بانک و بیمه

دریافت مجوز فعالیت صرافی تسهیل شد| مجوز فعالیت صرافی رمزارز داده نمی‌شود

به گزارش افق میهن، سیدجلال سیدی، مدیر اداره مجوزهای بانک مرکزی با اشاره به اینکه امکان اخذ مجوز برای فعالیت موسسات پولی اعم از بورس و فعالیت بانکی از طریق درگاه ملی مجوز بانک مرکزی وجود دارد، گفت: اما این قانون در سایر نهادها نیز گام به گام اجرا شد. این مشکل به دلیل نیاز به ایجاد بستر و همچنین تقویت زیرساخت فناوری اطلاعات و موارد دیگری بود که الزاماتی را برای اجرای تدریجی این قانون ایجاد کرد.

وی افزود: انصافاً می توانم بگویم که هیچ یک از دستگاه ها بلافاصله صدور پروانه کسب را به درگاه ملی مجوز هدایت نکردند. در حال حاضر بانک مرکزی کلیه استعلامات مربوط به این بانک را به درگاه ملی صدور مجوز ارسال کرده و مجوزهای شرکت های لیزینگ در درگاه مربوطه صادر شده است. علاوه بر این، این پورتال مجوز راه اندازی و راه اندازی صندوق های قرض الحسنه را نیز اعطا می کند.

سیدی تصریح کرد: از ابتدای سال جاری مجوزهای تعاونی اعتبار به طور کامل تنها از طریق درگاه ملی مجوز صادر می شود. همچنین متقاضیان باید از طریق درگاه مجوز ملی مجوز مبادله دریافت کنند. در حال حاضر بانک مرکزی مجوزی خارج از درگاه ملی ارائه نمی کند.

مدیر اداره صدور مجوزهای بانک مرکزی با تشریح زمان بر بودن صدور پروانه کسب از لحظه ارائه درخواست تا اعلام تایید نهایی توسط این بانک گفت: زمانی که درخواست مجوز دریافت می کنیم، یکی از فرآیندهای صدور مجوز برای پاسخ به سؤالات مربوط به “منشا وجوه” است. برخی از فعالیت ها برای صدور مجوز نیاز به تایید «صلاحیت فردی» دارند که از حافظه بانک مرکزی خارج است. برخی از مجوزهای دیگر نیاز به پاسخگویی به درخواست های سایر نهادها و دستگاه ها دارند.

وی ادامه داد: با این حال تغییراتی صورت گرفته و در جاهایی که لازم بود زمان صدور مجوز کوتاه شود، این کار انجام شده است. ما در حال حرکت برخی از فرآیندها به سمت الکترونیک هستیم. برای برخی از مجوزها هنوز این موضوع وجود ندارد. برای تسریع در تصویب آن در حال بازنگری در آن هستیم.

سیدی گفت: یک بار درگاه ملی صدور مجوز بسته شد. اما از اسفند ۱۴۰۲ که بازگشایی شد. دریافت درخواست های زیادی برای راه اندازی صرافی طبیعی بود، اما پس از آن همه چیز به حالت عادی بازگشت.

وی خاطرنشان کرد: تعداد صرافی های مجاز ۶۵۰ صرافی است و صرافی های دارای مجوز زیر نظر بانک مرکزی فعالیت می کنند و صرافی های فاقد مجوز برای معامله به دستگاه های ذیربط ارائه می شوند.

این مقام بانک مرکزی درباره اینکه آیا این بانک مجوز صرافی ارزهای دیجیتال صادر می کند یا خیر، توضیح داد: خیر. مبادلات ارزهای دیجیتال تحت نظارت بانک مرکزی نیستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا