درمان خاص سرماخوردگی با نخود آب!
سوپ نخود یک غذای جنوبی ساده و خوشمزه است. این غذای مقوی در فصل زمستان در سفرهای سنتی با گوشت و آب قلم سرو می شود. در قدیم نخود یک غذای خیابانی بود که در گاری های قدیمی در کنار پارک های شهر فروخته می شد.
آب نخود یکی از ساده ترین و خوشمزه ترین خوراکی هایی است که به درمان سرماخوردگی کمک می کند. اگر به طعم سوپ علاقه ندارید؛ اما اگر هوس غذای گرم دارید، نخود آبی را امتحان کنید. در این مطلب طرز تهیه نخود بازاری را آموزش می دهیم.
طرز تهیه آب نخود
آب نخود یک غذای ساده و مقوی است که به درمان سرماخوردگی کمک می کند. این غذا از ترکیب نخود، بلغور گندم و پیاز تهیه می شود. در این روش از آب قلم برای تهیه آب نخود استفاده نمی شود. می توانید در مرحله اضافه کردن آب به قابلمه نخود، آب قلمی اضافه کنید. مدت زمان تهیه نخود با آب قلم ۹۰ تا ۶۰ دقیقه می باشد. البته قبل از تهیه آب نخود بهتر است نخود را از شب قبل در آب خیس کنید تا تورم آن برطرف شود.
مواد اولیه برای تهیه نخود آبی:
این مقدار مواد برای ۲ تا ۳ نفر مناسب است.
فر: اگر نخود را از شب قبل خیس نکرده اید، چند دقیقه در آب بجوشانید و آبکش کنید. این کار نفخ نخود را تا حد زیادی از بین می برد.
مراحل تهیه آب نخود
۱. در مرحله اول تهیه نخود بازاری، پیاز را پوست گرفته و بشویید. پیاز را ریز خرد کنید. یک تابه متوسط افق میهن کنید، مقداری روغن در آن بریزید. پیاز را در تابه تفت دهید تا طلایی شود و بوی خامی آن گرفته شود.
۲. سیر را پوست بگیرید و با سیر له کن یا دنده های ریز رنده شده خرد کنید. سیر له شده را به پیاز سرخ شده اضافه کنید. بعد از تفت دادن سیر، ادویه ها را به سیر و پیاز اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا سیر و پیاز طعم ادویه را به خود بگیرند.
۳. نخود و بلغور گندم را که از قبل خیس کرده ایم به تابه اضافه کرده و دوباره مواد را هم می زنیم تا خوب مخلوط شوند.
فوتوفن: افزودن بلغور گندم به آب نخود باعث غلیظ شدن آب آن می شود.
۴. در این مرحله مقداری آب به تابه اضافه کنید و اجازه دهید نخود آرام آرام بپزد و نرم شود.
فتوکون: اگر می خواهید نخودتان با آب پخته شود. در این مرحله آب قلم را به تابه اضافه کنید و حرارت تابه را کم کنید. اجازه دهید نخود بپزد و نرم شود.
۵. در مرحله آخر، نخود را با آبلیموی تازه سرو کنید. این غذای خوشمزه را می توانید با نان یا به صورت آبگوشت میل کنید.
فتوکور: در مرحله آخر قبل از سرو آب نخود، طعم غذا را امتحان کنید. اگر طعم آن به دلخواه شما نیست، چاشنی را با اضافه کردن نمک و فلفل سیاه تنظیم کنید.
برای تهیه نخود می توانید از آب یا آب مرغ استفاده کنید. آب مرغ طعم آن را غنی تر و خوشمزه تر می کند.
خواص آب نخود
– آب نخود سرشار از کلسیم است که به تقویت عضلات کمک می کند.
– آهن موجود در نخود آبی نقش مهمی در کاهش کم خونی دارد.
– این ماده غذایی با داشتن فیبر زیاد از یبوست جلوگیری می کند.
– ویتامین موجود در این غذا به رفع خستگی کمک می کند.
– مصرف این غذا برای سرماخوردگی مفید است.
حرف پایانی
آب نخود یک غذای ساده و مقوی است که با نخود و بلغور گندم تهیه می شود. زمان پخت این غذای خوشمزه ۶۰ تا ۹۰ دقیقه است. نخود را با جعفری تازه و آب لیمو سرو کنید. اگر احساس خستگی می کنید؛ یک کاسه نخود داغ آماده کنید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید.