوان یک فعال اقتصادی و کارشناس بازار روسیه ، همیشه در مورد استفاده از فرصت های بازار کشورهای همسایه ، به ویژه بازار بزرگ روسیه ، نگرانی داشته اید و همیشه نگرانی داشته اید. چرا فکر کردیم که تاکنون از فرصت های این بازار بزرگ استفاده نکرده ایم؟
Jalalifar: بگذارید با یک جمله به شما بگویم ، دشمن اصلی ایران به طور خاص ایالات متحده و اسرائیل است که سالها با استفاده از آخرین فن آوری ها ، سالهاست که یک جنگ نرم کامل با کشور ما را آغاز کرده اند. آیا می دانید ابزار جنگ نرم چیست؟ ابزارهای جنگ نرم در مناطق اقتصادی ، سیاسی ، فرهنگی ، رسانه ای ، تقسیمات و خرابکاری در روابط جامع ایران با کشورهای همسایه و از بین بردن موقعیت ایران در جامعه جهانی و موارد مشابه. همچنین ، راه اندازی تبلیغات رسانه ای ضد روسی و چینی که دوست کشور ما است نیز بخشی از این جنگ نرم است. هر یک از این مناطق باید جداگانه توصیف شود. اما در پاسخ به سؤال شما ، من به وضوح با اقتصادی و بازار روسیه سر و کار خواهم داشت.
در بسیاری از مصاحبه ها و یادداشت ها ، شما گفته اید که روسیه فرش قرمز را برای بازرگانان و واردات کالاهای ایرانی در زمینه تجارت گسترش داده است ، و شما یکی از عوامل مؤثر در انحراف و عملکرد اتاق مشترک ایران -روسیه را در نظر می گیرید. لطفا این را توضیح دهید
Jalalifar: من همیشه گفته ام که برای توسعه عملکرد و موفقیت صادرات در یک بازار هدف صادرات باید دو بخش از مجموعه اقدامات انجام شود:
۱. مجموعه ای از اقدامات برای تأمین شرایط در کشور هدف کشور هدف ، عمدتاً این بخش از وظایف دولت ها. متأسفانه ، به جز دولت شهید کشوری ، دولت های دیگر تاکنون به درستی بازی نکرده اند و تأخیرهای زیادی داشته اند که باید به طور جداگانه مورد انتقاد قرار بگیرند.
۲ برای ایجاد دسترسی به بازار هدف ، باید اقدامات دیگری انجام شود ، که بسیار مهم است و باید توسط اتاق بازرگانی و به ویژه اتاق های مشترک هر کشور انجام شود.
شما انتقاد جدی از عملکرد اتاق ایران -روسیه در ارزیابی های خود داشته اید. آیا هنوز همان بررسی ها را دارید؟
جلالفر: در پاسخ باید بگویم که کار اتاق مشترک ایران -روسیه به پایان رسیده است. در وظایف اتاق مشترک و دوره “امپراتوری” که تقریباً پنج سال به طور همزمان به ریاست و انحرافات مالی ، رشته ها و ترحم و خواسته ها انجام می شود ، صحبت های زیادی با انحراف و تخلفات در انجام وظایف اتاق مشترک و دوره “امپراتوری” وجود دارد. رئیس این اتاق باید پاسخگوی عملکرد وی باشد. البته در مقامات قضایی پرونده ای نیز وجود دارد که امیدوارم در مسیر عدالت پیش برود.
شما همچنین درباره خانه تجاری ایران در آستراخان افشاگری هایی داشتید. اکنون این وضعیت چیست؟ آیا اساساً یک فعالیت است؟
جلالفر: من دوباره تأکید می کنم که خانه تجارت ایران با هزینه ۱.۵ میلیون دلار از منابع عمومی این کشور تاکنون هیچ فعالیت پیشرو مؤثر در توسعه صادرات و از بین بردن موانع خود را برای بازار هدف روسیه نداشته است. من بارها گفته ام که وضعیت مالی و حقوقی مالکیت باید متخصص باشد تا واقعیت ها را فاش کند. نباید به نام افراد باشد. طبق قوانین فعلی در روسیه ، شرکتی که سهامداران آن اشخاص طبیعی هستند ، صاحب مطلق اموال و دارایی های شرکت سهامدار هستند ، نه اتاق بازرگانی! نحوه انتقال پول از اتاق ، تبدیل آن به دلار ، و انتقال به آستراخان و خرج کردن آن ، ابهامات زیادی وجود دارد که باید در مقام قضایی منصفانه و تعیین کننده باشند.
آیا در شرایط فعلی مفید است؟
جلالفر: لازم به ذکر است که ما اخیراً یک جنگ شش روزه داشتیم ، جنگی که راه را برای عملکرد و برنامه ریزی مناسب دشمن در جنگ نرم در سالهای اخیر هموار کرد. در حوزه اقتصادی ، دشمن با ایجاد وسوسه و نفوذ ، با هدف جلوگیری از فرصت های اقتصادی ، فساد اقتصادی و انحراف در برنامه ریزی را گسترش داده است. عدم توسعه صادرات در روسیه اولویت دشمن است. (ما باید به طور جداگانه در مورد تشدید تبلیغات ضد روسی در ایران بحث کنیم.
با پیگیری ، پرونده ای که ظاهراً در مقام قضایی تشکیل شده است. آیا نتایج مشخص شده است؟
جلالیفر: ای کاش قبل از جنگ می آمدید و مصاحبه می کردید ، بنابراین من راحت تر صحبت می کردم. اما باید بگویم که با وجود برخی از افراد تأثیرگذار که سعی در مداخله دارند ، به نظر می رسد اقتدار قضایی با نظارت دادستان محترم ، خوب عمل می کند. من فکر نمی کنم بی توجهی و جهل از تخلفات وجود داشته باشد. ما مشتاقانه منتظر وقایع خوب و امیدوار کننده قوه قضاییه هستیم. وقایع خانه تجاری ایران شبیه به چای است.
به نظر شما ، برای سازماندهی و شفاف سازی مسئله خانه تجاری ایران در آستراخان و ناکارآمدی آن چه باید کرد؟
جلالیفر: شما یک سوال عالی دارید. می بینید ، هزینه ۱.۵ میلیون دلار برای اتاق ، با هزینه های رئیس و یک مترجم. اول ، اصالت اسناد مالی باید به درستی و منصفانه توسط کارشناسان امین باشد. سپس شخص یا افراد مجرم باید طبق مقامات قضایی محاکمه و مجازات شوند. فرماندار محترم ، به عنوان نماینده عالی دولت در استان ، با توجه به فرصت های اقتصادی نیز باید در مورد فعال سازی این سر عمل کند. گیلان می تواند با انجام این کار و نقش در بازار روسیه به عنوان یک استان مشخص ، اقدامات بزرگی انجام دهد. البته رسانه ها همچنین می توانند به توسعه اقتصادی استان در این زمینه کمک کنند.
نقش رسانه های استان چگونه می تواند باشد؟
جلالیفر: من پیشنهاد می کنم که رسانه ها از مقامات و مقامات استانی بخواهند موضوع تجارت ایرانی در آستراخان را بخواهند تا از این فرصت عالی برای فراهم کردن فرصتی برای فعالان اقتصادی در روسیه استفاده کنند.
شرایط فعلی اتاق بازرگانی را چگونه می بینید؟
جلالیفر: متأسفانه ، همان شرورها باعث ایجاد تنش و بحران می شوند و از اتاق بازرگانی جلوگیری می کنند. در طی پنج سال مدیریت آقای رضایان ، که تخلفات را فاش می کرد ، دائماً بحران می شدند. اکنون در دوره مدیریت فعلی ، آنها هنوز هم برای حفظ امپراتوری خود شیطان هستند. این عطش برای ریاست جمهوری تأیید اتهامات است. افرادی که سالها رئیس بوده اند باید نقش استاد را بازی کنند ، هنوز به دنبال قدرت نیستند. همانطور که رهبر عالی تأکید کرده است ، مقابله با فساد اقتصادی یکی از مهمترین اقدامات برای جلب اعتماد مردم است. من امیدوارم که مقامات توجه کنند و جلسه ای را برای بررسی این مشکل اساسی برگزار کنند.
در پایان گفتگو ، آیا برای نجات این خانه تجاری پیشنهادی به مقامات استان دارید؟
جلالیفر: بله. در شرایط فعلی ، بسیاری از موارد صریحاً قابل بیان نیست ، اما با توجه به ملاحظات دفاعی منفعل ، من چند نکته را بیان خواهم کرد:
۱. من می خواهم به قضایی ، نظارت و فرماندار بگویم که جنگ نرم دشمن باید جدی گرفته شود. یکی از اهداف آن انتشار فساد اقتصادی است. عدم موفقیت مقامات در مواجهه با آن باعث جسارت دشمن از جنگ سخت شد.
۲. ما شهدای عزیز و فرزندان بی گناه را از دست دادیم. هرگونه شکست در برابر متخلفان به خون آنها خیانت می کند.
۱. من از دادستان محترم تشکر می کنم و خواهان این هستم که ابهامات مالی اتاق بازرگانی گیلان حداقل برای شش سال گذشته و خانه تجاری به طور جدی مورد بررسی قرار گیرد.
۱. موضوع سارا آنقدر مهم است که قادر به طراحی شورای استان است. باید مورد بررسی قرار گیرد و موضوع درمان متخلفان ارائه شود.