بانک و بیمه

در دل تورم افسارگسیخته کجا سرمایه‌گذاری کنیم؟

Alireza Mobasar ؛ بانک و گروه بیمه: تورم یکی از مهمترین بازنمایی های کلان اقتصادی است نه تنها بازتابی از عملکرد تصمیم گیرندگان تصمیم گیری سیاسی ، بلکه تأثیر مستقیم بر معیشت خانواده ، ثبات اجتماعی و رفتار سرمایه گذاران است. اقتصاد ایران در دهه های اخیر ، به ویژه پس از سال ، در معرض امواج پی در پی تورم قرار گرفت ، عمدتاً به دلیل ساختارهای مالی نادرست ، وابستگی به درآمد ناپایدار ارز و طراحی سیاسی کوتاه مدت. در چنین شرایطی ، داده های آماری چند روز پیش ، چند روز پیش توسط دفتر سرشماری ایران ، بازده سه نرخ تورم سینمایی را در برخی از غذاها نشان می دهد. پدیده ای که می تواند به سرعت در هنگام نادیده گرفتن به یک بحران اقتصادی همه جا تبدیل شود.

تجزیه و تحلیل تورم فروردین ۱۴۰۴

براساس گزارش رسمی رسمی ، ۵ قلم تحت پنج قلم مورد بررسی در مناطق شهری افزایش قیمت بالاتری نسبت به نرخ تورم نقطه کشور (۴.۹ ٪) دارند. در این میان ، شش ماده اولیه اولیه با تورم به نمادی برای وخامت در معیشت تبدیل شده است: سیب زمینی با سرعت ۲ ٪ ، لوبیای نخود ۲ درصد ، نمونه لیمو ۲ ٪ ، لوبیا ۲ درصد ، لوبیای قرمز ۲ درصد و بادمجان با ۲ درصد. چنین آماری تأیید می کند که تورم مزمن بدون اصلاحات ساختاری به نقطه انفجار رسیده است.

تورم غذا بر معیشت مردم تأثیر می گذارد

دستورالعمل های چرخه ناکارآمد و هشدار هشدار بحران مکرر

با بررسی این داده ها و مقایسه آخرین روندها ، یک کارشناس برجسته اقتصادی در کشور تأکید کرد که تکرار امواج تورم نتیجه مستقیمی از دستورالعمل هایی مانند تبادل ارز و کنترل اقساط مصنوعی است. دستورالعمل هایی که فقط به گونه ای طراحی شده اند که آنها به جای برخورد با دلایل اساسی تورم ، ذهن مردم و کنترل کوتاه مدت بازار را به طور موقت تسکین دهند. از سال سوم ، سه موج تورم تورم وجود داشته است که به امید بهبود اوضاع اقتصادی هر بار ، اما با یک پرش جدید اوج بالاتری را به ثبت رسانده است. اگر این چرخه تکرار شود ، کشور وارد سطح آب می شود. وضعیتی که نیاز به تغییر عمیق در سیستم دولت اقتصادی دارد.

اگر با چرخه تورم سر و کار داشته باشیم ، خواهیم فهمید. اقتصاد کشور در یک حلقه تکراری بی پایان است

تورم و فرصت های سرمایه گذاری در بازار سرمایه ؛ کدام صنایع ، چرا و چگونه؟

در محیط اقتصادی فعلی ، که در آن میزان تورم در برخی از غذاها از سه مرز دیجیتا فراتر می رود ، سرمایه گذاران حرفه ای یک واکنش عاطفی نیستند بلکه در یک تجزیه و تحلیل مقایسه ای از متغیرهای کلان اقتصادی هستند. تورم ، اگرچه تهدیدی برای مصرف کننده است ، اما می تواند ابزاری برای هدایت نمونه کارها و افزایش بازده در نظر گرفته شود. بر اساس تجربیات داخلی و الگوهای مشهور جهان ، برخی از گروه های سهام از نظر تاریخی بهتر از سایر صنایع در تورم شکسته شده اند. این گروه ها عبارتند از:

صنایع کالام

شامل شرکت هایی است که در زمینه فلزات پایه (فولاد ، مس ، روی) ، پتروشیمی ، محصولات نفتی و معادن فعال هستند. دلیل عملکرد مثبت این گروه ها در زمان تورم ، وابستگی محصولات آنها به شوراهای جهانی و نرخ ارز داخلی است.
در ایران ، بخش بزرگی از این شرکت ها با محوریت و دارای دلار هستند. با افزایش نرخ ارز ، که اغلب با تورم رخ می دهد ، سودآوری ریال این شرکت ها تقویت می شود. به سادگی وقتی ریال بی ارزش می شود ، شرکت هایی که درآمد آنها دلار است به برنده تورم در ترازنامه تبدیل می شوند.

شرکت صادراتی

علاوه بر صنایع کامودیت ، شرکت هایی در بخش کشاورزی ، در صنایع غذایی ، در مواد شیمیایی و خدمات فناوری که فروش بین المللی هستند ، وجود دارند. این شرکت ها همچنین از افزایش نرخ ارز بهره مند می شوند و از آنجا که بازار داخلی در رکود اقتصادی است ، می توانند برای بازارهای خارجی سودآور باشند.

در زمان تورم ، این شرکت ها نه تنها تورم رخ می دهند ، بلکه با تبدیل درآمد دلار به ریال گران تر ، ارزش افزوده قابل توجهی را در صورتهای مالی سالانه خود نیز تعیین می کنند.

دارایی های جایگزین نقدی

با توجه به بی ثباتی ریال و ارزش ثابت ارزش ارز ملی ، حفظ نقدینگی یا سرمایه گذاری در ابزارهای سود ثابت (مانند اوراق بهادار یا کفی) نه تنها بازده واقعی دارد بلکه عملکرد خرید سرمایه گذار را نیز کاهش می دهد. در این شرایط ، بازارهایی مانند طلا ، زمین ، زندگی و قوچ به عنوان “اسکان تورم” گفته می شود. بازار طلا در ایران ، چه از نظر جسمی و چه با صندوق های سرمایه گذاری طلا ، معمولاً با تورم و نرخ ارز ارتباط مثبت دارد و یکی از ابزارهای کلاسیک برای پوشش ریسک تورم است.

پیشگام غذا در تورم

در میان بازارهای مختلف سهام ، گروه صنایع غذایی یکی از معدود زمینه هایی است که نه تنها دوره تورم کاهش می یابد بلکه به یکی از برندگان شرایط اقتصادی تبدیل می شود. در حقیقت ، ماهیت با توجه به طبیعت صنعت در برابر نوسانات اقتصادی مقاوم می شود. حتی اگر تقاضا برای کالاهای غیر ضروری کاهش یابد ، می توان مصرف اشیاء خوراکی را با تنظیمات حجم یا برند برآورده کرد. این ثبات تقاضا باعث می شود شرکت هایی که در این زمینه فعال هستند ، با افزایش تدریجی قیمت محصولات خود ، فشار ناشی از تورم و کاهش ارز ملی برای مصرف کننده ، بدون کاهش جدی در فروش ، به مصرف کنندگان تغییر دهند.

شاخص گروه مواد غذایی

رشد شاخص ۲ گروه غذایی بدون شکر از ۱ تا ۲ سال

از طرف دیگر ، بسیاری از شرکت های غذایی تا حد زیادی از نوسانات شدید ارزی که به منابع تولید داخلی و بومی سازی زنجیره تأمین متکی هستند ، مصون هستند. بر خلاف صنایع مبتنی بر واردات ، آنها برای تولید مواد اولیه به بازارهای خارجی وابسته هستند ، که این یک عامل مهم برای حفظ ثبات عملیاتی در شرایط تورم است. علاوه بر این ، انعطاف پذیری بالا در طراحی بسته بندی ، فرمولاسیون محصول و دستورالعمل های قیمت این شرکت ها ، حاشیه سود آنها و حتی در برخی موارد را امکان پذیر می کند.
در سالهای اخیر ، تجربه بازار در سالهای اخیر نشان داده است که شرکت هایی مانند کالاهای کنسرو شده ، شیر ، روغن ، آرد ، شیرینی و میان وعده ها معمولاً در دوره های تورم به طور قابل توجهی انجام شده اند. این صنایع با تمرکز روی سبد روزانه خانوارها ، توانستند سهم بازار خود را حفظ کنند و با افزایش تدریجی قیمت ها ، تعادل مالی متعادل از شرایط اقتصادی بحران را اعطا کنند.

بر این اساس می توان گفت که گروه غذایی که با ماهیت اساسی محصولات آن و توانایی سازگاری با اتاق تورم سازگار است ، یکی از بهترین گزینه ها برای سرمایه گذاری در دوره ناپایداری قیمت است.

بهترین راه چه خواهد بود؟

به طور خلاصه ، باید گفت که تورم ، حتی اگر به سمت زندگی روزمره فشار بیاورد ، برای سرمایه گذاری مهم و تفسیر شده است. در چنین شرایطی ، سرمایه گذاران که از تورم می ترسند دارایی خود را از دست می دهند. اما کسانی که رفتاری هوشمندانه ، تحلیلی و متنوع در بازار سرمایه دارند نه تنها می توانند دارایی خود را حفظ کنند بلکه در برخی موارد. انتخاب صنایع با تورم ، به ویژه کالاها ، گروه های صادراتی ، پول دارایی های جایگزین و گروه مواد غذایی ، یک شورای مقطعی نیست بلکه یک استراتژی اساسی برای بقا در اقتصاد تورم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا